Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПРОБЛЕМЧЕ ИЛИ НЕ-Това е въпроса!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ПРОБЛЕМЧЕ ИЛИ НЕ-Това е въпроса!

Колеги и след смяната на капачката май няма ефект щото си загрява пак след средата,че и по нагоре отива!Явно ще се сменя и термостат пък да видим-казаха ми от италянка да сложа,че бил за жегите ама незнам какъв да сложа на колко градуса,ако има някой такъв да пише!

Коментар

В сервизното ръководство вариантите са два:

1. За топъл климат - 76-80 градуса температура на отвареяне

2. За студен климат - 82-85 градуса температура на отваряне

Взимай вариант едно. Демек търсиш 76-80 градуса.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Перката на вентилатора от LADA не виждам как ще се побере на фероза.
        Перката си влиза идеално само заварих 3 шпилки на краищата на радиатора и си я хаванах без проблеми.за диаметъра не знам дали е голям или малък ама досега не се е случвало да не може да охлади дори и на доста стръми и дълги баири.Ще се постарая днеска утре да кача снимки на моето решение на проблема
        RAV 4
        F650GS

Коментар

Мерси Спарки ще сменя и ще пиша за резултат!

Коментар

Днес като решийх да сменя термостата,майсторите ме вкараха в джаза-казаха ми че не бил виновен той ,а всичко е от гарнитурата на главата-дори ми показаха с един тест-ама не знам до колко е достоверен!Напълнихме радиатоа до горе с вода,на студен двигател и запалих-както е на обароти водата започна да си изтича на вън-махнахме малко вода-гледам пак започва и прави мехурчета-това сигурен признак ли е че е заминала гарнитурата?Викат ми щом не ти връща водата значи надува!!!Шах Мат!!!!!

Коментар

Май се получи "МАТ"-обедната почивка си излизам и пат нещо се чу и ми изтече антифриза-отварям капака гледам съединенията здрави-оказа се че се е спукало нещо под делкото,там кадето влиза това съединение Г-образното,ама още не знам какво е,явно найстина ще бъде гарнитура щом надува така!

Коментар

E дано е само гарнитурата де. Шом а изхвърля толкоз бързо и има мехурчета, сигурно наистина е гарнитура. Виж си маслото в какво състояние е за всеки случай. Гарнитура в общия случай се сменя лесно, стига да не се е изметнала главата. Тогава си трябва шлайфане.

А под делкото има маркуче. Преход някакъв. През него минава антифриз. И е голям чанч да се смени, поне по думите на BatGeorgeone. Той беше сменял, докато още имаше фероза.

Но не е невъзможно, а не е и скъпо. Просто парче маркуч. Само трябва да видиш с какъв диаметър. Ако ще сваляте главата, направо го смени. При свалена глава е лесно.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от MimoLinori Преглед на мнение
                  Май се получи "МАТ"-обедната почивка си излизам и пат нещо се чу и ми изтече антифриза-отварям капака гледам съединенията здрави-оказа се че се е спукало нещо под делкото,там кадето влиза това съединение Г-образното,ама още не знам какво е,явно найстина ще бъде гарнитура щом надува така!
                  На моя Грозньо,така ме "бълбукаше"охладителната течност,даже махнах термостата,да видя,как ще е без него-същата работа.Беше "духнал" гарнитурата на главата.За по-сигурно,шлаифаха челото на главата.
                  Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Re: ПРОБЛЕМЧЕ ИЛИ НЕ-Това е въпроса!

Даа нещата изглеждат сериозни. Аз минах по подобен път
                    През февруари сменях термостата. Купих оригинален от Евлоги Георгиев, 74 за 53 лв (снимки 1 и 2) . Работи много добре и стрелката ми не достига средата. От shop.kvelichkov203@sf.euro07.bg ми предлагаха термостат за 23 лв.
                    За маркучите в охладителната система:
                    Има два завряни на невероятни места за смяна. По закона на Мърфи се пукат точно те.
                    Първия е под делкото (сн.3) - на снимката делкото е свалено и да не ви смущава изхода на водата - мотора е от Аплауз.
                    Втория е под входния колектор и над стартера (сн.4) с надпис Семперит. Бат Джорджоне май се беше борил с него.
                    Тези маркучи е добре да се сменят при първа възможност. При мен втория се проби като от шило. Целият се беше нацепил от вътре, а от въп нищо ??!! Изтече антифриза и отиде гарнитурата.
                    Прикачени файлове

Коментар

Re: ПРОБЛЕМЧЕ ИЛИ НЕ-Това е въпроса!

Извинете за повторението!
                      Последно редактирано от Delcho; 15-05-08, 19:36. Причина: повторение

Коментар

Колега, това е почти сигурен признак.
                        Отиди някъде да тестват за изгорели газове в охладителната система.
                        Тогава ще му мислиме.
                        Андро.

Коментар

Hallo колеги,нещата най-после май се оправиха-казвам май,да не излезе и още нещо.След смяна на:

1.Капачка-0.9 бара-12 лв.
                          2.Термостат-78С-30 лв.
                          3.Гарнитура на глава-47 лв.
                          4.Температурен датчик-10 лв.

стрелката на температурата застана на средата-измества се съвсем леко в дясно,само при градско и извън градско над 90-100 км/ч,но се охлажда след известно време и пак на средата!
                          Дано да се е оправила пущината,ако според вас това е нормално или не-драснете някой ред!
                          Преди смяната се чуваше едно бълбукане в разширителния съд-вече го няма!!!

Коментар

Според мен е нормално.

Мойта стои малко по-студена - на около милиметър от средната черта. При топло време и над 110-120, минава на около 2мм надясно от средата.

Обаче имам съмнения за незатварящ термостат. Не съм се занимавал, защото и така няма проблем, пък се събраха куп други работи.

Ако това е и на температури като днешните, е нормално според мен.

Кой температурен датчик смени, че те са 3? Един за въздуха и 2 за водата. И как реши че е за смяна?

Коментар

споко вече си оправен

Коментар

Първоначално публикуван от MimoLinori Преглед на мнение
                                Hallo колеги,нещата най-после май се оправиха-казвам май,да не излезе и още нещо.След смяна на:

1.Капачка-0.9 бара-12 лв.
                                2.Термостат-78С-30 лв.
                                3.Гарнитура на глава-47 лв.
                                4.Температурен датчик-10 лв.

стрелката на температурата застана на средата-измества се съвсем леко в дясно,само при градско и извън градско над 90-100 км/ч,но се охлажда след известно време и пак на средата!
                                Дано да се е оправила пущината,ако според вас това е нормално или не-драснете някой ред!
                                Преди смяната се чуваше едно бълбукане в разширителния съд-вече го няма!!!
                                А главата шлаифа ли?
                                Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X