Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схема на резервоара на Фероза?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Схема на резервоара на Фероза?

Колико сам разумео имате нормалну гас и желите да ставите ињекцију гаса. Шта желите да постигнете? Минимални горива или нешто друго?
    >>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
    Защото така ми харесва...
    Телефон: НЯМАМ
    Когато немогат да стигнат нивото ти,хората започват да те плюят

Коментар

Mislim da "Mesac za gas u usisnoj grani suzava suvise precnik i da zbog toga na benzinu ima manje vazduha ,vise vrtlozi,kao i da kompjuter ne radi najbolje a rezultat je-manje snage ili konja!Kako vi kazete ,na gorata se losije ponasa jer ga uvek prebacim na benzin.
      Sa Sequentom bih otklonio nedostatke venturi sistema a i na gas bi manje trosio.Moj prijatelj je Veterinar koji zivi u planinskom delu srbije ima Ferozu sa Sequentom, nikad mu nije presla 11lit/100km
      Прикачени файлове

Коментар

Никога не ми се е наложило да включвам на бензин в гората от липса на мощност. Дори и в най-тежки условия.
        По-добре проверете дали уредбата е добре поставена и регулирана. Разход 11/100 е сравнително много нисък. Нормално е в гората на бавни скорости да гори 20/100, 25/100, 30/100
        Последно редактирано от sobax; 13-01-13, 09:01.
        Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
        Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Първоначално публикуван от Demian Преглед на мнение
          Mislim da "Mesac za gas u usisnoj grani suzava suvise precnik i da zbog toga na benzinu ima manje vazduha ,vise vrtlozi,kao i da kompjuter ne radi najbolje a rezultat je-manje snage ili konja!Kako vi kazete ,na gorata se losije ponasa jer ga uvek prebacim na benzin.
          Sa Sequentom bih otklonio nedostatke venturi sistema a i na gas bi manje trosio.Moj prijatelj je Veterinar koji zivi u planinskom delu srbije ima Ferozu sa Sequentom, nikad mu nije presla 11lit/100km
          Piši ćirilicu, bolje je, ovako te čak i ja teško razumijem ili koristi Č,Ć i Š ,a bilo bi dobro ako se potrudiš pisati književnim jezikom.
          Последно редактирано от sergej; 13-01-13, 11:28.
          Three witches watch three Swatch watches.
          Which witch watch which Swatch watch?

Коментар

ОК! Ево прво пут од кад користим компјутер(1996) пишем ћирилицом.Можда је то парадокс али велика већина нас има енглеску тастатуру без ћирилићних тастера!Извињавам се што не користим увек правопис,то је у главном што у брзини ни не контролишем како сам написао текст ,више се трудим да не користим речи које би вама биле стране.Хвала вам и овако што сте ми сугерисали да пишем на свом језику.
            У овом форуму баш уживам учествујући у дискусијама,члан сам више страних форума у којима је тема мој теренац но нигде нисам наишао на оволико занимљивих људи,идеја и решења.У Србији чак ни не постоји форум,део форума ,а камоли клуб љубитеља Фероза,то уопште није ни популаран,ни цењен теренац.Знам једно 7 власника ,што лично,што преко неког другог.

Коментар

И моята клавиатура няма букви на кирилица, та ползвам българска фонетична подредба.
              Можеш да си я свалиш от тук:
              http://download.cnet.com/Bulgarian-P...-10657280.html
              и да си я инсталираш. Оправяш си езиковите настройки от контролния панел и после си сменяш само с Alt+Shift.
              Това, за да не ти се налага да пишеш на кирилица, ползвайки латинските букви.
              Трудно е така.

Знам и италиански Фероза клуб. Член съм там, но момчетата са на доста по-ниско техническо ниво, отколкото в нашия форум.
              Има изключения, но са единици.
              Това, ако знаеш италиански.
              http://feroza-club.forumitalian.com/
              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от p_dzatara Преглед на мнение
                момчета моля дайте някакви насоки ..много се запалих да ъпна моята ферозка по този начин просто не мога да спя ще се опитам да прикача снимка за да видите как е сега ....и ясно се вижда че място няма ....
                Ето го и колегата от Карнобат,бях ти писал лично но кутията ти е пълна и не го прие,имам и тел.оставен някъде но не си го видял,ако още не си си намърдал газовата бутилка отдолу виж този вариантНатиснете снимката за да я уголемите

Име:P1090901.jpg
Прегледи:1
Размер:124.5 КБ
ID:5460361
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1090909.jpg
Размер:74.1 КБ
ID:5460362

Коментар

Талибани.

На това как точно му работи ограничението за 80% ? А сондата?

Коментар

Това е още замисъл ... виж къде е пълначката.Ако не е скопявана тая сонда няма как да не остане въздушен джоб в горния край.Колкото са по малко атмосферите на колконката толкова ще е по-голям въздушния джоб
                    >>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
                    Защото така ми харесва...
                    Телефон: НЯМАМ
                    Когато немогат да стигнат нивото ти,хората започват да те плюят

Коментар

На първата ми Фероза си правих резервоар щото оригиналния протече и се амбицирах да сложа и газта отдолу,и въпреки опасенията на някой колеги че по начина по който е поставена е опасно,вече 4-5година е така и няма никакъв проблем.Продадох я на едни съседи земеделци и я карат само по кърищата и даже драскотина няма по бутилката,а и с прегледа нямт проблеми.Сега с втората ми Фероза понеже не ми се лежи отдолу пак,а и резервоара и е добре измислих този вариант с права бутилка.За целта обърнах сондата и удължих тръбичката която смуче газта,скъсих поплавъка на нивомера и сега от пълна до половин бутилка стрелката стои и показва пълен и от половината почва да показва точно, демек ако стрелката е посредата знам че имам още 5-6 литра газ.Бутилката е 30л и напълнена до дупка събира 26л газ.За да се сложи така бутилката обаче трябва да се отреже тръбата.Ако няко иска да пита нещо 0887795289 Слави.Ето и малко фото.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1090902.jpg
Размер:102.7 КБ
ID:5460374Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1090910.jpg
Размер:81.0 КБ
ID:5460375

Коментар

Въздушният джоб ще изчезне на третото пълнене, независимо от атмосферите на колонката.

Коментар

Здравейте, в последно време започнах да внимавам повече какво ми "говорят" колите и ако има някакви проблеми да ги решавам докато не е станало късно.В този ред на мисли последния път като зареждах ферозата ми направи впечатление, че като отворих капачката на резервоара имаше налягане.Не си спомням дали предишните пъти го е имало, защото не я карам често(не знам до колко това е от значение, но преди да отида да заредя не я бях карал доста дълго).
                          Сега въпросът е дали проблема е в отдушниците на резервоара или някъде другаде.Ако е във въпросните отдушници какво трябва да направя и по-точно как да ги почистя/отпуша(защото явно не са ок).

П.п. Ферозата си е с оригиналния резервоар и няма газ.
                          Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
                          Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Ако има леко повишено налягане, но при отваряне не изхвърля бензин - няма основание за притеснения. Също е безпроблемен лек вакуум. Клапаните от и към резервоара сработват на определено налягане, за да не вкарват много въздух и да не изкарват много бензинови пари.

Коментар

Не изхвърля бензин, просто е както каза ти-леко повишено налягането.
                              Благодаря много.
                              Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
                              Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Привет karno извинявам се отдавна не съм влизал във форума и затова не съм отговорил....намърдах газовата отдолу като направих отделно резорварче за бензина, но я прави един дилентант от Кумлука в Бургас Иван се казва...и не съм доволен ...
                                1. Направи я , но си остави ръцете ...исках да има нещо като легло за да е по - сигурно т.е. самата бутилка да легне на нея все едно е на старото място на пода зад седалките( бутилката е 30 л. пура) за да няма луфтове и движение;
                                2. Не направи така а завари едни уши на задната греда и от там с две ленти ...не ми хареса..лентите са тънки а ушите малки ..притеснявам се да не се откъснат;
                                3. Исках да му я закарам отново и да поправи простотията която направи изрично исках дебели ленти и да обхващат почети цялата бутилка, а и лентите да са от листове поне 2 мм.или да има нещо като капак за да може да се обслужва тази бутилка ;
                                4. Сега нещо се прецака помпата ...направо незнам ..утре ще я карам на майстор за да я подкарам и ако се навие някой от форума да доуправи това чудо ( ще постна снимки за да видите сега как е ) ще съм много благодарен и ще има сериозна почерпка...а ще си и платя и мастрафа разбира се.....Сега както е ме устройва , от към място и т.н. но от към сигурност се притеснявам малко .....
                                Последно редактирано от p_dzatara; 07-08-13, 23:01.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X