Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Цени на части за Дайхацу Фероза F300

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Цени на части за Дайхацу Фероза F300

Относно т.3- http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=3530 , http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=20383 , http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=4641 .Приятно четене.
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

[quote=Will;478314]5. Масла - скорости-раздатки-диференциали - около 72 лева. (най-добре било да се сложат БЪЛГАРСКИ - НА ЛУК-ОЙЛ ???????/ 6 литра).

ЪЪЪ!?!?!?!?!? И на каква цена? Нещо много-много не съм съвсем съгласен, ама карай.

Не знам за читаво българско масло, за съжаление. Няма никакъв контрол, а корупцията е поголовна.

И виж дали задния диференциал не ти е LSD. - вдигни и двете колела, и завърти едното. Ако и другото се върти в същата посока, значи е LSD, ано се върти в обратна, значи е обикновен.

Ако е LSD му трябва масло специално за LSD. Иначе твърде бързо ще заприлича на обикновен.

Българско читаво масло за LSD ТВЪРДО НЯМА!!!
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Раздатъчната, скоростната кутия и дифовете поели около 8 литра масло ЕP 80W-90 - на Лукоил.

Вдигнах задницата, като завъртя едното колело - другото се върти в същата посока.

Според теб, това означава, че диференциала е LSD и българско читаво масло за LSD ТВЪРДО НЯМА!!!

Майстора му е налял ЕP 80W-90 (отговаря на API GL-5 и MAN 342 Type N) и твърди, че няма проблеми.

Според теб, това означава, че диференциала е LSD и българско читаво масло за LSD ТВЪРДО НЯМА!!!

Какво трябва да се налее?

Коментар

Каквото и да е от известните марки. Само да не е менте.

На него ТРЯБВА ДА ПИШЕ ЧЕ Е ЗА LSD.

Това го сменяй възможно най-бързо, защото ще си скапеш LSD-то, и дифа ще стане като обикновен.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Това го сменяй възможно най-бързо, защото ще си скапеш LSD-то, и дифа ще стане като обикновен.
            Това означава ли, че ако скапя LSD-то ще трябва да сменям целия диференциал, ило само ще стане като обикновен?

Има ли проблем, като вече има друго масло. Да не вземат да се пресекат, ако остане от старото (, а то винаги ще остане малко)?

Коментар

Май и в скоростната кутия сте сбъркали маслото . Там е желателно маслото да е 75w90
              Подстрекател на разходчици счупи ДЖИПКА покрай Габрово
              тел. 0898327627
              Радослав

Коментар

Там поне не е фатално. Даже смея да твърдя че работи по-тихо с малко по-гъсто масълце.

А дифа няма да се развали. Просто ще се изаносят пластините на LSD-то, и ще заприлича на обикновен. Обаче такива пластини няма откъде да купиш. А друг LSD диф на старо си е малко руска рулетка в какво състояние е.

Иди и дай 60-70 лева за читаво масло, и не се излагай като кифладжия. После ще те е яд, като видиш на някоя разходка как джипка като твоята минава от някъде безпроблемно, а ти не можеш да помръднеш.

Коментар

В подфорума на Опел някъде четох, че имало отделна добавка към маслото за LSD.

Коментар

Да... намерих го в магазина на Тойота. 21 лева литъра. минерално, за 60 000 км.

Притеснява ме, че вече имаше друго масло EP 80W-90, което не е за LDS и налях само 1.5 литра. А не знам кокло събира задния LDS диференциал. Някъде май ми се струва , че съм срещал 2,1 литра.

Някой знае ли колко трябва да събере тоя диференциал?
                    Прикачени файлове

Коментар

Да, до колкото помня е 2.1л. Ама това е при абсолютно празен и измит диф. Едва ли ще побере толкова, като наливаш.

Вземи 2л. Налей. Покарай. На другия ден провери, и ако трябва долей.

Това че в момента е с друго масло, не е проблем. Няма да се пресече, или нещо от сорта. Просто отвори дифа и изчакай хубаво да се изтече старото. Може да го оставиш и за една нощ, ако ти е кеф, макар че според мен е прекалено.

Може и след кото изтече, да вдигнеш задните колела, и да ги завъртиш, та ако има някъде насъбрало се, да изтече и то.

А иначе може и минерално, може и полусинтетика, може и пълна синтетика. Всичко от 80W90 до 75W140 ти върши работа, щом пише че е за LSD, и е поне API GL-4 или GL-5 спецификация. На практика всички масла за LSD покриват тия спецификации, дори най-често са GL-5. Предимството на синтетиката 74W140 е че по-малко му влияе температурата върху вискозитета, разбирай остава си достатъчно гъсто и когато дифа загрее. Освен това, при проникване на вода в дифа, се държи значително по-добре от минералното.

А къде е въпросния магазин на TOYOTA?
                      Последно редактирано от sparkybg; 03-10-08, 01:45.

Коментар

Според документацията на Фероза, обема на диференциалите е:
                        преден 0.9 л
                        заден 1.95 л

Днес с триста зора успях да купя Castrol Hypoy LS. По странни причини го няма в магазините и по бензиностанците. Купих го от базата на Мотобул - София, Горубляне, бул. Самоковско шосе 90, Факс: + 359 2 973 48 39 Телефон: + 359 2 974 30 71. Това е след Горубляне, пресича се околовръстното, подминава се OMV и в дясно е бившия център на СВА. Сега има табела за сервиз на Тойота. Съвсем в дъното са бараките на Castrol. По идея не продават на дребно, но са учтиви и няма да откажат. Цената е 16 лв/л.
                        Споменаха,че след като предния диференциал не е LSD, за него е по-добре да се ползва друго тяхно диференциално масло. Външно опаковката е същата и е на същата цена.
                        Прикачени файлове

Коментар

А къде е въпросния магазин на TOYOTA?
                          Магазина е в Бургас. То тук има само един магазин за автомобили Тойота. На ул. Индустриална, срещу стадиона на Черноморец.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X