Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да открия проблема със запалването?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да открия проблема със запалването?

колеги моля за помощ.Ферозата ми прави проблем със запалването само от време на време.След като съм спрял и угасил двигателя при следващо стартиране не пали.След няколко старта и идва умът и пали от раз.Проверих връзките почистих контактите,изключих блокировката на алармата,но когато и скимне високото напрежение се губи и после се появява.Може след това да работи перфектно цял ден или няколко.Ако проблема е в индуктивен датчик ,комутатор или бобина как да го открия?

До: как да открия проблема със запалването

Първоначално публикуван от gknife Преглед на мнение
    колеги моля за помощ.Ферозата ми прави проблем със запалването само от време на време.След като съм спрял и угасил двигателя при следващо стартиране не пали.След няколко старта и идва умът и пали от раз.Проверих връзките почистих контактите,изключих блокировката на алармата,но когато и скимне високото напрежение се губи и после се появява.Може след това да работи перфектно цял ден или няколко.Ако проблема е в индуктивен датчик ,комутатор или бобина как да го открия?
    А като не ще да запали от стартер, с бутане пали ли?
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Сигурен ли си, че искра точно няма? А не, примерно, да я задавяш?

Иначе:

Провери дали като възникне проблема, има напрежение на изводите на бобината - трябва при подаден контакт да е около 12 волта.

Нататък най-лесно става с последователна подмяна. Бобина и комутатор е хубаво да смениш заедно, защото тези детайли са способни да се повреждат един друг.

Коментар

При мен това се проявяваше от скапани кабели за високото. 3 от 5-те кабела бяха прекъснали, включително централният.

Прегледай ръководството, има постановка как се проверяват. Отнема 15 минути.

Карбуратор или инжекцион, газ или бензин?
        Последно редактирано от Иван Горчев; 12-05-09, 19:04.
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Бобина и комутатор е хубаво да смениш заедно, защото тези детайли са способни да се повреждат един друг.
          Същото имах предвид и аз, когато попитах дали пали с бутане. Тропера ми изигра същия номер, на стартер палеше когато си искаше, а на бутане винаги. И най-добре да се сменят комплект.
          Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
          Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
            При мен това се прочвяваше от скапани кабели за високото. 3 от 5-те кабела бяха прекъснали, включително централният.

Кабелите са добре.Проявява се от време на време.

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
            При мен това се прочвяваше от скапани кабели за високото. 3 от 5-те кабела бяха прекъснали, включително централният.

Инжекцион.И .двете.Както писах по горе високото напрежение се губи от време на време когато и скимне.

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Сигурен ли си, че искра точно няма? А не, примерно, да я задавяш?

Иначе:

Провери дали като възникне проблема, има напрежение на изводите на бобината - трябва при подаден контакт да е около 12 волта.

Нататък най-лесно става с последователна подмяна. Бобина и комутатор е хубаво да смениш заедно, защото тези детайли са способни да се повреждат един друг.
            Още не съм сигурен но за всеки случай ако може дай ми информация от къде мога да за ку пя и евентуална цена.
            Последно редактирано от cveti; 12-05-09, 19:49.

Коментар

Първоначално публикуван от gknife Преглед на мнение
              Кабелите са добре.Проявява се от време на време.
              Да, и при мен се проявяваше от време на време. Реши ли да не пали - не пали. Докато не смених кабелите не се оправи. Най-сериозни проблеми имах във влажно време, когато е валяло или мъгливо.

Все пак провери кабелите. В ръководстовто има дадени параметрите, на които трябва да отговарят.
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

До: Как да открия проблема със запалването?

Провери клемите на акомулатора

Коментар

Първоначално публикуван от nikolai6868 Преглед на мнение
                  Провери клемите на акомулатора
                  И състоянието на кабелите по таблото с предпазителите, защото на мен ми прилича на лош контакт. При палене напрежението пада и ако има лоши връзки, може токът да стане недостатъчен за добра искра. Притягане на кабелните обувки и изпръскване със ВД40 понякога прави чудеса.....
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

A кабели, капачка и палец смени, така или иначе, освен ако вече не си го сторил. Отдавна са заминали, може да си сигурен.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Бобина или комутатор.
                      Подстрекател на разходчици счупи ДЖИПКА покрай Габрово
                      тел. 0898327627
                      Радослав

Коментар

Първоначално публикуван от rado genev Преглед на мнение
                        Бобина или комутатор.
                        Комутатор.Ако имаш останал от тая 1996г.кажи цена,че вече получих нервна криза.Моят е на Денсо ...300-0421.Или цена на цялото делко.

Коментар

Адреса ми е Шумен,ул."Софийско шосе"№6 ет.5ап.25
                          Георги Недков Георгиев.

Коментар

Щом си от Шумен ,отиди при Камен. Намира се зад Чакъла по стръмната улица ,той може да ти ги намери нещата на най-тънка цена.
                            Успех
                            RAV 4
                            F650GS

Коментар

Първоначално публикуван от rado genev Преглед на мнение
                              Бобина или комутатор.
                              Радо,смятам,че решихме проблема.Моите искренни благодарности.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X