Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фероза - ръчен хъб

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Фероза - ръчен хъб

Главите на винтовете са сферични, поне при мен са такива. Няма никаква философия да се обслужи хъба, Т20 като се ползва трябва да се набие хубаво с чукче. И не се изкушавайте да гресирате хъба, използвайте тънка смазка.
    Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      В пъти са по-надеждни от обикновен шестограм.
      Спарки, извинявай, ама е шестограН...

как "гранений стакан", ако ме усещаш, водочной...

Коментар

"Делчо" ако не си "гъзорък" (със заврени...някъде ръце)извинявай за израза, си купи (от 20 лв нагоре) онази екстра наречена "чукаща отверка" т.е. отверка която върти когато удряш по нея с чук (може да дойдеш да ти покажа за какво иде реч), във всеки качествен магазин за инструменти ще те разберат. С нея или развиваш болта или го унищожаваш. При втория вариянт го пробиваш с бургия = 0,8 от диаметъра на резбата му и правиш нова резба, съответно навиваш и нов болт. Сигурно в Сф има и много други магазини, но като опра до идиотски болтове, инчови резби и други екзотики си пазарувам от магазин "евроболт" (мисля че така се казваше), на ъгъла на "Раковски" и "Сливница" в посока Люлин. Забележка онзи ден там продавача ми обърка поръчка за шайби (не че не стават, но поръчах други) така че ако купуваш вижкакво ти слага в пликчето
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

към "Дядо Владо" : Уж не съм "дуперък" , но проклетото винтче не иска да се отвие. Счупи шестограна 3-ка, а Т20 го осука и не помлъдна. Иначе съм съгласен с теб за хубавия магазин на Евроболт. Аз също от там пазарувам. За отверката с удар малко ме учудва. Знам, че преди с такива отвивахме пантите на вратите на Жигулетата. Да се ползва за бид 3мм като че ли няма смисъл пък и няма как да го закрепя в отверката. Тя май е за шестогран 10мм, а бидчетата са към 6мм.
          За идеята да разпробия винтовете и да нарежа нова резба: Тези винтчета с каква резба са - М5, М4 ?

Продължавам опитите с накисване, но ми намирисва на нови хъбове.

Коментар

Брях,те много корави,тези твоите...
            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

вземи си качествен т20, бъди упорит. Почуквай го с чук по-здраво, като го набиваш.
              Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

"Стоп!!!! Без накисване" Беше някаква реклама

Немога на компа да ти покажа как се преработва отверката с подръчни материали за закрепване на по-малки, ама става и то заводски, звънни (да не са ме полазили бабички) и ела да видиш "Тези винтчета с каква резба са - М5, М4 ?" отвий някое друго и го мерни....или го занеси в Евроболт, те си имат "мерилка", пък някои от тях и опит "на око"
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

И аз да кажа че качествено камъче за отвертка не се усуква. Ако го пренапънеш, или тотално разбива болта, или се чупи. Но с начукване на еврейска звезда в поразбит шестогран, става. Няколко пъти съм отвивал тотално разбити болтове. А почукването върши 2 неща - хем да влезе камъка, хем да поразбие спечената гняс, заради която не се отвива болта.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X