Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми и джанти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Гуми и джанти

Ами то така си пише и в ръководството за Ферозата - 195/80/15 или 225/70/15. Ама е и до гума - сега съм с Кобри 195/80/15, а лятото карам с 255/60/15 - тия вторите са с по 5кг. на гума по-леки от регенератите и с тях ми дава по-нисък разход......доста по-нисък. Ако случайно се видя в пари бих си взел някакви хубави, нови гуми в размера предписан от производителя.

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
      АВ общи линии всеки си има мнение-моето не го натрапвам ,пазя го за себе си.Това желязно джипче-това означава на латински си има паспортни данни и мисля че дизайнерите добре са го конфигурирали.Те са смятали натоварванията на които ще отговаря трансмисията и всички други хипертрофии са за рубриката-имам много пари за бензин,много съм здрав в ръцете и имам излишни пари за тунинговане.Освен това мисля че има 4х4 автомобили по-горен клас-Хамър,Додж Рам.По отношение на затъването...ами то това не е Хоувър крафт/кораб на въздушна възгавница/,че да ходи навсякъде.Все пак трябва да избираме пътя и да надхитрим терена.Нали знаете приказката ,че бонак човек и вързано куче го хапе...т.е.като видиш блато го заобиколи.
      В завода разчетите ги правят най-често в маркетинговия отдел, за съжаление. Колкото до разчетите - че то в тоя форум почти всеки се чуди как да набута по-големи гуми на джипката си, че да и се повиши проходимостта, а ти имаш налични и джанти, и гуми, и искаш зорлем да ги махаш. Твое мнение, което уважавам, разбира се.

Нещо друго. Оригиналните джанти на ферозата са 6 или 6.5 инча широки, с офсет +19мм. Ако офсета ти е различен (изнесени навън), хич не се чуди че с тия гуми хвърля. Мойте 225-ци се побират изцяло под калниците, и навън хвърля само при завой. И все пак, не очаквай да караш в гнусна кал, и да излезеш от нея като от автомивка.

Освен това, точно ферозата с гуми до 31 инча, няма никакви проблеми по трансмисията. Просто с тая мощност на двигателя, не можеш да потрошиш кажи-речи нищо, като изключим чисто абдалска експлоатация от типа "я да видим това дали няма да се строши".

Хамър и додж рам, не са особено висок клас "джипове". Всякакъв друг висок клас са но не и "джипове", поне не и в заводския си вариянт. Една добре подготвена TOYOTA 70-ка, или нисан патрол, или G-класа, ще ги направи смешни във всяко отношение, извън пътя. А патрола например побира доволно големи гуми, както си е заводски. Някои модели TOYOTA 70-та серия - също.

Във всеки случай, да се върнем на въпроса: На тия 8 инчови джанти, по-тясни гуми няма да станат. А дори и да сложиш, джантата ще е доста изпъкнала, и уязвима на всеки камък по пътя. До колкото помня, имаше някакво правило че джантата трябва да е с около 1 до 3 инча по-тясна от гумата, която искаш да и сложиш. Все пак от значение е и конкретната гума, както и ефекта, който се цели.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Разбрах те напълно.Резервната е с оригинална джанта-7 инча,колкото до офсета на 8-ците,може и да си прав-нещо много навън стоят.Но днес си намерих две 15-ки от Латвия,чакам да ми намерят още две и си решавам прищявката...поне ще пробвам.Ходих да търся Латвии и намерих-чудесно стоят 195/80/15.Джантите са с по-голям централен отвор,т.е. няма да се престъргват и ще стоят отлично.Даже ако следиш еволюцията на джантите ще забележеш,че при джиповете Уилис на компанията Jeep станали нарицателни за този клас автомобили са подобни.
        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X