Обява

Свий
Няма добавени обяви.

колко големи гуми на фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• колко големи гуми на фероза

Колеги искам да попитам колко големи гуми примерно кобри може да се сложат на фероза, без да се реже и преправя.
    Последно редактирано от Злой; 20-01-09, 21:38.

До: колко голями гуми на фероза

235/75/15, гарантирано влизат.

Иначе, може би и 31-ци ще влязат, стига да са наистина 31-ци, а не да пише че са толкова, а реално да са повече.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Иначе, може би и 31-ци ще влязат, стига да са наистина 31-ци, а не да пише че са толкова, а реално да са повече.
      Това ме интересуваше.благодаря ти

Коментар

Има ли осезаема разлика в динамиката и спирането на колата с по-големите гуми?
        Nissan Pathfinder 2.5 dci

Коментар

До: колко големи гуми на фероза

Има. Ама те и регенератите са тежки. Иначе, по всяко време мога да накарам колелата да блокират. Свиква се. С не регенерати вероятно ще е по-добре. Като се връщах миналата есен от събора, направих смешни един куп коли през Петрохан. Ама по едно време за около 10-ина минути останах почти без спирачки. Течността беще дърта и беше баправила мехури. 10-15 минути спирка на една бензиностанция, пих една вода, и продължих. От тогава грижи не е имало. Но все пак я смених, щото кой-знае откога не беше сменяна.

Ама, карах я здраво хулигански, та това със спирачките при такова каране, може и на нормална кола да се случи.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Има. Ама те и регенератите са тежки. Иначе, по всяко време мога да накарам колелата да блокират. Свиква се. С не регенерати вероятно ще е по-добре. Като се връщах миналата есен от събора, направих смешни един куп коли през Петрохан. Ама по едно време за около 10-ина минути останах почти без спирачки. Течността беще дърта и беше баправила мехури. 10-15 минути спирка на една бензиностанция, пих една вода, и продължих. От тогава грижи не е имало. Но все пак я смених, щото кой-знае откога не беше сменяна.

Ама, карах я здраво хулигански, та това със спирачките при такова каране, може и на нормална кола да се случи.
            Четох този ти пост тогава и оставам с лека насмешка , без да се сърдиш...Не са ти виновни мехурите.
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
              Четох този ти пост тогава и оставам с лека насмешка , без да се сърдиш...Не са ти виновни мехурите.
              А кое ми е виновно?

Иначе, не се сърдя, но просто не виждам какво е.

Обясни, моля.
              Последно редактирано от sparkybg; 20-01-09, 22:27.

Коментар

А кое ми е виновно?

Иначе, не се сърдя, но просто не виждам какво е.

Обясни, моля.
                Жокер ( ти си умно момче ) : Питай някой професионален шофьор как се убива скорост по нанадолнище ...
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Ела я убий, ако можеш, без спирачки, с тия гуми и тоя двигател. Казвам че карах абдалски, защото бързах да се прибера. 3/4 от колите, включително и значително по-мощни, и по-пъргави екземпляри от джипката ми, караха по-бавно. Как да изпреварвам по такива пътища, освен с газ до ламарината, и после спирачки пак до ламарината, щото с тая скорост на тоя завой, просто ще идеш в дерето? Как хем да целиш максималната възможна скорост, при която тоя джип с тия гуми би могъл да се задържи на пътя, хем да разчиташ на 1.6 бензинов бързооборотен двигател да спре колата.

Не съм прегрял самите накладки. И до сега съм си с тях. Никога не са скърцали, и никога не са правили проблем. И до днес си спира перфвктно с тях.

Обясни от какво би потънал педала, все едно системата е без течност, и поради що с 2-3-4 напомпвания пак се появяваха, все едно проблем не е имало, като на следващото спиране след 20 секунди - пак същото. И това в продължение на около 15- минути.

Обясни и защо след 15 минутен престой, проблема изчезна яко дим, и повече не се появи цял месец, преди да сменя течността.

Систематя няма течове. Накладките са нови, жилата са в добро състояние и натегнати. Легенчето е пълно, и никога не ми се е налагало да доливам, откак я имам тая джипка. А преди всяка разходка обикновено оглеждам всичките тия неща.

Дай ми обяснение, моля. И дали при същите условия, но с нова спирачна течност, тоя проблем щеше да е налице? Или поне дали вероятността да се случи не е по-малка, ако течността е нова.

Нека и аз да науча нещо.

Коментар

235\75/15 БЕЗ ПРОБЛЕМ
                    АМА БЕЗ!!!

Коментар

аз сложих 225/75/15 със джанти със ЕТ-20 и не стават опират на всякъде.

Коментар

с оригиналната джанта няма да опират, или си навий торсионите
                        Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Първоначално публикуван от sapporo Преглед на мнение
                          с оригиналната джанта няма да опират, или си навий торсионите
                          няма да стане само с торсионите защото задната направо се заклещва във подкалника

Коментар

скоро карах с 265/75 отзад и не опираше, аз съм си шпргнал ресьорите с 3см
                            Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Първоначално публикуван от eti Преглед на мнение
                              няма да стане само с торсионите защото задната направо се заклещва във подкалника
                              Аз съм със същите - 225/75/15 Fedima Extreme. Диаметър 75см, което е дори над размера им. С ОРИГИНАЛНИТЕ джанти не опират никъде, дори има мегдан за още.

Офсет -20, сравнен с оригиналния - +19 ти изнася гумата с 4см навън. Затова и опират. Малко наглееш, дето се вика.

...ама, в крайна сметка всичко си има граници. Ако държиш на тия джанти, хващай се за флекса. Иначе си сложи оригинални от фероза (+19) или витара (+24), и гуми до 235/75/15 ще влязат без никакви грижи. Предстои да пробвам 31/10.5/15. Колеги казват че дори и те влизат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X