Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов мотор за Фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нов мотор за Фероза

Сетих се за тази тема покрай смяната на един мотор. Възникна следният въпрос - как се узаконява смяната?

В нашият случай моторът е купен от бракувана кола, има нужните документи. Разликите - стария е 1.8, новия 2.0. Има разлика в мощността от порядълка на 20-тина коня. Ходи ли се на технотест?

Благодаря предварително!
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Коментар

Моя мотор го купих от един сервиз в Германия. Фактурата беше на немски. Занесох я на преводач и с превода в КАТ за промяна на талона. Във фактурата пишеше: употребяван Дайхатцу двигател. Пробег 59 000 км.Обем 1590 куб.см.Мощност 77 kW. Код на двигателя:ххх. Номер на двигателя:ххх
      Понеже мотора е от Аплаус е 77 kW, а не 75 както е на Ферозата. Така и го записаха в талона и не са правили никакви проблеми.
      Аз преди да го купя ходих до КАТ да ги питам мога ли да регистрирам мотор 2-ра ръка, за който нямам документ- имах добри предложения за блок, но без документи. Те ме посъветваха да купя от чужбина, за да имам документ и да няма разправии. Не знам, ако у нас някоя автоморга ти издаде фактура за мотора би трябвало да няма проблеми в КАТ

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
        Сетих се за тази тема покрай смяната на един мотор. Възникна следният въпрос - как се узаконява смяната?

В нашият случай моторът е купен от бракувана кола, има нужните документи. Разликите - стария е 1.8, новия 2.0. Има разлика в мощността от порядълка на 20-тина коня. Ходи ли се на технотест?

Благодаря предварително!
        Когато кубатурата е поголяма се ходи на технотест,а за смяна на двигател който е внос от чужбина може да се регистрира и без фактура само с договор между двамата собственници нещо подобно като хвърчащите договори с които автотърговците продават автомобили и с него на превод и в КАТ
        Последно редактирано от rado genev; 01-10-09, 23:04.
        Подстрекател на разходчици счупи ДЖИПКА покрай Габрово
        тел. 0898327627
        Радослав

Коментар

Мотора ще го купуваме от тук. Директно от човек. Катастрофирал е, бракувал е колата. Двигателя върви с малкия и големия талон и договор, който ще съчиним между двете страни. Предполагам е достатъчно за доказване на произхода на двигателя. Цената на 2.0-та е доста добра и ако от Технотест не режат глави вероятно това ще е процедурата.
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
            Мотора ще го купуваме от тук. Директно от човек. Катастрофирал е, бракувал е колата. Двигателя върви с малкия и големия талон и договор, който ще съчиним между двете страни. Предполагам е достатъчно за доказване на произхода на двигателя. Цената на 2.0-та е доста добра и ако от Технотест не режат глави вероятно това ще е процедурата.
            А от какво е 2 литровия двигател, който смяташ да присаждаш? А 1.8 литровия? Нали на фероза ще го присаждаш?
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

1.8 -> 2.0 е за един Пасат.
              На Ферозата в момента пазаря един 2.3 от Ауди
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

Този 2.3 от Ауди как ще го куплираш към скоростите на Ферозата?

Коментар

Това подлежи на доуточняване след като го извадим от Аудито Ако въобще става вероятно ще трябва да е с фланец.
                  Аз не вярвам в чудеса!
                  Разчитам на тях!

Коментар

С него ще трябва да караш внимателно, особено ако разликата в мощностите, и най-вече въртящия момент, е голяма. Да не вземеш да потрошиш де що има по скорости и раздатка.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мотора е 2,3 механична инжекция. По инжекцията има разпродавани части, вероятно на бензин няма да тръгне никога. Смятам да го преработя да е само на газ. В краен случай с карбуратор за да има и бензин. Не му знам параметрите, по спомени е към 130-140 магарИта.
                      Аз не вярвам в чудеса!
                      Разчитам на тях!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X