Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Радиатор-взаимозаменяемост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Радиатор-взаимозаменяемост

Извинявам се,че отново ще зачекна темата-мисля,че сме я коментирали преди десетина месеца.Сега ще бъда по-конкретен.Новият ми,"оригинален"радиатор,който намерих трудно и купих за 420 лв.,протече на втория месец.Оказа се ,че предния горен кант почти не е залепен.Както и да е-свалих го.Приятел го залепи и карах десетина месеца.Но...лека-полека отново прокапа.Че пак ще го лепим е ясно.Аз обаче искам да попитам знаещите повече от мен:
    Знае ли някой за радиатор от по-достъпните нам руски автомобили,който да е близък по размери с този на Ферозата.Да му лепнем оригиналното окачване и да минем "по-тънко" с финикийските знаци?
    VENI-VIDI-VICI!

До: РАДИАТОР-ВЗАИМОЗАМЕНЯЕМОСТ

Б@си и късмета. Какви са размерите на тоя радиатор. И от коя страна са отворите за вход и изход. И на коя фирма е радиатора да не си купуваме от там?
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Фирмата за щастие вече не съществува.
      Входа и изхода са горе.Точните размери ще ги дам/даже съм си го и рисувал/,но не са ми под ръка.
      VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Колега провери си левия тампон на двигатела дали е здрав защото ако е скъсан двигатела се надига нагоре и отлепя радиатора .При по ряско потегляне се изпъва водното съединение .Първо чупи с перката дифозьора.
        Подстрекател на разходчици счупи ДЖИПКА покрай Габрово
        тел. 0898327627
        Радослав

Коментар

Това е ценен съвет-много благодаря!
          VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
            Б@си и късмета. Какви са размерите на тоя радиатор. И от коя страна са отворите за вход и изход. И на коя фирма е радиатора да не си купуваме от там?
            А размерите са 48см.-хоризонтал;46см.-вертикал
            VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Първоначално публикуван от dit_dh Преглед на мнение
              А размерите са 48см.-хоризонтал;46см.-вертикал
              аз имам пресен (положителен) опит с фирма радиано . иди там ще ти го намерят по схема и размер . а май има опция и да ти направят нова пита ...
              Daihatsu Terios ,Hyundai SF Classic, Suzuki Vitara Classic , Honda MTX 80 , ATV 200 cc (китайче) ,LZ4GG , GPS
              [url=http://my.flightmemory.com/pepsii][img]http://my.flightmemory.com/banner/pepsii.gif[/img][/url]

Коментар

До: Радиатор-взаимозаменяемост

Мисля че , най близкия до Ферозата радиатор е на ЛАДА /от соц возилата/ меден е и с подобни развери.
                Jeep grand cherokee 4.0

Toyota 4rynner 2.4 td

Коментар

Колега защо не видиш по моргите с ролетката , аз направих така преди година и намерих 2,3 год. радиатор от сузуки джими по размери се разминават от ориг. с 1.0см. хориз. и 0.5 см. по вертик. все едно ми го извадиха от кашона като нов е. Направих нови стойки за закрепване и за дифозьора и вече година няма проблем зиме , лете ,офроуд или .....т.н
                  Цената на която го взех бе 40.00лв.

Коментар

Аз съм си приготвил един от Фиат Регата който е с вградено компенса ционно казанче,има резбови отвор за датчика на вентилатора(така може да скопиш и виското).Скоро гледах при един майстор,че и от фиат уно са същите.Също споделям мнението за Ладов радиатор,но по-добре е от Лада 1500,1600 които са с ел .перка и датчик.После ще ти направя снимки на Фиатовия.Приспособяването ще бъде фасулска работа-и двата вида имат горен и долен край,ще се наложи да направиш 2-3 адаптиращи планки,да удължиш/скъсиш 1-2 маркуча,едно реле за вентилатора,едно ключе на таблото за принудително включване при очаквани натоварвания.Това го бях направил на Нивата и се беше получило удачно.
                    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Моя оригиналния е целия меден, опадали са му доста ламелките и съм говорил с един човек от Добрич да ми го рециклира някои ден като се наканя. Мисля, че е много по добре отколкото да купувам нов. Дори и да протече някъде ще го запоим с горелката и пак ще го карам. Иначе съм купувал радиатори Nissens. Тук имаше някаква тема за тях един ги хвалеше друг ги оплюваше, за сега моите нямат проблем и си пишеше дания. Последния ми които е за CRV и е доста по голям от на церозката беше към 320лв мисля /имам отстъпка/.

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                        ...да удължиш/скъсиш 1-2 маркуча,едно реле за вентилатора,едно ключе на таблото за принудително включване при очаквани натоварвания....
                        Колега, виж моята тема за ел. вентилатор на Фероза. Аз направих този вариант, но не излезе сполучлив. Виското има далеч по-голяма производителност. Проблема може би е в малкото разстояние между радиатора и водната помпа, което не позволява да се монтира по-мощен вентилатор.

Коментар

Четох една тема за Нисан-единодушно подкрепят виското.Много хора,след много експерименти,са стигнали до извода че от виското ПО-УБАВО НЕМА!!!!
                          088пет722пет99
                          http://www.hydropompi.com/

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
                            Четох една тема за Нисан-единодушно подкрепят виското.Много хора,след много експерименти,са стигнали до извода че от виското ПО-УБАВО НЕМА!!!!
                            A сега де - по мнение на Стефан - като натопиш колата в река до перката какво става? Виското върти... перките се кривят напред и задират радиатора. А ако си с ел. моторче е просто едно ключе...

Коментар

Ами прав си,така е! Ама колко пъти ще влезна в реката с кипнал радиатор (щото виското тогава си влиза в силата)?А че разстоянието между радиатора и мотора е малко(при Фероза),и неможе да се сложи по-сериозен ел.вентилатор,също е вярно.Не че няма колеги които си карат безгрижно с такива,но аз искам да съм си по-близо до японците.
                              088пет722пет99
                              http://www.hydropompi.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X