Здравейте колеги, в събота карахме и преди един баир включих на 4H, защото беше кално и стръмно. По средата му раздатката се самоизключи и остана явно в N положение без да се е преместил лоста при това. Лоста остана блокиран на място (4H) но лампата под оборотомера, която индицира, че раздатката е в 4х4 режим угасна. Нямаше какво да направя - всичките усилия да включа раздатката в някакво работещо състояние се оказаха напразни. Лоста на помръдва. Накрая и свалих капака и я зацепих на 4L. Така го прибрах, но трябва да го ремонтирам. Случвало ли се е на някого подобно нещо? Също някой ако знае къде мога да намеря раздатка настаро за да не спирам джипа от движение докато ремонтирам моята. Благодаря ви предварително за идеите.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с раздатка на Rocky
Свий
X
-
До: Проблем с раздатка на Rocky
Има едно в Мобиле Бг-звънни,виж кви пари ще ти искат http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?...556&f1=details .Другата възможност,намираш из форума телефона на Здравко от Петрич (отзивите за коректността му са доста противоречиви) и питаш и при него дали има.
Успех.Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.
-
На тези от мобиле.бг звъннах още вчера. Казаха ми че нямат раздатка, явно са я продали. Другите от мобиле, които са от Габрово казаха че не знаят какво имат, защото колата не е при тях все още. Здравко каза че няма за Роки в момента...
Това е информация към вчера.
Коментар
-
Все още търся раздатка. Отворих моята оказа се, че е доста износена вилката, която мести муфата за бързи/бавни при допустими 6.3мм аз имам останали 4 мм. Предполагам че заради този луфт и лоста е заклинил в неутрално положение докато съм карал, но не съм сигурен. Ще приложа снимки утре сутрин за да стане по-ясно.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Satan Преглед на мнениеВсе още търся раздатка. Отворих моята оказа се, че е доста износена вилката, която мести муфата за бързи/бавни при допустими 6.3мм аз имам останали 4 мм. Предполагам че заради този луфт и лоста е заклинил в неутрално положение докато съм карал, но не съм сигурен. Ще приложа снимки утре сутрин за да стане по-ясно.
Коментар
-
При атмосферните дизели DL раздатката е малко по-различна. Всички режими се превключват от лоста: 2H, 4H, N, 4L. Докато при по-новите само бавните се включват от там, а 4Н от копче на таблото. Предната част на старите раздатки е малко по-тясна и предния кардан е по-дълъг с няколко сантиметра. Ако вземеш такава раздатка, най-добре вземи и предния кардан, иначе ще трябва да удължаваш твоя.
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално публикуван от Satan Преглед на мнениеВсе още търся раздатка. Отворих моята оказа се, че е доста износена вилката, която мести муфата за бързи/бавни при допустими 6.3мм аз имам останали 4 мм. Предполагам че заради този луфт и лоста е заклинил в неутрално положение докато съм карал, но не съм сигурен. Ще приложа снимки утре сутрин за да стане по-ясно.
п.п. Ако решите да ходите се обадете на ЛС и аз искам да взема нещо, но без оглед не искам да рискувам.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар