Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за диф на Фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане за диф на Фероза

Ходих днес на сервиз да сменям маслото на двигателя и понеже беше на колонен крик, се заиграх около дифовете. Като завъртях едната предна гума при положение на малкото лостче "фулл тайм" и изключен скоростен лост, другата въобще не се завъртя.Включих блокировката на междинния диф и пробвах пак - така другата гума се завъртя в обратна посока.Явно междинния прехвърля мощност(може би това не е правилната дума) към предния диф, само при необходимост от това, защото в една яка кал при положение "фулл тайм" си ровеха всички колела.
    Въпроса ми се отнася по-скоро към поведението на задния диференциал - при всяко положение на малкото лостче, като завъртя едното колело в една посока, то другото се завърта в СЪЩАТА посока - е това не можах да си обясня, ако някой може да ми каже що за диференциал е това, бих бил благодарен!

До: Питане за диф на Фероза

Честито! Имаш страшен късмет! Задният ти диф е LSD(поне аз за друг вид блокаж при Фероза не съм чувал) . Т.е. там има нещо като полусъединител, който не позволява целият въртящ момент да отиде само към едното колело и по този начин да закъсаш когато едно предно и едно задно загубят сцепление.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Брейййй! И аз веднъж да изляза късметлия.
      Благодаря за отговора, бях се скосил да не е прецакан дифа.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
        Честито! Имаш страшен късмет! Задният ти диф е LSD.......
        И то работещо. В друга тема споделихме, че Ферози с такава раздатка са рядко срещани, а с ЛСД блокаж пък съвсем. Верно си късметлия.
        О899 2б2 1З2

Коментар

За раздатката.......абе отначало сериозно мислех за смяна, много се ядосвах за липсата на бавни, но след шофиране по Дефилето май се разубедих - колата се държи уникално по завоите при движение с по-висока скорост, а тъй като карам и доста по асфалт ще си оставя тази раздатка. Впрочем направих си труда да я тествам - обиколих целия ловен район и нямах ядове - наклони, кал - издрапах навсякъде без проблем.Абе сега съм по-спокоен, но това не отменя и нуждата от лебедка - ей така, за всеки случай.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X