Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с раздатка на Rocky

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с раздатка на Rocky

Здравейте колеги, в събота карахме и преди един баир включих на 4H, защото беше кално и стръмно. По средата му раздатката се самоизключи и остана явно в N положение без да се е преместил лоста при това. Лоста остана блокиран на място (4H) но лампата под оборотомера, която индицира, че раздатката е в 4х4 режим угасна. Нямаше какво да направя - всичките усилия да включа раздатката в някакво работещо състояние се оказаха напразни. Лоста на помръдва. Накрая и свалих капака и я зацепих на 4L. Така го прибрах, но трябва да го ремонтирам. Случвало ли се е на някого подобно нещо? Също някой ако знае къде мога да намеря раздатка настаро за да не спирам джипа от движение докато ремонтирам моята. Благодаря ви предварително за идеите.

До: Проблем с раздатка на Rocky

Има едно в Мобиле Бг-звънни,виж кви пари ще ти искат http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?...556&f1=details .Другата възможност,намираш из форума телефона на Здравко от Петрич (отзивите за коректността му са доста противоречиви) и питаш и при него дали има.
    Успех.
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

На тези от мобиле.бг звъннах още вчера. Казаха ми че нямат раздатка, явно са я продали. Другите от мобиле, които са от Габрово казаха че не знаят какво имат, защото колата не е при тях все още. Здравко каза че няма за Роки в момента...
      Това е информация към вчера.

Коментар

Все още търся раздатка. Отворих моята оказа се, че е доста износена вилката, която мести муфата за бързи/бавни при допустими 6.3мм аз имам останали 4 мм. Предполагам че заради този луфт и лоста е заклинил в неутрално положение докато съм карал, но не съм сигурен. Ще приложа снимки утре сутрин за да стане по-ясно.

Коментар

Първоначално публикуван от Satan Преглед на мнение
          Все още търся раздатка. Отворих моята оказа се, че е доста износена вилката, която мести муфата за бързи/бавни при допустими 6.3мм аз имам останали 4 мм. Предполагам че заради този луфт и лоста е заклинил в неутрално положение докато съм карал, но не съм сигурен. Ще приложа снимки утре сутрин за да стане по-ясно.
          Има едно Дайхатцу Wildcat с прегрят мотор.Като го гледам мисля че е едно към едно с Рокито само мотора не е 2,8 ВМV ми си е на Дайхатцу.Питай някой и ако е така както си мисля ще стане 0887204542 Иван

Коментар

Нямам идея дали ще стане. Къде се намира? Мога да го погледна дали раздатката е съвместима ...

Коментар

Значи то си е Роки два цели моста с мотор дизелов на Дайхатсу.При мотора има табелка пише Daihatsy Roscy модел F70,F75 motor LTD иначе е в Панагюрище.

Коментар

При атмосферните дизели DL раздатката е малко по-различна. Всички режими се превключват от лоста: 2H, 4H, N, 4L. Докато при по-новите само бавните се включват от там, а 4Н от копче на таблото. Предната част на старите раздатки е малко по-тясна и предния кардан е по-дълъг с няколко сантиметра. Ако вземеш такава раздатка, най-добре вземи и предния кардан, иначе ще трябва да удължаваш твоя .

Коментар

Снимай и вилката. От какъв материал е? Както говорихме, може да има начин да се възстанови.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Моята раздатка е от тези, на които всичко се превключва от лоста долу. Няма копчета по таблото и вакууми. Освен това скоростната ми кутия е 5 степенна това също има значение. Иначе вилката е някаква отливка, стои като чугун.

Ето малко снимки :
                    Прикачени файлове

Коментар

Мда, малко трудно ще е да се възстанови. Поне не и с наваряване. Нека и други колеги да дадат идеи.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Satan Преглед на мнение
                        Ако още търсите раздатка в "мобиле" Враца разпродават едно с повреден двигател. По спомен раздатката е 500лв.
                        п.п. Ако решите да ходите се обадете на ЛС и аз искам да взема нещо, но без оглед не искам да рискувам.

Коментар

С този от Враца не можахме да се разберем и се отказах от услугите му. Джипа за части е взривяван с бомба между другото.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X