Обява

Свий
Няма добавени обяви.

А дали може.....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• А дали може.....

Дали има начин, да се преработи раздатката на фуллтайм Фероза така, че да има и бавни? Знам, че не може к.ра докрая и душата в рая, ама защо да не питам все пак.
    Въпроса ми е породен от това, че съм много доволен от тази раздатка при движение по шосе или черен път, на първа бърза катери добре и наклони, но си иска обороти и вътре става страшно (особенно за пътника). И понеже съм си неграмотен в това отношение (скорости, дифове и раздатки) питам тук.

До: А дали може.....

Свали я,разглоби я,снимай я,пусни снимките тук и ще ти кажа...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
      Дали има начин, да се преработи раздатката на фуллтайм Фероза така, че да има и бавни? Знам, че не може к.ра докрая и душата в рая, ама защо да не питам все пак.
      Въпроса ми е породен от това, че съм много доволен от тази раздатка при движение по шосе или черен път, на първа бърза катери добре и наклони, но си иска обороти и вътре става страшно (особенно за пътника). И понеже съм си неграмотен в това отношение (скорости, дифове и раздатки) питам тук.
      Смени ск.кутия

Коментар

Ако имаш предвид раздатъчната, а не скоростната кутия, смяната не е никакъв проблем! Въпроса е, че раздатките с бавни са парт тайм, а се убедих колко полезна екстра е фуллтайма. Впрочем задал съм въпроса напълно ясно, мисля.

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
          Ако имаш предвид раздатъчната, а не скоростната кутия, смяната не е никакъв проблем! Въпроса е, че раздатките с бавни са парт тайм, а се убедих колко полезна екстра е фуллтайма. Впрочем задал съм въпроса напълно ясно, мисля.

Има много раздатки които са фул тайм и с бавни.
          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
            Има много раздатки които са фул тайм и с бавни.
            Ето, че си идваме на думата. Има ли такава раздатка именно за Фероза или такава която би могла да се пригоди? Или да се преработи оригиналната такава?

Коментар

И на мен ми стана интересно !
              какъв е проблема да си сложиш просто раздатка с бавни от "обикновена " Фероза ? Това че си фул-таим,предполагам означава че си с постоянно зацепени полуоски. Тоест нямаш хъбове,така ли да го разбирам?
              :D Мога да помогна на всеки - стига да не ми иска пари !

Коментар

Първоначално публикуван от genkogenev Преглед на мнение
                И на мен ми стана интересно !
                какъв е проблема да си сложиш просто раздатка с бавни от "обикновена " Фероза ? Това че си фул-таим,предполагам означава че си с постоянно зацепени полуоски. Тоест нямаш хъбове,така ли да го разбирам?
                Постоянно е зацепен предния мост,раздатката няма положение 4х2,предното винаги е включено,а усилието м/у мостовете се разпределя от диференциал,като при Лада Нива.
                Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Сега ми проблесна какво е . Мисля че на колегата ще му е доста трудно да приспособи /бавни/ на неговата фул - таим.Освен ако няма такава с бавни и да замени нещо.
                  :D Мога да помогна на всеки - стига да не ми иска пари !

Коментар

Раздатката отделна ли е,или е в един кожух със скоростната кутия?

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                      Ще ти кажа утре, сега ме мързи да слизам и да залягам под колата.

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                        Захваната е към кожуха на СК,както при Витарите.Дори на моя ветеран е така.
                        Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Отделна е като корпус, но е захваната директно на гъза на скоростите. Няма кардан между двете.

Не знам дали е проблем или не смяната и с парт тайм такава, по простата причина че изходящия вал на скоротите е резаличен при фул и парт тайм. Между другото и предавателните числа на скоростните кутии са различни. Няма да стане просто са се свали старата и да се сложи новата. Ще трябват и други бъзикни. Но не е невъзможно.

До колкото разбирам искаш да си остане фулл тайм, ама да и се добават бавни. Това май няма как. Няма къде да се заврат джаджите.

Всъщност единственото, за което се сещам е да се сложи междинно звено между скоростите и раздатката, и там да се превключват бързи-бавни. Което значи още една ръчка, или копче, ако се направи електрически.

Обаче ще излезе едни хубави пари.... Колкото да си купиш още една фероза, ама парт тайм, и да си караш когато която ти потрябва,
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ако е едно цяло е доста сложно да се направи.И скъпо.Решавай си....

Коментар

Колегите са го написали ..... раздатката е захваната за ск. кутия ... едно цяло!
                              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X