Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каране със заключен преден мост ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Каране със заключен преден мост ?

Колеги, още не съм изкарвал ферозата на пресечен терен, но ме интересуват няколко неща:

Моята фероза е с ръчно заключване на предния мост.

1. Задължително ли се заключва предния мост при режим 4х4.
    2. До колко километра в час мога да карам при 4х4 H и при 4х4 L.
    3. Какво става ако не заключа моста, а карам на 4х4.
    4. Има ли опасност, ако не съм отключил моста, пък си карам на нормално положение - без 4х4.

Нямам представа, дали трябва да се спазват някакви правила при използването на 4х4 и клщчалките на предния лост

До: Каране със заключен преден мост ?

Почети по форума, аналогично е за всички джипове които са парт тайм. След като отделиш време ще ти стане всичко ясно.
    no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от Will Преглед на мнение
      Колеги, още не съм изкарвал ферозата на пресечен терен, но ме интересуват няколко неща:

Моята фероза е с ръчно заключване на предния мост.

1. Задължително ли се заключва предния мост при режим 4х4.
      2. До колко километра в час мога да карам при 4х4 H и при 4х4 L.
      3. Какво става ако не заключа моста, а карам на 4х4.
      4. Има ли опасност, ако не съм отключил моста, пък си карам на нормално положение - без 4х4.

Нямам представа, дали трябва да се спазват някакви правила при използването на 4х4 и клщчалките на предния лост
      Здравей,

1. Ако не заключиш хъбовете на предния мост, нямаш 4х4, хъба дефакто зацепва гумите към полуоските на моста

2. Ами по усет колега, ако си на бавни шума ще ти подскаже кога да пуснеш газта а и не е лошо да почетеш как се борави с раздатката...

3. Ами нищо не става, нямаш 4х4, дефакто предните ти гуми няма да имат връзка с двигателя...

4. Опасност няма, разхода се кача леко, гумите просвирват повечко, не е желателно просто...
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Значи, ако не заключа хъбовете, нормалното х2 и 4х4h е едно и също.
        Само дето ше се върти и предния диференциал на празен ход.
        Ок.

Абе аз да питам все пак, защото знае ли човек. Тук разни "специалисти" ми говорят за възможен блокаж на предния диф ако забравя хъбовете включени, за проблеми в скоростната кутия ако карам на 4х4 и забравя да ги включа, на 4х4 L максимум до 60 км/ч, на 4х4h до 30км/ч и др.

Коментар

Значи, ако не заключа хъбовете, нормалното х2 и 4х4h е едно и също.
          Само дето ше се върти и предния диференциал на празен ход.
          Ок.
          Точно.

Абе аз да питам все пак, защото знае ли човек. Тук разни "специалисти" ми говорят за възможен блокаж на предния диф ако забравя хъбовете включени, за проблеми в скоростната кутия ако карам на 4х4 и забравя да ги включа, на 4х4 L максимум до 60 км/ч, на 4х4h до 30км/ч и др.
          Това "тук" къде е?

Ще ми е интересно да чуя аргиментите на тия зеленчуци, особено техническите им такива. Може и някой да записва, та да се посмеем после заедно.

От всичкото, най ме разсмиват максималните скорости. Освен че няма никакви технически предпоставки за тия ограничения, за кой дявол на парт-тайм джип ще са ти нужни 4x4, ако на въпросния терен можеш да се движиш с над 60??? Освен всичко друго, при тия скорости и напрактика зацепени преден и заден мост (твърдо въртящи се еднакво), най-малкото управляемостта страда. А като сложиш и факта че някои джипки са и с LSD отзад, купона съвсем става пълен.
          Последно редактирано от sparkybg; 20-09-08, 23:30.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Това "тук" къде е?

Ще ми е интересно да чуя аргиментите на тия зеленчуци, особено техническите им такива. Може и някой да записва, та да се посмеем после заедно.
            Това е местен шофьорки фолклор. . Тук ( в Бургас) имам доста познати "майстори" и "шофьори" дето винаги са готови да дадат "компетентно" мнение по всеки въпрос. Та те ме разколебават и по въпроса - Дали е правилно да сменя оригиналната водна помпа с малък луфт с нова (вероятно неоригинална) или не. А аз си бях решил твърдо да сменя всичко дето "куца" по ферозата.

Коментар

Че те понякога и тия в магазина имат малък луфт. И кво?

Смятам че ако луфта е малък, и не тече, няма нужда. Ако пък много искаш - моля.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Това е местен шофьорки фолклор. . Тук ( в Бургас) имам доста познати "майстори" и "шофьори" дето винаги са готови да дадат "компетентно" мнение по всеки въпрос. Та те ме разколебават и по въпроса - Дали е правилно да сменя оригиналната водна помпа с малък луфт с нова (вероятно неоригинална) или не. А аз си бях решил твърдо да сменя всичко дето "куца" по ферозата.
                Ако ти трябва съвет за каквото и да е било по джипката си добре дошъл при нас, ние не сме от "онези" "майстори" дето ти говорят без да значт за какво

Коментар

+1.
                  Там имаш Явор, Джорджо, още един куп реални джипери. Нямаш ядове.

Коментар

За максималната скорост, при която можеш да понижаваш предавка пише в ръководството (не сервизното, а товa на потребителя).
                    Прикачени файлове
                    LZ1GUS

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X