Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми и джанти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гуми и джанти

Колеги,купих Ферозата с едни гуми 215/15 и всичките различни.Колата изглежда добре но ми се струва че ще харчи по малко със тесни гуми.Джантите са 8 инча,никелирани и въпроса ми е как ще стоят по-тесни гуми,а именно 185 или 195.
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

До: Гуми и джанти

215 е минималния размер за 8 инчова джанта, а по тясна гума от 195 на 15 май-няма
    Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Щатните са 195/80/15 карал съм с тях сега съм с 215/75/15 може би има малка разлика около половин литър ама тези уж се водят по-кални и на това отдавам разликата.
      А иначе с четири различни гуми сякаш не е много добре ,не мислиш ли
      RAV 4
      F650GS

Коментар

Измерил съм ги на височина-еднакви са и изминават еднакъв път при обиколката на гумата,така че няма проблем с трансмисията.Моята презумпция не е само разхода ами и проходимоста,по-лесното управление-аз нямам хидравлика.
        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Привет, колега! Според мен , ако не правиш по-сериозни или редовни офроуд разходки, не си струва да слагаш гуми за кал(рошавки). Мойта я купих със Cooper Discoverer AT 195/80/15- в доста добро състояние и съм мнооого доволен от тях. Карах и на сняг и на кал и на трева.Вярно е , че не са специфични за определен терен , но се справят добре навсякаде за лек офф. Карам ги предните на 1.8 азадните на 2 атм.Разхода , също е приличен. За цени -не знам , не съм гледал...
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
            Измерил съм ги на височина-еднакви са и изминават еднакъв път при обиколката на гумата,така че няма проблем с трансмисията.Моята презумпция не е само разхода ами и проходимоста,по-лесното управление-аз нямам хидравлика.
            Обиколката не е всичко. Сцеплението, което имат с настилката също е от значение. Иначе се товарят дифовете. Ако е парт тайм 4х4 и не включваш предният мост поне уеднакви задните. Ако е фул тайм или редовно караш 4х4 - еднакви.
            Аз не вярвам в чудеса!
            Разчитам на тях!

Коментар

Разликата няма да е голяма между 215/80 и 195/80. Карай си ги така.

А ако питаш мен, сложи и 225/75/15 или 235/75/15. Побират се без никакви модификации, а на твойте джанти ще паснат идеално.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колеги една от причините Нивите да са толкова проходими е именно тясната им гума.Имал съм нива и никъде не съм закъсвал дори и с поизносени гуми.Ферозата по-нищо не отстъпва дори превъзхожда нивата ,но тези валяци едва не останах във снега на един лов преди 2 седмици да нощувам.Това дето ми говорите дали ще се събира в калниците не е от значение,дори е хубаво да има разстояние между двете за самоочистване.Явно забравяте предназначението на тези автомобили-оф роуд,демек край на пътя.Ако искам да пътувам по асвалт в тая табуренка ли ще пътувам.Ще се кача на мерцедеса си и ще пътувам.

Дайхацу Фероза 1,6 карбуратор,газ,харт тор,парт тайм,ръчен хъб,май 95 год.

Коментар

Колеги една от причините Нивите да са толкова проходими е именно тясната им гума.Имал съм нива и никъде не съм закъсвал дори и с поизносени гуми.Ферозата по-нищо не отстъпва дори превъзхожда нивата ,но тези валяци едва не останах във снега на един лов преди 2 седмици да нощувам.Това дето ми говорите дали ще се събира в калниците не е от значение,дори е хубаво да има разстояние между двете за самоочистване.Явно забравяте предназначението на тези автомобили-оф роуд,демек край на пътя.Ако искам да пътувам по асвалт в тая табуренка ли ще пътувам.Ще се кача на мерцедеса си и ще пътувам.

Дайхацу Фероза 1,6 карбуратор,газ,харт тор,парт тайм,ръчен хъб,май 95 год.
                  Именно за offroad говорим. И двете концепции имат предимства и недостатъци, точно при offroad, като предимствата клонят повече към широките, освен в някои специфични случаи.

Като дойдат гумите ми от Америка, заповядай да си ги мерим, дето се вика. Да видиш как с валяците 265/75/15 върви и е по-проходима на всякакъв терен от тънките нивови "гуми", сложени пак на фероза.

Това дали се събира в калниците е от огромно значение, понеже иначе просто няма да могат да се сложат.

Просто понякога се изисква по-голям контакт с повърхността, като площ, а не по-голям натиск. Поради същите причини навремето са се мъчили да конструират верижните машини. На места където с широки гуми би минал без проблем, с тесните ще се окопаеш до ушите.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Има едни трактори К-701 -най добре да си вземем по един от тях.

Коментар

Що? Аз няма да ора нивата. Пък и на утъпкан и заледен сняг ще са просто отврат, а за асфалт ще са не по-малък отврат.

Тракторните гуми са си за тракторите, все пак.

Коментар

според мен за плитка кал е по-добре да са тесни гуми
                        Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Има едни трактори К-701 -най добре да си вземем по един от тях.
                          аха, и ферозата да се загуби някъде между гумите?

Монстъра на Явор ще е като полско фиатче в сравнение с резултата
                          Последно редактирано от Veni1; 26-01-09, 15:02.

Коментар

Първоначално публикуван от sapporo Преглед на мнение
                            според мен за плитка кал е по-добре да са тесни гуми
                            Има много видове кал, не само като дълбочина.

И камъни, има, най-различни. И сняг, а какво има под него - също хиляда варианта. Представи си една картинка с меки "настилки", и сам ще се сетиш какво имам в предвид. В повечето случаи предпочитам да не затъна, пред риска да идват да ме вадят с виетнамка, понеже съм се окопал до ушите, и съм се лепнал по корем в калта, та друго не може да ме отлепи.

Едно много подходящо място с плитка, лепкава и хлъзгава кал, е мотополигона мисля че до голямо Бучино. Може да пробваме някой път, при подходящо време. По вашите думи точно там тесните гуми биха имали предимство.

Коментар

Аз съм от един край в горнотракийската равнина,че и малко близо до комплекса Марица-изток.Имаме един лепкав чернозем,че и една лепкава глина на всичкото отгоре и гумите както бяха 215 станаха като твойте дето ги чакаш от Щатите 265.После като почна да хвърля навсякъде-по тавани,прозорци,огледала и предни стъкла.Не може да пуснеш чистачки щото всичко се замазва.В общи линии всеки си има мнение-моето не го натрапвам ,пазя го за себе си.Това желязно джипче-това означава на латински си има паспортни данни и мисля че дизайнерите добре са го конфигурирали.Те са смятали натоварванията на които ще отговаря трансмисията и всички други хипертрофии са за рубриката-имам много пари за бензин,много съм здрав в ръцете и имам излишни пари за тунинговане.Освен това мисля че има 4х4 автомобили по-горен клас-Хамър,Додж Рам.По отношение на затъването...ами то това не е Хоувър крафт/кораб на въздушна възгавница/,че да ходи навсякъде.Все пак трябва да избираме пътя и да надхитрим терена.Нали знаете приказката ,че бонак човек и вързано куче го хапе...т.е.като видиш блато го заобиколи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X