Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дискове за Фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Дискове за Фероза

Пробвай в "Евро 07".Те са официялния вносител на Оптимал,но има и други вариянти...
    Отскоро са вносители и на японски части.Виж там,но и сравнявай с Витарови,че са на същия размер...Има и вентилирани и невентилирани...
    Успех!
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Еврото в момента имат само вентилирани за Фероза, около 55 лева парчето. Днес мерих апарата, няма да влезе вентилиран по никакъв начин. Сравнявах и с диск от Нива - нищо общо. При нивата шпилките за закрепване на гумите минават през диска, при Ферозата - не. Иначе размерите се доближават.

Разгледах подробно закрепването на дисковете, нещо май не са го домислили японците. Като гледам трябва да се махнат хъбовете и лагерите на главината за да излезе диска и фланеца с шпилките. Шпилките не минават през диска, а диска е закрепен към фланеца с 5 малки болтчета. Направили са го да е "лесно"

Търсейки снимки на спирачни дискове, попаднах на този сайт:
      http://db.japanparts.it/cat_japan/eng/ricerca.jsp

Съдейки по написантото, дисковете от Rocky, Taft и Feroza са съвместими.
      Последно редактирано от Иван Горчев; 18-10-08, 13:50.
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

Коментар

Не четеш.Пробвай с Витарови,бре...

Коментар

Ако ще ти е в полза ето снимки на спирачките на мойта Фероза (с вентилиран диск). Дебелината на диска е 19мм. Отвора на спирачния механизъм е 24мм.
          Прикачени файлове
          Последно редактирано от iiiopo; 18-10-08, 19:18.
          О899 2б2 1З2

Коментар

Няма да стане с Витаров.Поне не без сериозна преработка.Системата е различна...

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
              Ако ще ти е в полза ето снимки на спирачките на мойта Фероза (с вентилиран диск). Дебелината на диска е 19мм. Отвора на спирачния механизъм е 24мм.
              Много ти благодаря iiiopo! Днес мерих при мен, 12мм дебелина на диска и 20мм отвор на апарата. Няма да влезе вентилиран. Иначе системата е същата.
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                Няма да стане с Витаров.Поне не без сериозна преработка.Системата е различна...
                Предполагам, че при Витарата болтовете/шпилките за гумите минават през диска, а диска се закрепва към главината с някакви малки болтове само за стабилност.
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

Да.При отвор на супорта 20мм нямаш ядове да сложиш диск 18мм.Виж само накладките...

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                    Да.При отвор на супорта 20мм нямаш ядове да сложиш диск 18мм.Виж само накладките...
                    Ако пъхна 18мм диск за накладките не остава място. За продуктите на Mintex ми казаха добра дума. Цената била отлична.
                    Аз не вярвам в чудеса!
                    Разчитам на тях!

Коментар

Бе то,аз ако съм на твое място,ще сложа 300мм дискове и апарати от Голф ГТИ...поне после ще спира като хората,ама де да те знам...

Коментар

В момента целта е да сменя дисковете и накладките максимално бързо преди да се е скапало времето. Една вече имам е бокса та ако тази влезе - лошо Иначе замислени промени за правене - много.
                        Аз не вярвам в чудеса!
                        Разчитам на тях!

Коментар

Вчера звънях да питам пак за дискове и накладки. В един от магазините споменаха, че накладките били 2 типа, да си нося старите. Не можаха да ми обяснят точно каква е разликата, но споменаха, че едните били за спирачна система тип Akebono. Порових се и в сайта на Mintex. За Фероза имат 3 отделни номера за предни накладки, 2 от тях за посочени за "Brake System: Akebono". До колкото видях накладките Akebono са с 0.1мм по-широки и с 0.2мм по-дебели. Каква е разликата между стандартната спирачна система и Akebono?
                          Аз не вярвам в чудеса!
                          Разчитам на тях!

Коментар

Тук гледах, че се беше завихрила някаква търговия. Може да провериш.
                            http://forums.hondabg.com/index.php?...15#entry164297

Коментар

Днес бодро се заехме със смяната на дисковете и накладките.

Взех дискове, накладки и монтажни пластини Mintex от магазина на колегата niki p. Всичко стана точно и без проблеми.

За съжаление изненади имаше. Преди мен някой беше пипал по главините. Двете пластини за законтряне на гайките задържащи лагера бяха счупени. Това създаде известни проблеми и ни забави доста. За щастие колегата Asen-Dezki се включи дейно в реставрирането на двете контра шайби. Малко чук, телоподаващо, пилене и станаха. Резултатът може да се види на снимките. Успя да ни закара до вкъщи, не е ясно, че трябват нови пластини. Някой знае ли къде се продават?

Един от лагерите също е бил сменян. Сложен е SFK. Размерите могат да се видят също на снимките.
                              Прикачени файлове
                              Аз не вярвам в чудеса!
                              Разчитам на тях!

Коментар

Ей, чак сега на снимките видях, че имам масло по лактите
                                http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
                                Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X