Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов мотор за Фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нов мотор за Фероза

Здравейте,
    Както ви се похвалих по-рано, след серия проблеми с охлаждането, се спука блока. При това на гадно место. След проучване на пазара за блок 2-ра ръка се спрях на обява в ebay.de за мотор от Daihatsu Applause 1.6i.Мотора е произведен 06/1997 , код HD-E. Пробег 59 339 км. Продаваше го сервиз край Берлин с фактура и 1г. гаранция. Цена 500 евро + 100 евро за доставка на територията на Германия. Свързах се с наша транспортна фирма (Rhenus Bulgaria Ltd.), които срещу 290 евро, за седем дни ми го достави в София. Така покупка и доставка ми струваха 790 евро. Срещу това моята Ферозка 1991г. се сдоби с младо сърце само на 60 000 км.
    Последва подмяна на двигателите в сервиз и сега съм готов за подвизи. Моторите на Ферозата и Аплауса имат малки разлики, което изисква някой неща от стария мотор да се прехвърлят на новия. По-долу съм ги изброил. Освен това мотора на Аплауса по документи е 77 kW срещу 70 kW на Ферозата, така че се прибави и малко хъс.
    Разлики между моторите на Аплаус и Фероза:
    - Мотора на Аплаус се монтира напречно, а на Ферозата надлъжно, от което закрепващите скоби са различни
    - Картера е различен
    - Заборника на маслената помпа в картера.
    - Маховика на Ферозата е леко по-голям, от там и съединителя
    - Изходящия колектор
    - Термостата
    - Изходящия щуцер на водата от блока
    - Водната помпа. Тази на Ферозата е с по-голям фланец за закрепване на виско муфата
    - Аз прехвърлих и входящия колектор, за да не си играя с многобройните маркучета.
    Прикачени файлове

До: Нов мотор за Фероза

Аз карам Бертоне . Това е фероза с двигател на БМВ 1,6 / 100 кс . Всичко си пасва 1 към 1 освен компа и някой маркучи. Мисля че щеше да ти е по евтино.... .
    :D Мога да помогна на всеки - стига да не ми иска пари !

Коментар

Честито колега със здравее да си караш подновеното Daihatsu което е крастоска между Applause и Feroza,ще помоля да споделяш с времето как се държи колата,че ми е интересно!!!
      Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
      Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Re: До: Нов мотор за Фероза

Първоначално публикуван от genkogenev Преглед на мнение
        Аз карам Бертоне . Това е фероза с двигател на БМВ 1,6 / 100 кс . Всичко си пасва 1 към 1 освен компа и някой маркучи. Мисля че щеше да ти е по евтино.... .
        Идеята е интересна. БМВ мотора, за който говориш на кои леки коли се монтира? Има ли някакъв номер, който еднозначно да го идентифицира? За цената - едва ли ще е по-евтино ако трябва да се сменя компа.

Коментар

До: Re: До: Нов мотор за Фероза

Първоначално публикуван от Delcho Преглед на мнение
          Идеята е интересна. БМВ мотора, за който говориш на кои леки коли се монтира? Има ли някакъв номер, който еднозначно да го идентифицира? За цената - едва ли ще е по-евтино ако трябва да се сменя компа.
          http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=16513 ,в тази тема има повечко инфо по въпроса с ДВГ-то от БМВ.
          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Камбаната на скоростната кутия на двете коли са различни, и са огледални
            Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Re: Нов мотор за Фероза

Първите впечатления от новия мотор са отлични (да чукна на дърво).
              Колата е значително по-безшумна и като че ли по-пъргава. Карал съм я само градско в София и на безумните задръствания нямам проблем с охлаждането. Стрелката стои на левия край на вълничките под термометъра. Капачката на радиатора и термостата са нови.
              А бе друго нещо си е германец на 60к км срещу италиянка на 170к

Ако някой от събратята има интерес, предлагам от стария мотор:

*Глава комплект в отлично състояние - сменени клапани на 3-ти цилиндър, другите почистени и регулирани. Сменни гарнитури на свещите и гумички на клапаните
              *Колянов вал, биели, бутала, ризи - в добро състояние

Коментар

Регулатора на налягане на инжекциона отделно даваш ли го? И евентуално за колко?
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Двигатяля на Бертонето ми е 1.6 с верига . От кой модел на БМВ е незная.Но почти съм убеден че италянците със сигурност няма да си играят да променят конструкцията на двигател , само и само да стане на Фероза - не е рентабилно.Поне така си мисля аз.Ако някои ми каже кои размери да гледам и да ги сравним с оригиналния,ще бъде добре.Все си мисля че двиг. за БМВ /и то стар/ се поддържа по лесно от този на Ферозата.А и е по-мощен - 100 кс.
                  Иначе разхода ,средно, е 9-10 / 100.
                  :D Мога да помогна на всеки - стига да не ми иска пари !

Коментар

Е то е важно да стане захващането към скоростите. Другото така или иначе се прави - 2 тампона са само.

Имам съмнения и че BMW-то е по-бавнооборотен, но може и да бъркам. Нямам данни за него. А ако е по-бавнооборотен, значи по-висок въртящ момент, което е добре. Със сигурност има повече части за BMW-то. Ако може да пасне на скоростите може би е добро решение. Виж за някакъв номер по двигателя, за да изровим поне какъв тип е.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Според поста на Колегата Сапоро(от темата към която съм пуснал линк)ДВГ-то е М40в16 и М40в18.Но четири поста по-горе,същия колега каза,че камбаната на СК,е обратна.

Коментар

Е тогава става гнус.

Не съм правил такова нещо, обаче надали ще се намерят много хора, които да успеят да го направят читаво. И здраво при това. Много по-здраво от на обикновена кола. Не за друго, а заради вибрациите и подскачането. Иначе всичко преди дифовете на ферозата е доста олекотено. Вероятно заради голямото предавателно число на дифовете - 7 на 37 зъба, или 5.285.

Като свалях скоростите и раздатката, двете заедно си ги вдигнах и пренесох докъдето ми трябваше. А съм кльощав. Не вярвам да са много над 40 кила.

Иначе с 1.8 двигателя ферозата сигурно ще хвърчи. Дизел по скромното ми мнение няма да е удачен при тия скорости и дифове. Ще стане тромава и бавна. Обаче на бавни няма да има спиране, ако въртящия момент е съизмерим или по-голям от на оригиналния двигател.

Коментар

[quote=sparkybg;377100]

Като свалях скоростите и раздатката, двете заедно си ги вдигнах и пренесох докъдето ми трябваше. А съм кльощав. Не вярвам да са много над 40 кила.

Придполагам,че корпуса на СК е алуминиев,ако е така,теоритично,може да се среже и да се завари,тоест не е невъзможно,да се случи подобна замяна.

Коментар

[quote=taran;377269]
                            Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Придполагам,че корпуса на СК е алуминиев,ако е така,теоритично,може да се среже и да се завари,тоест не е невъзможно,да се случи подобна замяна.
                            Алуминий е. Избщо изкефи ме как е направено. Отварях и скорости. Като нови са. Обаче мисля че камбаната си е едно цяло с корпуса. Тоест трябва да се реже. И заварява. Не е невъзможно, но е яка разправия. И си трябва сериозно оборудване, за да стане като хората.

Коментар

Re: До: Нов мотор за Фероза

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Регулатора на налягане на инжекциона отделно даваш ли го? И евентуално за колко?
                              Аз поставих входния колектор от стария мотор. Остана комплект вх. колектор на Аплауса с инжекторите, рейката и датчика, за който питаш. За сега не ги предлагам. Мисля да ги запазя за резервни части ако нещо здаде по стария колектор.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X