колеги моля за помощ.Ферозата ми прави проблем със запалването само от време на време.След като съм спрял и угасил двигателя при следващо стартиране не пали.След няколко старта и идва умът и пали от раз.Проверих връзките почистих контактите,изключих блокировката на алармата,но когато и скимне високото напрежение се губи и после се появява.Може след това да работи перфектно цял ден или няколко.Ако проблема е в индуктивен датчик ,комутатор или бобина как да го открия?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Как да открия проблема със запалването?
Свий
X
-
До: как да открия проблема със запалването
Първоначално публикуван от gknife Преглед на мнениеколеги моля за помощ.Ферозата ми прави проблем със запалването само от време на време.След като съм спрял и угасил двигателя при следващо стартиране не пали.След няколко старта и идва умът и пали от раз.Проверих връзките почистих контактите,изключих блокировката на алармата,но когато и скимне високото напрежение се губи и после се появява.Може след това да работи перфектно цял ден или няколко.Ако проблема е в индуктивен датчик ,комутатор или бобина как да го открия?Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ
-
Сигурен ли си, че искра точно няма? А не, примерно, да я задавяш?
Иначе:
Провери дали като възникне проблема, има напрежение на изводите на бобината - трябва при подаден контакт да е около 12 волта.
Нататък най-лесно става с последователна подмяна. Бобина и комутатор е хубаво да смениш заедно, защото тези детайли са способни да се повреждат един друг.
Коментар
-
При мен това се проявяваше от скапани кабели за високото. 3 от 5-те кабела бяха прекъснали, включително централният.
Прегледай ръководството, има постановка как се проверяват. Отнема 15 минути.
Карбуратор или инжекцион, газ или бензин?Последно редактирано от Иван Горчев; 12-05-09, 19:04.Аз не вярвам в чудеса!
Разчитам на тях!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеБобина и комутатор е хубаво да смениш заедно, защото тези детайли са способни да се повреждат един друг.Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ
Коментар
-
Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнениеПри мен това се прочвяваше от скапани кабели за високото. 3 от 5-те кабела бяха прекъснали, включително централният.
Карбуратор или инжекцион, газ или бензин?
Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнениеПри мен това се прочвяваше от скапани кабели за високото. 3 от 5-те кабела бяха прекъснали, включително централният.
Карбуратор или инжекцион, газ или бензин?
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеСигурен ли си, че искра точно няма? А не, примерно, да я задавяш?
Иначе:
Провери дали като възникне проблема, има напрежение на изводите на бобината - трябва при подаден контакт да е около 12 волта.
Нататък най-лесно става с последователна подмяна. Бобина и комутатор е хубаво да смениш заедно, защото тези детайли са способни да се повреждат един друг.Последно редактирано от cveti; 12-05-09, 19:49.
Коментар
-
Първоначално публикуван от gknife Преглед на мнениеКабелите са добре.Проявява се от време на време.
Все пак провери кабелите. В ръководстовто има дадени параметрите, на които трябва да отговарят.Аз не вярвам в чудеса!
Разчитам на тях!
Коментар
-
До: Как да открия проблема със запалването?
Първоначално публикуван от nikolai6868 Преглед на мнениеПровери клемите на акомулатора.....
"Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Първоначално публикуван от rado genev Преглед на мнениеБобина или комутатор.
Коментар
-
Първоначално публикуван от rado genev Преглед на мнениеБобина или комутатор.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар