Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Feroza 96г. става ли за лов

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Feroza 96г. става ли за лов

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
    E, Рокито е по-голямо, на 2 цели моста. Въпрос на концепция - ако колегата мисли да вози в колата 5-6 кучета и някое прасе цялото в кал и кръв, то въпроса е коренно различен, концепцията също. Москвича става докато няма кал и сняг..... и то не навсякъде.
    Обаче ТЕМАТА е за Фероза, айде да не я клепаме с други марки и модели?
    Естествено че е така.Просто исках да му подскажа че ако е само за лов Рокито е сходно горе,долу като цена с Ферозата но по ще му върши работа.(Нямам Роки.Просто констатирам факти)

Коментар

В Щатите на Ферозите пише Roky, а наскоро гледах едно Роки, което си беше просто голяма Фероза с двигател 2,8TD. Интересното е, че отпред беше също с независимо окачване - на торсиони. Абе модели, модификации много. Стават и за лов и за разходки Ферозките - едни добри гуми и се катери много прилично. Ама няма багажник - 3 пушки и 3 раници, ако не си махнал задните седалки.

Коментар

е та вие не помните ли как се блещих в моргата в Лондон, дето видях две ферози, които като влязох по в час със марката, имаха сувсем малка прилика с мойта фероза, може би само надписа дайхатсу, та дори и хъбовете дето пратих на владко33 и те не станаха и се оказа , че стават за роки, беее луда работа
        Honda HR-V/CRV кАтър връз кАтър - YAMAHA BOOSTER 50CC; ВСИЧКО ДЕСЕН ВОЛАН

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
          В Щатите на Ферозите пише Roky, а наскоро гледах едно Роки, което си беше просто голяма Фероза с двигател 2,8TD. Интересното е, че отпред беше също с независимо окачване - на торсиони. Абе модели, модификации много. Стават и за лов и за разходки Ферозките - едни добри гуми и се катери много прилично. Ама няма багажник - 3 пушки и 3 раници, ако не си махнал задните седалки.
          И аз моята я взех със цел лов, но си я карам по цял ден във града. Взимай преди сезона и я стегни, да не стане фал точно във сезона. За това и я взех по-рано да и излязът недостатъците и проблемите. И чети форума има много писано, и питай също има много готини хора тук готови да помогнат със каквото могат (lama69 , sparkybg и т.н.). За нашите условия е много добра машина, не само като проходимост, но и като цена и разход на гориво.

Коментар

То и аз моята я взех само за лов и разходки, ама като останах само с една кола и направих 36 000 за първата година на Ферозата. Впрочен без никакви ядове - масла, филтри, свещи най-надлежно и редовно и 4 маншона ще сменям сега отпред на полуоските.

Коментар

колега,за лов и риболов е перфектна!!! има и още едно предимство-прочетох в едното мнение че си от Варна-за нашия град е супер-лесно се намира място за паркиране,аз не слизам от нея,направо се родих след като си я купих,а и още нещо-моята е 97г така че няма проблем(не е "изнежена"ако това те притеснява)късмет при покупката!!!

Коментар

Колеги, много сте готени, честно казано ама въобще не очаквах, че ще стане такава дискусия. Явно,че няма лошо от време на врме да си почесваме езиците и на по традиционни теми, така си сверяваме чсовниците. Всъщност моя въпрос беше да си изясня този модел фероза от гледна точка на ПРОХОДИМОСТ И ИЗНОСОУСТОЙЧИВОСТ , а що се касае за багаж кучета и т.н., не ти пречи да си закачиш ремарке та ако щеш и фургон. Но съм ви много благодарен, защото научих много повече неща.

Коментар

Първоначално публикуван от MLranger Преглед на мнение
                  Колеги, много сте готени, честно казано ама въобще не очаквах, че ще стане такава дискусия. Явно,че няма лошо от време на врме да си почесваме езиците и на по традиционни теми, така си сверяваме чсовниците. Всъщност моя въпрос беше да си изясня този модел фероза от гледна точка на ПРОХОДИМОСТ И ИЗНОСОУСТОЙЧИВОСТ , а що се касае за багаж кучета и т.н., не ти пречи да си закачиш ремарке та ако щеш и фургон. Но съм ви много благодарен, защото научих много повече неща.
                  За проходимост с подходящи гуми и малко като се вдигне става уникален всъдеход...

За износоустойчивост, ами само едно ще кажа - японска е, правила се е от Тойота

Аз лично още съжалявам, че продадох моята, никъде не ме е оставила и доста гори и балкани е покорявала а сега служи вярно на един друг авджия...

Кусури са и малкото пространство, според мен за 2ма ловци + дивеча + кучетата е добре ама за повече е инквизиция и за возилото и за хората...

Гние и ръждясва, особено рамата и резервоара, иска си подръжка...

В неумели ръце скърца при завой и ще изплаши и глух шипар през 4 баира дето спи до барата

Като цяло е готина кола за скромната си стойност като инвестиция!
                  Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                    В неумели ръце скърца при завой и ще изплаши и глух шипар през 4 баира дето спи до барата
                    Само едно уточнение, да не стане грешка. Скърцат ограничителните болтове, които ограничават завиването. При краен ляв и десен опират в носача, и скърцат, ако в същия момент има някакъв ход на носача - например при неравност по пътя.

Оправя се, ако е проблем - намират се подходящи найлонови или тефлонови капачета за болтовете, смазва се редовно с грес, и не скърцат. На мен не ми е нило проблем, затова и не съм го мислил. Мисля си че дори с намазване преди всеки лов (проста работа за ула време), проблема няма да го има.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от colosal Преглед на мнение
                      колега,за лов и риболов е перфектна!!! има и още едно предимство-прочетох в едното мнение че си от Варна-за нашия град е супер-лесно се намира място за паркиране,аз не слизам от нея,направо се родих след като си я купих,а и още нещо-моята е 97г така че няма проблем(не е "изнежена"ако това те притеснява)късмет при покупката!!!
                      Колега ти най правилно си схванал въпроса ми, именно за ,,изнежването", щото ми се стори, че повечето ентусиасти са с модели около 90-та.

Коментар

Първоначално публикуван от MLranger Преглед на мнение
                        Колега ти най правилно си схванал въпроса ми, именно за ,,изнежването", щото ми се стори, че повечето ентусиасти са с модели около 90-та.
                        Ферозата само изглежда нежна. Не е, ама никак.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Ферозата само изглежда нежна. Не е, ама никак.
                          . Много добре казано!
                          Корава машинка си е. На където и навиеш волана , от там минава без много да се муси...
                          (хем мойта е със стари А/т гуми)
                          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

А какво значи "става ли за лов"? Какво трябва да се прави с нея?

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                              А какво значи "става ли за лов"? Какво трябва да се прави с нея?
                              Вдигната витара не става, убедих се от личен опит, зайците минават отдолу ферозата е по ниска и сигурно ще стане
                              Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
                                ...
                                ферозата е по ниска и сигурно ще стане
                                То като ще е механизиран лова, сигурно трябва и тежко автоматично оръжие. Та в тоя ред на мисли - не става, не може да носи тежка установка.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X