Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TERIOS 1.3

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• TERIOS 1.3

здравейте

оглеждам се по териос и попрочетох малко в нета. отзивите са много положителни (остновно в руски сайтове) и мисля да търся такава около 2000г. ако може да е с VVTI на TOYOTA ще е най добсре, въпреки, че и за предния отзивите са добри освен разхода. собствениците, кажете малко повече за това СУВ-че, има ли части, цени, мотора 1.3 понася ли обикновено газово? въобще приемам всякакъв коментар на избора ми.
    "..there is no substitute for cubic inches.."

До: TERIOS 1.3

Доколкото знам нямат бавни и това на мен не ми допада. Иначе и аз се оглеждах за Териос

Коментар

Те и рав 4 нямат,но си вършат работата,но това дайхацу много тясно,ама много,иначе биват
      За Сув,асвалт и полянки,или 95% ежедневие е идеално.

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
        Те и рав 4 нямат,но си вършат работата,но това дайхацу много тясно,ама много,иначе биват
        За Сув,асвалт и полянки,или 95% ежедневие е идеално.

Поздрави
        от три години жената (а често и аз) кара такова. Супер е , като за градска кола + излети. на дълъг път е малко некомфортно , но не като фероза например. тясно е да , но пък събира много и е удобно. с газова не съм виждал , нащо гори 7,5 - 10 в зависимостот сезона и къде .
        Daihatsu Terios ,Hyundai SF Classic, Suzuki Vitara Classic , Honda MTX 80 , ATV 200 cc (китайче) ,LZ4GG , GPS
        [url=http://my.flightmemory.com/pepsii][img]http://my.flightmemory.com/banner/pepsii.gif[/img][/url]

Коментар

Първоначално публикуван от pepsii Преглед на мнение
          от три години жената (а често и аз) кара такова. Супер е , като за градска кола + излети. на дълъг път е малко некомфортно , но не като фероза например. тясно е да , но пък събира много и е удобно. с газова не съм виждал , нащо гори 7,5 - 10 в зависимостот сезона и къде .
          ее колега, аз също имах MTX но 125 - огин машина!!! а по въпроса за териос-а много приятно ме изненадваш с тоя разход. до сега особено руснаците казват масово, че гори около 12-14 в града и под 10 не пада никога което е доста...за тоя кашон. верно, че тея отзиви са от някакви места където зимата е нон стоп под -20, -30.....
          нещо ремонтирал ли си? кажи нещо което си плащал да добия представа, тъй като от всякъде чувам фрапантни цени за части като свещи, разни парчета от пр. окачване, маншони на полуоски и такива общо взето елементарни неща.

между другото в Русия масово се кара японския вариант с дясна дирекция и автоматик. в случая става дума за някаква много добра комбинация щом абсолютно в нито един от десетките постове не намерих нито едно оплакване от автомата а в Русия условията са ..... жалко, че трудно се намира лява дир. автомат особено в Бг.
          а за варианта 1.3 турбо 140 к.с. автоматик..въобще не ми се говори. на втора 110 без много зор...летящ кашон!
          Последно редактирано от fakir; 07-10-08, 22:14.

Коментар

Първоначално публикуван от fakir Преглед на мнение
            ее колега, аз също имах MTX но 125 - огин машина!!! а по въпроса за териос-а много приятно ме изненадваш с тоя разход. до сега особено руснаците казват масово, че гори около 12-14 в града и под 10 не пада никога което е доста...за тоя кашон. верно, че тея отзиви са от някакви места където зимата е нон стоп под -20, -30.....
            нещо ремонтирал ли си? кажи нещо което си плащал да добия представа, тъй като от всякъде чувам фрапантни цени за части като свещи, разни парчета от пр. окачване, маншони на полуоски и такива общо взето елементарни неща.

между другото в Русия масово се кара японския вариант с дясна дирекция и автоматик. в случая става дума за някаква много добра комбинация щом абсолютно в нито един от десетките постове не намерих нито едно оплакване от автомата а в Русия условията са ..... жалко, че трудно се намира лява дир. автомат особено в Бг.
            а за варианта 1.3 турбо 140 к.с. автоматик..въобще не ми се говори. на втора 110 без много зор...летящ кашон!
            взехме го на 190 хиляди и до сега (3 години и 50 хиляди километра по късно ) освен първоначалното и стандартното обслужване разходите са:

биалетки , всички тампони , рециклиране на кормилна рейка - 1200 лв в автоекспрес - 2
            жило на съединител - 30 лв от княжево
            съединител комплект оригинален в автоекспрес 2 - 700 лв.

сега ще видиме радиатора дето просълзи , но в най лошия случай 300-350 лв за нов + смяната.

като цяло съм доволен.
            за пръв път чувам за версията с турбо
            Daihatsu Terios ,Hyundai SF Classic, Suzuki Vitara Classic , Honda MTX 80 , ATV 200 cc (китайче) ,LZ4GG , GPS
            [url=http://my.flightmemory.com/pepsii][img]http://my.flightmemory.com/banner/pepsii.gif[/img][/url]

Коментар

Първоначално публикуван от pepsii Преглед на мнение
              взехме го на 190 хиляди и до сега (3 години и 50 хиляди километра по късно ) освен първоначалното и стандартното обслужване разходите са:

биалетки , всички тампони , рециклиране на кормилна рейка - 1200 лв в автоекспрес - 2
              жило на съединител - 30 лв от княжево
              съединител комплект оригинален в автоекспрес 2 - 700 лв.

сега ще видиме радиатора дето просълзи , но в най лошия случай 300-350 лв за нов + смяната.

като цяло съм доволен.
              за пръв път чувам за версията с турбо
              Вече ме отказа от териос! Нещо много ми се струва 2500лв за ремонти само за 50000км. Плюс тази сума има и стойността на консумативите : гуми филтри масла...... И какво става ако навърташ тези километри за една година тя колата ще си е все по сервизите и имаш по 500лв на месец за ремонти! Те за това не ги карат таксита значи

Коментар

Първоначално публикуван от superMAX Преглед на мнение
                Вече ме отказа от териос! Нещо много ми се струва 2500лв за ремонти само за 50000км. Плюс тази сума има и стойността на консумативите : гуми филтри масла...... И какво става ако навърташ тези километри за една година тя колата ще си е все по сервизите и имаш по 500лв на месец за ремонти! Те за това не ги карат таксита значи
                Колега, машината е на 240'000 км (купена на 190'000 + 50'000 след това).

Ние имаме Териос и му казваме Териозавър. Велика машина е! Рови се и се катери наравно с Дифендрите. Да, малък е и няма бавни, но се е доказал като боец! Териосите не са и мислени за таксита - това си е пълноприводен джип и в неговата си ниша е цар! Има един по-добър критерий за пригодност на джипката - казва се СОТ и те много често го купуват.

Нашият е на 150'000 и сме сменяли съединител! Като се отчита, че го карат 10-15 души - може да се направи извод...

Всичко добро

Т.
                Good guys drive Land Rovers!

Коментар

териоса full time ли е?нещо не виждам да има лост на раздатка?

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Turbozmej Преглед на мнение
                    Има един по-добър критерий за пригодност на джипката - казва се СОТ и те много често го купуват.
                    Купуват ги, ама са на път да се откажат. Особено от новия Териозавър. Старите са супер здрави. Новия не става. Мое мнение. Карам такъв всеки ден, когато съм на работа, и с удивление се чудвам на все нови и нови проблеми, които откривам.

Коментар

е, аз за стария говоря. от новия може леко да ми се напукат петите иначе стария териос явно е хубава машинка съдейки по отзивите. верно, че чаркалака е скъпичък, но все пак е горе долу колкото на омегата която карам в момента. само дето като гледам въобще не се предлагат от 2000г. с новия мотор на тойота, че стария на дайхацу е с регулируеми клапани ??!!!??? и нещо не ми се връща в тази епоха...

Коментар

Да, full time е! По тази причина не му трябва лост за разпределяне на въртящия момент.

Няма понижаващи предавки, но и без тях се справя много добре...

Т.

Коментар

значи има center diff lock,и най вероятно и лсд отзад?в междуосвеят деиф с лсд ли е?

Поздрави

Коментар

Случайно и аз днеска минах покрай магазина и викам я чакай да вляза... На първо виждане ми хареса честно казано. Само отвън изглежда тясно. Вътре си е доста широко. Двигателят 1500сс доколкото разбрах е с верига... Отпред е с дискове, отзад с барабани. 5 години гаранция без оглед на километри. Ако беше тояга дали щяха да си позволят да дадат такава гаранция? Само едно не ми хареса никак- цената.

Коментар

С риск да ви заблудя мисля, че блокажа е LSD. Задейства се с едно копченце и веднага се усеща. Ако е на асфалт, колата се "втвърдява", а ако е в сняг или кал започва да рови.

Честно да си призная, очарован съм от тази малка машинка. Здрава и проходима - какво му трябва на човека...

Т.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X