Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Налягане на маслото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Налягане на маслото

Дойде време за смяна на масълцето, горе-долу преди 45 дена. Бившето - 10W/40, Статойл, полусинтетика. Новото - 15W/40, Валволин от Метро.

Ефекта - започна да върти и да пали по-леко сутрин. Раших - свежо масло, що не, лошо няма. Лампата за маслото си светеше преди палене, на въртете на стартер загасваше.

Покарах 2-3 часа. Никакви грижи.
    Забелязах следното - след загасяне на двигателя лампата за маслото започваше да свети след 10-тина минути. Продължих да карам. Постепенно 10-тината минути се удължиха до час, два.
    След 10-тина дни каране започна да светка след ден преседяване без да е палена.
    След още 10 дни каране започна да присветва след седмица без да е карана.
    Вече спря да свети окончателно.

До сега този ефект съм наблюдавал с предишната джипка - смятах, че е изфирясал датчика, но се оказа, че наистина държи налягане в магистралите по една седмица.

На някой случвало ли му се е нещо подобно с Ферозата?
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

До: Налягане на маслото

Баси мотора. Дай боже всекиму.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

На някой случвало ли му се е нещо подобно с Ферозата?
      На мене. След последната смяна с Тотал 7000 колата се държа точно така няколко дни. Помислих, че е заминал датчика.

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
        ... наистина държи налягане в магистралите по една седмица.
        Това звучи като запушване някъде по магистралите. Мисля, че е мъдро да се отвори капакът на главата и да се погледне притокът на масло към РВ. Поне това.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
          Баси мотора. Дай боже всекиму.
          На мен по ми намирисва на прецакан датчик или на калпаво масло.

Има лесно: като угасиш мотора, изчакваш 10-15 минути и развиваш датчика на маслото. Ако налягането е над 1 бар (май на толкова угасваше?) ще си проличи. Ако плисне масло под налягане - де да знам, може и да греша, но ми е трудно да си представя, че ще задържи чак пък седмица, все пак няма какво да го задържа маслото в лагерите. По ми бие на запушване, както и Ясен е отбелязал.

Ако не се случи нищо или изтече малко масло без налягане, работата е ясно, прецакан датчик.

Все пак във всички лагери има луфтове, колкото и да са малки, освен това не виждам кой ще спре маслото да изтече през отворите за смазване на гърбиците на РВ?
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
            На мен по ми намирисва на прецакан датчик или на калпаво масло.

Има лесно: като угасиш мотора, изчакваш 10-15 минути и развиваш датчика на маслото. Ако налягането е над 1 бар (май на толкова угасваше?) ще си проличи. Ако плисне масло под налягане - де да знам, може и да греша, но ми е трудно да си представя, че ще задържи чак пък седмица, все пак няма какво да го задържа маслото в лагерите. По ми бие на запушване, както и Ясен е отбелязал.

Ако не се случи нищо или изтече малко масло без налягане, работата е ясно, прецакан датчик.

Все пак във всички лагери има луфтове, колкото и да са малки, освен това не виждам кой ще спре маслото да изтече през отворите за смазване на гърбиците на РВ?
            И аз подозирам датчика, за това реших да питам дали на някой му се е случвало същото на Фероза. На предната джипка правеше същото. Наистина си държеше налягането без да пада по повече от седмица.
            Аз не вярвам в чудеса!
            Разчитам на тях!

Коментар

системата промивана ли е?Най вероятно е датчик.Развий го и погледни дали не е запушен от мръсотии или някакви твърди частици.Може при работа на помпата налягането да натика някакви частици към мембраната а на обратно не позволяват маслото да изтече и така лампата не може да светне.

Коментар

Системата не е промивана. Не са доливани и никакви добавки. Само два пъти масло.
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

Сега се сетих, че може би съм се изказал неподготвен. НЕ съм разфасовал тотално двигател на фероза и може би съм те подвел - възможно е, ако има обратен клапан след датчика, за да вдига по-бързо налягане. трябва да поровя по мануалите. С HD мотор ли си?
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                    Сега се сетих, че може би съм се изказал неподготвен. НЕ съм разфасовал тотално двигател на фероза и може би съм те подвел - възможно е, ако има обратен клапан след датчика, за да вдига по-бързо налягане. трябва да поровя по мануалите. С HD мотор ли си?
                    Да, двигателя е HD. И аз незнам дали има възвратен клапан на маслената помпа, не съм гледал по документите.
                    Аз не вярвам в чудеса!
                    Разчитам на тях!

Коментар

Посипвам си главата с пепел!
                      Няма нищо фундаментално, идеално запазено или чудно в двигателя ми. Само скъсан накрайник за кабела на датчика за налягането на маслото. При изгасен двигател чат-пат е правел контакт.
                      Аз не вярвам в чудеса!
                      Разчитам на тях!

Коментар

Признат грях не грях!

Коментар

Виновен!
                          Бях го проспал. Уж гледах...

Днес тръгнах да слагам подкартерната защита, вдигнах капака да видя да не тече нещо от някъде и видях, че датчика за маслото седи откачен. Чистене, пудрене, прекримпване на накрайника и се успа.
                          Аз не вярвам в чудеса!
                          Разчитам на тях!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X