Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за ремонтирана Фероза.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Помощ за ремонтирана Фероза.

Първоначално публикуван от yzynov Преглед на мнение
    Двигателя е обезглавен. Цилиндрите и буталата са като новивсичко блести и на мястото си, но загадката остава. Имаме и някви съмнения в ЕКО системата за изгорели газове. ПОМАГАЙТЕ
    Ако имаш в предвид системата за рециркулация на изгорели газове (EGR), тя няма никаква връзка с горенето на масло. Друга "ЕКО" система ферозата НЯМА.

Отворете двигателя докрай, и гледайте маслосъбирателните сегменти. Дори другите да са в ред, пак ще гори масло. Разбирам ви напълно, че не ви се прави това, ама друго не остана, още повече че до колкото разбирам го прави само един цилиндър.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колега един път извадени сегменти задължително се подменят с нови.Проверете блока за кривина защото моя блок беше крив 0,4мм при тази ситуация колкото и да шлайфате главата все ще има проблеми и най вече проверете за спукан водач на клапан!!!!!!
      Подстрекател на разходчици счупи ДЖИПКА покрай Габрово
      тел. 0898327627
      Радослав

Коментар

Колега, кажи до къде я докара. Хванахте ли проблема?
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Има светлина в тунела. На два от цилиндрите видях като им вадят буталата, маслените сегменти бяха спекли изчоплихме ги с отверката. Днес трябва да е готова. Ще пиша какъв е резолтата.

Коментар

Има светлина в тунела. На два от цилиндрите видях като им вадят буталата, маслените сегменти бяха спекли изчоплихме ги с отверката. Днес трябва да е готова. Ще пиша какъв е резолтата.
            Значи е била прегрявана. Във всеки случай не е зле да смените всичките сегменти на всичките цилиндри. Така и така е отворена...

Дано няма други изненади.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Значи е била прегрявана. Във всеки случай не е зле да смените всичките сегменти на всичките цилиндри. Така и така е отворена...

Дано няма други изненади.
              Или е карана със скапано масло.От Италия ли е?Там често забравят да ги сменят в срок, особено преди продажба.За сегментите, не само, че не е зле, то си е направо задължително.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                Или е карана със скапано масло.От Италия ли е?Там често забравят да ги сменят в срок, особено преди продажба.За сегментите, не само, че не е зле, то си е направо задължително.
                По-горе в темата пише че е сменяна и гарнитура, щото е биля изгоряла, ако съдим по признаците.

Прегрявана е със сигурност. Абсолютно всички признаци говорят за това.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  По-горе в темата пише че е сменяна и гарнитура, щото е биля изгоряла, ако съдим по признаците.

Прегрявана е със сигурност. Абсолютно всички признаци говорят за това.
                  То едното не пречи на другото.

Коментар

Разбира се сменихме ги ама нещо май марката им не ми вдъхва доверие, нещо от рода на хакамото или накамото не ги видях точно ама докато ги слагат единия компресионен се строши. Утре по обед ми обещаха да я запалим.

Коментар

Можете да ми честитите. Днеска я поразходих. Държа се добре. Имало някви отвори на буталата в каналите на маслените сегменти те чак били запушени та затова бил целия проблем, но сега всичко е ок дано да е за дълго! Утре ще я снимам да я видите.

Коментар

Дано вече е жива и здрава и да ти носи само радости!
                        Чакаме снимките
                        RAV 4
                        F650GS

Коментар

Можете да ми честитите. Днеска я поразходих. Държа се добре. Имало някви отвори на буталата в каналите на маслените сегменти те чак били запушени та затова бил целия проблем, но сега всичко е ок дано да е за дълго! Утре ще я снимам да я видите.
                          Това става от скапано масло!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                            Това става от скапано масло!
                            Не само. Докарай ми една да ти покажа.

Ще я прегрея дори и да е с най-читавото масло на света. На един баир, по асфалт, на ниски обороти. Това го може всяка блондинка.

Коментар

става въпрос за каналите на буталата
                              Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Ако е за запушването - да. В маслата има и такива добавки - за миене и против запушване, при това това е едно от най-важните им качества, след самото мазане.

Но и перфектно масло, при системно прегряване също ще има проблеми с това. При това се запушва точно където е нагрятото, от една температура нагоре.

А "перфектната" комбинация - кофти масло, охладителна система в незнайно състояние, баир, и италианска блондинка зад волана. Резултата е гарантиран.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X