Обява

Свий
Няма добавени обяви.

колко големи гуми на фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: колко големи гуми на фероза

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Аз съм със същите - 225/75/15 Fedima Extreme. Диаметър 75см, което е дори над размера им. С ОРИГИНАЛНИТЕ джанти не опират никъде, дори има мегдан за още.

Офсет -20, сравнен с оригиналния - +19 ти изнася гумата с 4см навън. Затова и опират. Малко наглееш, дето се вика.

...ама, в крайна сметка всичко си има граници. Ако държиш на тия джанти, хващай се за флекса. Иначе си сложи оригинални от фероза (+19) или витара (+24), и гуми до 235/75/15 ще влязат без никакви грижи. Предстои да пробвам 31/10.5/15. Колеги казват че дори и те влизат.
    Вярвам ти че е така както казваш но във моя случаи взех от самурая гумите със джантите и ги сложих на ферозата защото исках със нея да ходя на състоялата се миналата неделя разходка във Враца но се оказа греда.Аз за това и пуснах темата за да не правя излишни гимнастики но забравих да опомена за джантите но които нема акъл има ръце и крака.поздрави

Коментар

До: колко голями гуми на фероза

235/75/15, гарантирано влизат.

Иначе, може би и 31-ци ще влязат, стига да са наистина 31-ци, а не да пише че са толкова, а реално да са повече.
      Sparky, мисля да си "метна" на Ферозата Malatesta Kobra Track NT 235/75/15. Според теб добро решение ли е ? Ще и стоят ли добре?
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Добре са. Ще седят перфектно. Това може би е най-добрия offroad размер гуми за фероза. Още повече че си се побират без да пипаш нищо.

Все пак при слагането огледайте добре дали не опират някъде, но не би трябвало. Както казах, аз съм с 225/75/15, и има мегдан за още доста.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Добре са. Ще седят перфектно. Това може би е най-добрия offroad размер гуми за фероза. Още повече че си се побират без да пипаш нищо.

Все пак при слагането огледайте добре дали не опират някъде, но не би трябвало. Както казах, аз съм с 225/75/15, и има мегдан за още доста.
          Благодаря! Аз мисля , че не би трябвало да опират , щото съм си със щатните ферозови джанти. Ако опират ще и сложа същия модел с твоя размер. Искам да изглежда малко по-кросова.

Тия дни ще бягам за Жабария. Там близо до нас има голям магазин за авточасти за японски коли , та мисля да се информирам за някои цени и без това ще си търся ресори. После ще ги споделя тук , ако са конкурентни.
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

О да, информацията ще е полезна.

Само за информация - с тия гуми на асфалт много шуми. Но в калта са перфектни. Така че, маправи си сметка къде ще я караш повече, и си вземи съответните гуми.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колеги мисля да си купувам гуми за лятото,каква марка ще ми препоръчате?Да се има предвид,че ще карам 60% асфалт 40% offroad.Размера ми е ясен ,спрял съм се на 225/75/15 с оригинални алум. джанти съм!

Коментар

Някакви AT-та. BFG например.

Не знам какво имаш в предвид под offroad, но LASSA Competus не е лош вариант. За мокра/кална трева и хлъзгава кал, обаче не стават.

Има хиляди теми за гуми сигурно. Порови се.

ъъъ, и си всеми 235/75/15, ако питаш мен. Влизат без проблем, а са много по-разпространен размер, и разнообразието е по-голямо.

Коментар

Някакви AT-та. BFG например.
                  За съжаление BFG AT в такива размери няма . Има регенерати на Федема с подобна шарка, но идея си нямам как се държат. Иначе някои от модификациите на Йокохама Геолендър АТ биха били подхдящи аз 60/40 офроуд/асвалт и са намират в такива размери. Като цяло си е зле положението с по-агресивните АТ-та с толкова малък диаметър...
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Относно карането извън пътя,не говоря за много сериозни прояви,по скоро съм рибар и затова ми трябват гумите.Трябва да имат обаче и що годе добро поведение на кал и на мокра трева,че рано сутрин по поляните край язовирите нали знаете като пдне росата става хлъзгаво.Иначе ласата ,не е лош вариант ,но при тези условия отпада май.Джантите ми са 6J15 дали ще съберат гуми с размер 235/75/15?

Коментар

Първоначално публикуван от zillius Преглед на мнение
                      Относно карането извън пътя,не говоря за много сериозни прояви,по скоро съм рибар и затова ми трябват гумите.Трябва да имат обаче и що годе добро поведение на кал и на мокра трева,че рано сутрин по поляните край язовирите нали знаете като пдне росата става хлъзгаво.Иначе ласата ,не е лош вариант ,но при тези условия отпада май.Джантите ми са 6J15 дали ще съберат гуми с размер 235/75/15?
                      Колкото е по-добра една гума на кал и мокра трева, толкова е по-зле на асвалт. И обратното. Не се лъжат лесно законите на физиката . Най-добрият компромис са BFG AT, но както казах, за съжаление ги няма в търсените размери. Та са на ръба да имат някакво приемливо поведение в калта и всичко по-асвалтоориентирано от тях е пълно трагедия в нея. След тях пък започват профилираните за кал гуми, които са зле на пътя. В твоя случай, може би ще е най-добре да вземеш силно асвалтово ориентирани АТ-та, като Ласата на Спарки или моя фаворит в този клас Мишелин ХРС, които имат добро повединие на пътя и макар и не особено добри в кофти условия, не са пълна трагедия и да преценяваш къде да паркираш колата, за да можеш да потеглиш сутрин. Тъй като няма да се завираш в дълбока кал и коловози, ако е спряна на наклон с предницата надолу, няма да имаш проблем с тръгването и после просто гледаш да не спираш на едно място върху трева .

Вариант са и регенератите на Федема, които са с шарката на BFG AT, но не е само до шарка, а и до каучук, така че не знам дали ще се държат подобно на оригинала. Не съм карал с такива, за да ги препоръчам с чиста съвест.
                      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

От: До: колко големи гуми на фероза

А аз съм си харесал едни гуми размер 30 9.5 15 и искам да попитам дали феро ще ги поеме без флекса.30 9.5 15=241 79 15

Коментар

От: колко големи гуми на фероза

Аз съм с BFG AT и съм доволен ,но са си компромис то се знае. Мойто мнение е да си вземеш BFG Mud-Terrain T/A KM2 ,до колкото четох из форума до 120км/ч. няма разлика с поведението на асвалт , шум ,вубрации от AT-то , но извън пътя е друга бира.

Коментар

От: колко големи гуми на фероза

Адаш карал съм и с 31/10.5/15 BFG MT никакви проблеми и то в гората ама 5та я забрави за Боровец.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X