Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дискове за Фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дискове за Фероза

Дойде време за смяна на дисковете на Ферозата. Нещо са се напукали нездрвословно. За съжаление не мога да намеря обикновенни дискове, в магазина има само вентилирани.

Големите въпроси:
    Някой опитвал ли е да прави тази дивотия?
    Взаимозаменяеми ли са вентилираните и невентилираните дискове на Ферозата?
    Различни ли са накладките за двата варианта?
    Необходимо ли е да се сменят апаратите?
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

До: Дискове за Фероза

апаратите няма да са същите
    Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Аз съм с вентилирани дискове. Тия дни ако искаш ще направя снимки на апаратите за да ставниш дали имат разлика.
      О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
        Аз съм с вентилирани дискове. Тия дни ако искаш ще направя снимки на апаратите за да ставниш дали имат разлика.
        Снимки биха помогнали много. Благодаря за отзивчивостта. iiiopo, Ферозата ти Бертоне ли е?

Подобна маневра мислеше да прави брат ми на Пасат. Там се сменя само супорта на апаратчетата. Останалото било същото. Предполагам, че и тук ще е нещо такова.

Edit: Съгласно написаното в книгата - всичко друго е еднакво, апарата за вентилирани дискове обаче е по-широк.
        Сега се сетих и за още нещо - има ли заменяемост с дискове от Нива, Самурай, Витара и други с 5х139.7?
        Прикачени файлове
        Последно редактирано от Иван Горчев; 15-10-08, 18:52.
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

Заменяемост на дискове няма, за съжаление. Поне не съм попадал.

А другото с вентилираните - ако межеш да ги вкараш, пък и да вкараш накладките - сменяй. Просто премери колко са дебели твойте, и колко са дебели вентилираните. Ако разликата е над 3-4 милиметра (като се има в предвид че твойте са поизносени, а другите - нови), предполагам че ще влязат.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Заменяемост на дискове няма, за съжаление. Поне не съм попадал.

А другото с вентилираните - ако межеш да ги вкараш, пък и да вкараш накладките - сменяй. Просто премери колко са дебели твойте, и колко са дебели вентилираните. Ако разликата е над 3-4 милиметра (като се има в предвид че твойте са поизносени, а другите - нови), предполагам че ще влязат.
            Няма кво да мери,спирачния апарат е за не вентилирани дискове,няма как да влязат вентилираните там,те са почти два пъти по-дебели.
            Не пречи да свалиш един диск и да сравниш с такъв от Нива или Витара ,макар да не вярвам да са еднакви.
            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Разликата в дебелините на дисковете е 5.5мм. По книга накладките са еднакви и са дебели по 9мм всяка. Ако въобще мога да пъхна вентилиран диск, то ще трябва да слагам накладки на 65% за да се запази общата дебелина на 2 накладки и диск. Като се порових в книгите вече дълбоко се съмнявам, че минаването от единия вид дискове към другия може да стане без смяна на апарата.
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

Някой сменял ли е плътни дискове и накладки? До тук обявените цени са от 60 до 100 лева за брой, накладките - 40 до 120 за комплект. Нещо ми се струват нереално високи.
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                  iiiopo, Ферозата ти Бертоне ли е?
                  Не е Бертоно. Така я купих нищо не съм сменял по спирачките.
                  Утре ще снимам и меря с шублер.
                  О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
                    Утре ще снимам и меря с шублер.
                    Мисля да направя същото. Ще сваля един диск и ще сравнявам с диск от Нива.
                    Аз не вярвам в чудеса!
                    Разчитам на тях!

Коментар

Някой сменял ли е плътни дискове и накладки? До тук обявените цени са от 60 до 100 лева за брой, накладките - 40 до 120 за комплект. Нещо ми се струват нереално високи.
                      Да.На първото Синхро.И не само на него.Иначе за теб вариянти хиляди...де да знам какво точно искаш.Може да се направи и скъпо и не толкова...Какъв е диаметъра на Ферозовите дискове?
                      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                        Да.На първото Синхро.И не само на него.Иначе за теб вариянти хиляди...де да знам какво точно искаш.Може да се направи и скъпо и не толкова...Какъв е диаметъра на Ферозовите дискове?
                        Въпросът за смяната на дискове беше адресиран до колегите с фероза ако някой е сменял нека сподели марка, цена, качество. Не смятам, че спирачките са система, която търпи икономии. Също така не смятам за нормално, някой да каже на развален български "Да батка, немски, оригинален, 190 лева комплекта" и да отида да си купя. За това и питам дали някой има опит за конкретният автомобил с конкретни дискове и накладки.

Диаметърът е 227мм, 12.5мм е дебелината на плътните дискове, 18мм е дебелината на вентилираните.
                        Аз не вярвам в чудеса!
                        Разчитам на тях!

Коментар

Аз поне не виждам нищо нереално високо в тия цени.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

...Диаметърът е 227мм, 12.5мм е дебелината на плътните дискове, 18мм е дебелината на вентилираните.
                            227мм- Много малко...Сигурен ли си?А къде ти обаждат такива цени?
                            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Оп, правописна грешка. 277мм е истината.

Цени:
                              1. Примат 1991 - 50лв комплект накладки, 66лв/бр. дис марка Mintex
                              2. Балканпартс - 190 лв комплект дискове и накладки марка Optimal
                              3. Интерпартс - 35 лв комплект накладки, дискове няма, марката не е ясна
                              4. Автогарант - 150 лв комплект дискове, 60 лв комплект накладки, марка Japanparts
                              5. STB - 88 лв/бр. диск, 40 лв неоригинални, 120 лева оригинални накладки, марките не са ясни.

Нямам наблюдения над изброените марки. Като цяло ме предупредиха да внимавам с италианските части, бъкало от ментета.
                              Имах цени от още 1-2 магазина, но не мога да намеря листа в момена.
                              Аз не вярвам в чудеса!
                              Разчитам на тях!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X