Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тампони за ресори на Фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Тампони за ресори на Фероза

Здравейте! Знам, че пиша в отдавна изстинала тема, но не открих по-подходяща за проблема си.. Отскоро /2 м./ съм собственик на една поостареличка Фероза и започнах стягането й... Та - дадох я да й понаправят ресорите, не знам как точно - дали ще се сменят листове, с какви ще се сменят.... това майсторът си знае и му се доверявам, защото съм босичък и откъм знания, и откъм инструменти, и откъм средства... Много се отклоних... Не може да избие тампоните и предлага да ги изгори. Но не знаем нататък как продължава филма.. Иска ми се да попитам колегата - автор на темата, ако все още е активен, а може и друг да се отзове, дали е намерил решение със заместители на тези тампони.... От какво е приспособил или има ли ги и баш Ферозови вече по магазините на разуни цени..? Абе просто ми трябват спешно такива, че майсторът нервничи, щото задния ми мост е на земята и е в задънена улица.... Ще съм много благодарен да получа отговор..! Поздрави!!
    Последно редактирано от galoff; 23-04-12, 20:45.

Коментар

Здр. колеги.
      От мен имате гумата със същата ширина и дебелина от вас остава фантазията. Пращам по Еконт, поемате само транспорта. Тампоните подарък.
      За планките се залепят с лепило.
      За инф. пишете ЛЦ.

Коментар

Първоначално публикуван от ukyrt Преглед на мнение
        Здр. колеги.
        От мен имате гумата със същата ширина и дебелина от вас остава фантазията. Пращам по Еконт, поемате само транспорта. Тампоните подарък.
        За планките се залепят с лепило.
        За инф. пишете ЛЦ.
        Колега, ти да не би да имаш предвид ограничителните тампони, които са захванати за шасито и опират в моста при претоварване на ресорите..? Всъщност и към това проявявам интерес, но аз питах за тези с втулките, които са в ухото на големия лист на ресора и на обецата.. Уточни, че ми стана интересно предложението ти..! Поздрави!

П.П. Дано не съм изтърсил нещо глупаво, че съм си новобранка..! Към колегата - изтрии си малко от личните, че си се задръстил и не можеш да получаваш..!

Коментар

"Входящата кутия съдържа 1 съобщения. Вие имате 1 съобщения записани, от общо 1 позволени." няма как да е задръстена колега явно е друг проблема.

Имам предвид ограничителните тампони, но и за другите мога да ти дам съвет. Стават от Форд Транзит малко по-дълги са но се режат. Водят се гуменометални фтулки и са много по-евтини. Свали си външния и вътрешния диаметър, че не ги помня на изуст. Ако имаш интерес към ограничаващите ще ти пратя и снимки и гума.

Коментар

Първоначално публикуван от ukyrt Преглед на мнение
            "Входящата кутия съдържа 1 съобщения. Вие имате 1 съобщения записани, от общо 1 позволени." няма как да е задръстена колега явно е друг проблема.

Имам предвид ограничителните тампони, но и за другите мога да ти дам съвет. Стават от Форд Транзит малко по-дълги са но се режат. Водят се гуменометални фтулки и са много по-евтини. Свали си външния и вътрешния диаметър, че не ги помня на изуст. Ако имаш интерес към ограничаващите ще ти пратя и снимки и гума.

За личните - такова съобщение ми излезе, когато се пробвах да ти пратя.. А за тампоните - вече е късно!!! Аз ползвам "услугите" на майстор, който не одобри алтернативите, които намерих и които имаха малко нужда от подобни намеси - лека стругарска... Извади ми от девет кладенеца вода и ми натрапи някакви втора употреба на двойна цена... И вече приех - това е.. Ама щото по Великден си продадох старата бричка и можах да реагирам с кинти... Имай предвид, че старата бричка е '88 год. - смятай и кинтите колко са..! Абе да говорим за ограничителните... прати снимка на galoff@dir.bg И мерси предварително!!!

Коментар

В случай, че на някой му е полезно- моят опит от вчера с ресорните втулки на Ферозата:
              Размера е :мвътрешен -16 мм , външен - 33мм, дължина 66мм. Опитах с 2 броя ресорни втулки, които ми продадоха за транзитови с размер 16, 36 , 66 ( единствено външният диаметър беше по-голям. Резултата- едната се наби на пресата с повеждане на криво и изправяне след това. Втората се смачка ,след което никъде не можах да намеря трета втулка с такъв размер ,тъй като навсякъде Тампоните (втулки) за ресор на Транзит са с други размери (по-големи).
              Проверих при всички големи вносители на автоасти -евро 07, тех-ко, елит кар, Косер , но към вчерашна дата- никой не предлага за Фероза.
              Проверих в магазин за Уаз ,Газ...- там втулки с такъв размер няма!

Иначе казано - не се получи гладко и с песен всичко. Снабдете се с правилните втулки ,преди да започнете ремонта!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
              X