Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за преден блокаж на Фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за преден блокаж на Фероза

Предавателното число какво го мислите? Тя касетата предавателно число няма.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от ivotosod Преглед на мнение
      Мен ме вълнува по-скоро съвместимостта с Рокито (F70). Отпред е с цял мост, а и каретата са доста здрави.
      Преди около 2 години успях да счупя предно каре, но това си беше пълна идиотщина от моя страна. Тогава ми дадоха полуоска с каре от Роки дълга база. Останах доста разочарован, понеже като мушнах полуоската в кожуха, тя се завъртя свободно в дифа. Помислих, че си е отишъл и той. Мислих, чесах се по врата и т.н. започнах дори да свалям капака, когато погледа ми се спря на двете полуоски сложени една до друга и що да видя - "новата" е по-тънка. Идеше ми да си завра кратуната в дифа. По този начин разбрах за разликата. Това ме навежда на мисълта, че може и предавателните числа на двата модела да са различни.
      Отплеснах се, но ако задния диф на Ферозата е същия като на Рокито, може отпред на целия мост да се сложи същия, както и отзад. За целта ми трябва или нагледен материал, или литература с подробни данни, за да се сравни. Понеже времето ми е много ограничено, а и езиковата бариера е съществен фактор, надявам се някой колега ако има данни(за дебелината на полуоските, броя шлици, предавателни числа и др. което може да е от значение), да ги сподели, за да си направим сметка, възможно ли е и дали си заслужава такова начинание.

П.П. Може някой да е правил подобно проучване или опити. Надявам се на това.
      Разликата в трансмисията между Роки и Фероза е като на различни марки коли.Роки е с мостове тип "Дана",докато Фероза е с отделно "прасе".Предавките пък хептен нямат допирни точки...И понеже Роки е с много бързи диф-ове(между 3 и 4 към 1),Руснаците масово им слагат руски редукторни мостове(5,38:1),които компенсират по-големите гуми и се получава доста добре...
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
        Руснаците масово им слагат руски редукторни мостове(5,38:1),които компенсират по-големите гуми и се получава доста добре...
        Да, обаче руснаците си имат редукторни мостове, а не като при нас....

П.П. И на мен ми се иска, обаче не съм подплатен. Затова щв чакам по-добри времена или пиленце на рамото.
        Приятели не се печелят - губят се завинаги.
        УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
        Времето е ценно, само ако не бързаш.
        0889623098

Коментар

Не съм много в час, ама няма ли два редукторни моста да ти излязат колкото един блокаж?
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
            Не съм много в час, ама няма ли два редукторни моста да ти излязат колкото един блокаж?
            Ако се намерят комплект читави и на добра цена, сигурно ще вляза в джаза.
            УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
            0889623098

Коментар

Пожелавам ти да си намериш.
              А как е после с обслужването?
              Има ли части, или е тегаво като със самите мостове?

Коментар

Всичко има,споко...
                0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

На моята ферозка ще станат ли тези блокажи, f300 от1996 модефикация SX
                  0893966166- Димо Тодоров

Коментар

На всички Ферози, дифовете са еднакви.
                    Не виждам причина да не станат.

Коментар

Питам защото преди време се итерисувах от блокажи на Кайсер.В каталога беше посочено ,че стават само за модефикация sx. Хубавото беше ,че заключват на 100процента и можеш да завиваш. Лошото ,имаги в Бразилия на цена 950$. В европа са още по-скъпи.
                      В този ред на мисли колко ще е митото на руските и как ще се поръчат?
                      По мои сметки излизат около 500лв без доставката и мито.
                      0893966166- Димо Тодоров

Коментар

"Имам желание да си купя Мерцедес ... обаче нямам възможност!
                        Имам възможност да си купя коза ... обаче нямам желание!"

Пожелавам на всички желанията да станат възможности!

Аз не съм се отказал. Рано или късно ще се се пробвам да сложа блокаж на Рокито. До тогава ще следя с интерес всичко, което може да бъде от полза.
                        УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
                        0889623098

Коментар

Първоначално публикуван от dimo1636 Преглед на мнение
                          В този ред на мисли колко ще е митото на руските и как ще се поръчат?
                          По мои сметки излизат около 500лв без доставката и мито.
                          От чичко Google
                          1 Руска рубла = 0,0270959778 Български лева

18000.00 руб. х 0.0271 = 487,8 лв
                          Без доставка и данъци.
                          УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
                          0889623098

Коментар

Не съм решил на 100%, но ако някой се хване да поръчва руски диф за Ферозата да пише. Не можах много добре да разбера каква е схемата с Фероза за Европа и Роки за Япония. Да не си поръчаме нещо, дето няма да е то.
                            Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                            Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Първоначално публикуван от ivotosod Преглед на мнение
                              Ако се намерят комплект читави и на добра цена, сигурно ще вляза в джаза.
                              Не се лъжи, ако говорите за тези на Уаза- това е невероятен боклук. Казвам го от опит!
                              0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Първоначално публикуван от Владимир Раденков(vladyas) Преглед на мнение
                                Не се лъжи, ако говорите за тези на Уаза- това е невероятен боклук. Казвам го от опит!
                                Има линк пи горе ,маже да го погледнеш да ли тези си ползвал.
                                0893966166- Димо Тодоров

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X