Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на Terios - съдействие!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Покупка на Terios - съдействие!?

Колеги, попаднах на един Terios 1999 г., който ми хареса и май ще го взимам. Досега всичките ми коли са били вече регистрирани, когато съм ги купувал, тази обаче не е. Моля помагайте с информация как точно се действа в такава ситуация. Колата е внесена от Австрия. И да е имала някакви номера, сега няма. Аз съм от Лом и трябва да я регистрирам в КАТ Монтана, а тя се намира в Бяла Слатина. Какви документи трябва да има автомобила при покупката (при нотариуса)? Какви такси се плащат преди/след това? Как да я закарам до КАТ Монтана, при условие, че няма номера? Накратко казано: Как се прехвърля автомобил нов внос и какви пари да си приготвя за такси, при условие, че сделката се извършва в една област, а автомобилът ще се регистрира в друга?
    Интересуват ме и малко технически подробности, които не научих от това което прочетох във форума. Установяването на наличие на LSD диференциал става само с поставяне на всичко по трансмисията в неутрална позиция, повдигане на подемник и въртене ръчно на едно от задните колела (наблюдава се посоката в която ще се завърти другото), или има и друг начин (знак от VIN, някакъв "полеви" тест, нещо друго)? Понася ли му газифициране и ако да задължително ГИ, или става и с обикновена АГУ?
    И накрая - има ли някакъв характерен за модела проблем, нещо за което трябва да се следи при огледа?
    Благодаря предварително на всички отзовали се!
    088/при нужда от помощ, или компания за бира/7908759

До: Покупка на Terios - съдействие!?

Отиваш с всички документи в КАТ - Монтана, и си взимаш временни номера. С тях и ще я закараш до там, за окончателна регистрация.

Какви са австрийските - не знам. Италианските бяха някакъв тамошен "талон", и договора за покупко-продажба, с италианеца. На нотариус не ходих - чуждестанните договори за покупко-продажба, когато са сключени в другата държава, не изискват нотариална заверка тук.

Какви са спецификите за австрия обаче не знам.

Ако договора за покупко-продажба ще е български, то тогава се ходи до нотариус, пак с всички налични документи.

Другото, дори да става обикновена АГУ, силно ти препоръчвам да сложиш инжекцион. Разлика и във вървежа, и във разхода има, и според мен си струва малко по-голяма начална инвестиция, предвид че после ще и се кефиш повече.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здравей .. честито и със здраве да си я караш безаварийно. Моята я регистрирах преди месец. До КАТ в Монтана на платформа няма друг вариянт (има .. Спарки го е посочил, но е ходене два пъти). Документи всички които са с колата от Австрия + договор за покупко продажба в който да фигурира твоето име. Това, че няма номера не е грижа. Просто в КАТ ще кажеш, че е дошла с автовоз или платформа, но ще трябва да посочиш регистрационния номер на автовоза/платформата. Парички си приготви кам 450-500 лева .. ще ти останат малко. Първо правиш гражданска отговорност (към 150 лева), след това плащаш еко такса (200 лева) задължителна е след това в КАТ ти оформят документите, после на канала за сверка на номера и технически преглед и накрая за номера. За последните неща ще ти отидат още към 70-80 лева. Колата си прегледай предварително светлини, аптечка и всичкото останало оборудване. Ако не минеш прегледа не се притеснявай. Ще те регистрират, ще ти сложат номера и ще ти дадът само големия талон на колата. Малкия ще остане при тях и когато минеш поправителния, ще ти го дадът и него.
      Това е всичко .. дано да съм бил полезен.
      Георги Танев (0+)
      Land Rover Discovery 1 300 TDi
      Land Rover Club Bulgaria
      0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

АЗ съм от Бяла Слатина също,би трябвало да познавам собственика,обадимисе и ще имаш решения за всичко.
        Иван Дочев-ТЛК 73,4.2l-0888713925

Коментар

Благодаря колеги, ама е още рано да ми честитите, още нищо не е окончателно. Утре или в понеделник ще ходя на оглед, досега съм я виждал само на снимки, а със собственика сме разговаряли само по телефона. След това ще пиша как са се развили нещата.

Коментар

Колега и аз купих наскоро от вашия краи кола може да те минат по два начина единия ако фирмата е легална и си плаща всичко а другия малко по нелегален но немогат да та хванат тоест:процедурата за по ефтино на доставчика е следното, тои ти пише така наречения кауфентрак на твое има уш ти я вкарваш колата така тои не плаща нищо на държавата но тои ще те инструктира как точно да процедираш, по принцип собственик на колата е този които държи двата жълти листа тоест като нашите голям и малък талон, така е защото талоните не са като при нас на име а на колата, от там следваш инструкциите на lz1gvt само дето еко таксата е 286лв за ферозата незнам за Terios и да не са прекараш да праиш застраховка в КАТ много е скапо там както каза колегата 150лв направи я някаде другаде ще ти излезе по ефтино.
            Ако те минат по втория начин пазари са щото така или иначе на продавача му излиза доста по евтино, и да не забравя в КАТ ще те накарат да пишеш два листа с глупости от каде си я купил от кои таквис работи лесно е преписваш от кауфентрака и минаваш.
            А за колата не ти трябват номера , аз процедирах по следния начин отидох с един от нашите бордови микробуси по точно фолцваген крафтер щото има по голяма каросерия натварих джипа от една влакова рампа и готово.
            Успех.
            Последно редактирано от djboom; 19-06-09, 19:04.

Коментар

Първоначално публикуван от djboom Преглед на мнение
              Колега и аз купих наскоро от вашия краи кола може да те минат по два начина единия ако фирмата е легална и си плаща всичко а другия малко по нелегален но немогат да та хванат тоест:процедурата за по ефтино на доставчика е следното, тои ти пише така наречения кауфентрак на твое има уш ти я вкарваш колата така тои не плаща нищо на държавата но тои ще те инструктира как точно да процедираш, по принцип собственик на колата е този които държи двата жълти листа тоест като нашите голям и малък талон, така е защото талоните не са като при нас на име а на колата, от там следваш инструкциите на lz1gvt само дето еко таксата е 286лв за ферозата незнам за Terios и да не са прекараш да праиш застраховка в КАТ много е скапо там както каза колегата 150лв направи я някаде другаде ще ти излезе по ефтино.
              Ако те минат по втория начин пазари са щото така или иначе на продавача му излиза доста по евтино, и да не забравя в КАТ ще те накарат да пишеш два листа с глупости от каде си я купил от кои таквис работи лесно е преписваш от кауфентрака и минаваш.
              А за колата не ти трябват номера , аз процедирах по следния начин отидох с един от нашите бордови микробуси по точно фолцваген крафтер щото има по голяма каросерия натварих джипа от една влакова рампа и готово.
              Успех.
              Е къде я плаща тази тлъста еко такса?!!!! Аз на КАТ Дървеница платих точно 197 лева и нито стотинка повече. Пазя си и дукимента та мога да показвам при нужда А за застраховките си прав ... може и по-ефтино ама кой да мисли като ходих ....
              Георги Танев (0+)
              Land Rover Discovery 1 300 TDi
              Land Rover Club Bulgaria
              0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Ферозата е с катализатор. Направили са се на цапнати за това. Дори на тераното таксата ми беше около 230лв. Нещо са те метнали.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Абе ела в КАТ Добрич и ще видиш и много други невъзможни неща замалко ми се размина комисия само заради тва че оня не можеше да намери номера на шаситоа и данаци всичко е по скапо щото от кмета се определяли абе ела провери от Балчик по скъп град ......

Коментар

здравей,колега-моята я купих от софия,точно такава(нов внос)не ти трябва нито платформа,нито трябва да се разхождаш до монтана и обратно,взимаш си транзитни номера от града от който я купуваш и се прибираш на ход-там на място си плащаш гражданска,винетка,може и еко таксата -около 350лв с еко таксата беше преди 7-8месеца(гражданската за три месеца)196-еко такса,45 гражданска,около 50 номера,30 лв ми взеха фирмата да ми я регистрират имаше и още,но за дребна сума 15-20лв-това е -успех и късмет с покупката

Коментар

Вече има окончателен вариант! За добро или за лошо Terios-чето отпадна. Харесах си един Opel Frontera Sport 2,0i, пак в Бяла слатина. Колата е 1998г., много запазена и от вътре, и от вън, с 2 еърбега, с ABS, газова уредба, регистрирана и куп други глезотии за скромната сума от 5000 лв. Подробно ще опиша качествата и забележките и в раздела за Opel, тук мога само да кажа, че при избора между двете коли се очерта нещо подобно: Плюсовете на Terios срещу Frontera - малка, икономична количка; перманентно двойно предаване с централен диференциал; въпреки компактните размери, 4 врати и място за 4-ма, приличен багажник; ниша под пода на багажника, в която би могла (може би) да влезе малка газова бутилка; евтина гражданска отговорност и смешен данък. Минусите на Terios срещу Frontera - склонност към преобръщане при скорост над 110 км./ч.; скъпа поддръжка на двигателя, в сравнение с масовия Opel-ски мотор; по-трудно намиращи се части на старо; въпреки доста бавната първа скорост, липса на реален демултипликатор; по-висока цена (5600 лв.) и по-скъпа и сложна регистрация... Най-решаващо обстоятелство за избора ми се оказа обаче вероятността догодина да се сдобия с каравана, тегленето на която на Terios определено няма да му е по силите. Така че, това е!
                      Благодаря на всички, които се отзоваха с желание да помогнат, никой от вас не е писал излишно! Научих неща, които със сигурност ще са ми полезни в бъдеще (а най-вероятни и на други хора, които ще четат темата). Дълги безаварийни километри, колеги!

Коментар

Жив и здрав , колега ! И да си те радва Фронтерата! Лично аз бих избрал Фероза пред Териос , ама както и да е. Вкусове...
                        Много и безаварийни !
                        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Пред Terios и аз бих избрал Feroza, въпреки че трудно се намира Feroza с климатик... Ама като го кажа това на гаджето и вече скача на бой!

Коментар

Първоначално публикуван от The Namesake Преглед на мнение
                            Пред Terios и аз бих избрал Feroza, въпреки че трудно се намира Feroza с климатик... Ама като го кажа това на гаджето и вече скача на бой!
                            Да, ама има място. Може да се намери подходящия компресор, и да се сложи. Откъм мястото за вътрешното радиаторче (изпарителя), също няма проблем. Единствено ще има заигравки покрай инсталирането на радиатора за климатика отпред.

Коментар

Вече има окончателен вариант! За добро или за лошо Terios-чето отпадна. Харесах си един Opel Frontera Sport 2,0i, пак в Бяла слатина. Колата е 1998г., много запазена и от вътре, и от вън, с 2 еърбега, с ABS, газова уредба, регистрирана и куп други глезотии за скромната сума от 5000 лв. Подробно ще опиша качествата и забележките и в раздела за Opel, тук мога само да кажа, че при избора между двете коли се очерта нещо подобно: Плюсовете на Terios срещу Frontera - малка, икономична количка; перманентно двойно предаване с централен диференциал; въпреки компактните размери, 4 врати и място за 4-ма, приличен багажник; ниша под пода на багажника, в която би могла (може би) да влезе малка газова бутилка; евтина гражданска отговорност и смешен данък. Минусите на Terios срещу Frontera - склонност към преобръщане при скорост над 110 км./ч.; скъпа поддръжка на двигателя, в сравнение с масовия Opel-ски мотор; по-трудно намиращи се части на старо; въпреки доста бавната първа скорост, липса на реален демултипликатор; по-висока цена (5600 лв.) и по-скъпа и сложна регистрация... Най-решаващо обстоятелство за избора ми се оказа обаче вероятността догодина да се сдобия с каравана, тегленето на която на Terios определено няма да му е по силите. Така че, това е!
                              Благодаря на всички, които се отзоваха с желание да помогнат, никой от вас не е писал излишно! Научих неща, които със сигурност ще са ми полезни в бъдеще (а най-вероятни и на други хора, които ще четат темата). Дълги безаварийни километри, колеги!
                              Честито колега! Харесва ми изборът ти, а и ти пожелавам да се сдобиеш и с каравана Живот и здраве да ни поканиш Ферозаджиите на караваната на по бира и да те "убедим" да си купиш и една фероза
                              Между другото, не знам какво му беше харесал на тоя Териос - аз лично не ги харесвам. "Това" за мен не е джип, нито джипка, но това естествено си е лично мое мнение
                              Ако знае приятелката ти какъв люк има Ферозата и че може да си има джип кабрио....... От тея климатици само се настива с тея голи кръстове

Хайде със здраве!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X