Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Повдигане на задна врата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Повдигане на задна врата

Колеги от вчера съм забелязъл ,че задната ми врата е увиснала и то почва да си личи по затварянето,оглеждах ама неможах да разбера от къде да я повдигна-ако някой е правил такава интервенция моля за вашата помощ!!!

До: Повдигане на задна врата

Първоначално публикуван от MimoLinori Преглед на мнение
    Колеги от вчера съм забелязъл ,че задната ми врата е увиснала и то почва да си личи по затварянето,оглеждах ама неможах да разбера от къде да я повдигна-ако някой е правил такава интервенция моля за вашата помощ!!!
    От пантите. Тази която е на вратата. Обикновенно има тапа, под която има болт. Останалите болтове са под кората.

Коментар

А и си провери щифтовете на пантите дали не са износени 0,5мм дава почти 1см. отклонение при ключалката.

Коментар

Добре де,ако са износени щифтовете,кво става?Нови ли трябва да се слагат откъде може да се намерят или по-добре да се побългаряват?

Коментар

Първоначално публикуван от zillius Преглед на мнение
          Добре де,ако са износени щифтовете,кво става?Нови ли трябва да се слагат откъде може да се намерят или по-добре да се побългаряват?
          Сваляш, носиш на стругар и така.

Коментар

Има един много тъп начин:вдигаш задницата на крик,отваряш леко вратата,подлагаш дървено трупче точно до земята и леко спускаш крика да се деформира леко окачването на вратата...и така докато пасне задоволително.Между другото така е най-физиологично,защото противодействаме на великата гравитация,която е довела до това положение да провисне.Това го видях от един автотенекеджия да оправя другите врати,най-вероятно защото го мързи да прави шарнири.Но мързела е най-големия изобретател!!!!!
            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Другия мързелив начин за повдигане е чрез регулиране на водача под самата ключалка. Насочва се конуса така, че да компенсира увисването и да подведе вратата леко нагоре. Поне при мене на Рокито стана много добре, а мисля, че при Фероцата не е по различно.
              Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
              SSang Yong Kyron 2.0xdi
              Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Абе има и още един начин разхлабват се болтовете на носещите планки на вратата и позволява напасване от там .А с водача на ключалката финна настройка.Но обикновенно проблема е в щифтовете.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X