Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Feroza 96г. става ли за лов

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Feroza 96г. става ли за лов

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Ферозата само изглежда нежна. Не е, ама никак.
    Кое па и е нежното
    Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
      Вдигната витара не става, убедих се от личен опит, зайците минават отдолу ферозата е по ниска и сигурно ще стане
      А вдигната фероза?
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
        Кое па и е нежното
        Еми скоростите например. Барабар с раздатката си ги вдигам сам. Ама пък не съм чул точно скоростите да са и слабо място.

За свикнал да гледа карантиите на голям джип, отдолу изглежда крехка. Обаче чувството е лъжливо, щото е значително по-лека от голям джип.

Примерно строшено предно окачване на витара съм виждал. Изхвърчали пружини - също. На фероза нищо от това.

Трошат задни ресори - от дъртост и неизправни амортисьори. Ама се прибираш, а не оставаш в гората.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

То ферозата колкото и да и трошиш окачването, пружини трудно ще изхвърчат .
          По-новите ферози са с по-малко листове на ресьорите, респективно по-малко товар могат да носят (ама това се лекува лесно ако е проблем за лова де). Иначе колегата Тосев продава ловджийски рубар за фероза, който се сгъва напред и на него може да се връзва дивеч или нещо друго.
          Хубаво е да е с ръчни хъбове.
          Да погледнат как и е виско муфата преди покупката. Ако е сдала в Германия са по 80-90 евро, а тук доста повече.
          Фероза с един лост вътре НЯМЯ, че един от колегите тук го бяха излъгали така с повредена раздатка, а уж колата била FULL TIME та за това само скоростен лост.
          Хубаво е ако имаш LSD. Лесно се проверява, само трябва двете задни колела да са във въздуха.

Ако сравняваме ферозата с другите и две алтернативи, според мен е пред Витарата и доста пред Нивата. И да се взема в предвид, че големите тойоти в същност са ферози на стероиди .

Между другото трябва да се внимава, че някои търгавци внасят италиански коли в германия и после ги продават уж за немски.
          Оператор на италиански реактивен жребец

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
            А какво значи "става ли за лов"? Какво трябва да се прави с нея?
            Ами отговора е ясен: да можеш да се катериш по баирите с кола ,а не пеша и да не правиш основен ремонт след всеки ловен излет.

Коментар

Първоначално публикуван от MLranger Преглед на мнение
              Ами отговора е ясен: да можеш да се катериш по баирите с кола ,а не пеша и да не правиш основен ремонт след всеки ловен излет.
              Е, за това определено става. Дори при хубаво време с махнат покрив и задна част е доста удобна.

Ремонти ли? На мойта не съм сменял нищичко. А баща ми ходи по гората да вади пънове с нея.

Витарата например си има други силни черти, но смея да твърдя че ферозата се троши по-малко от витара, че и от самурай май. Отделно дори в заводския си вид, само с едни адекватни гуми, които влизат без пипане на нищо друго, доста превъзхожда витарата, пак в заводския и вид.

От тук нагоре с доработките темата е безкрайна, а болестта - нелечима.

Коментар

Първоначално публикуван от Jr. Преглед на мнение
                Между другото трябва да се внимава, че някои търгавци внасят италиански коли в германия и после ги продават уж за немски.
                А аз съм на нмение че специално при фероза е по-добре да се купуват италиански. Щото механиката не е нищо особено и се прави, ама ръждите, особено по шасито, от определен стадий нагоре са трудно поправими.

Коментар

и аз съм на това мнение.карам витара само защото не можах да намеря свястна фероза!за мен ферозата е по-добрия вариант в заводския си вид

Коментар

Имам Фероза 96г.от скоро.С малки проблеми я стегнах и сега не слизам от нея.Използувам я за лов и риболов и навсякъде.Добре катери и драпа из калта стига да не легне на корем,но тогава и танк да е ще закъса.Изборът е правилен.

Коментар

За случаите на лягане в калта- човек трябва да си носи лопота + някой който да го дръпне. За по- напредналите си има лебедки и др. Общо взето машинката е корава и добре тяговооръжена. Друг плюс е, че е сравнително малка и лека - т.е. по- маневрена е от по- големите машини (обръща на 14 стъпки с щатните гуми) и на места където Фронтера ще потъне да кажем, Ферозата може и да успее да преджапа.

Коментар

Колеги, много съм ви благгодарен за всичко което споделихте, обаче нещата малко се промениха, не по мое желание и отиват към РОКИ 95 2.8ТД. Ако някой има мнение, моля ви казвайте.

Коментар

Колеги, много съм ви благгодарен за всичко което споделихте, обаче нещата малко се промениха, не по мое желание и отиват към РОКИ 95 2.8ТД. Ако някой има мнение, моля ви казвайте.
                          Рокито.... още по-добре. По-мощтен двигател, цял преден мост, Предно окачване на ресори. По-голямо е по размери, не знам това недостатък или предимсво е за лова. Все е Дайхатсу - значи става.
                          Има доста писано и за него.
                          http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=9191.
                          О899 2б2 1З2

Коментар

Абе да не вземеш на края да си вземеш УАЗ
                            Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Колега , Рокито също е корава машина.Аз също се замислях , дали да не сменя Ферозата с Роки , но се отказах по сантиментални причини. Майка ми се влюби в джипката , а пък и тя я намери.
                              В момента я кара тя и е мого доволна .
                              Иначе мен ме дразнят бензиновите коли със всичките си капризи (да ме извинят колегите)
                              На Ферозата попаднах съвсем случайно , търсейки джипка , но останах доволен. Изборът ми беше Витара , но понеже търсех дизел , не намерих бюджетно устройващо ме решение. Рокита тогава имаше сравнително малко и отново не ми се връзваха на парите които исках да похарча.
                              Пожелавам ти успех в намирането на джипката , която да те кефи.
                              Поздрави!
                              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Виждал съм и Роки с предно окачване като на Фероза, ама не е Фероза с надпис Роки, ами си е Роки.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X