Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем при Фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем при Фероза

Първоначално публикуван от offroad-daihatsu Преглед на мнение
    Днеска разгледах хидравличното моторче........

.....Явно ще трябва да ходя при някой който разбира.
    Ами въпреки, че не съм душманин никому, ама тези две строфи ми затвърдиха мнението за техническите познания на колегата. Та и затова го съветвам да иде някъде където знаят какво правят. Щото после може и да даде пари за нова помпа. Пардон, моторче.

Аз като не вдявам почти нищо от строителство, вече не се и надявам да си го направя сам, а викам някой който може да свърши работата както трябва.
    Сашо да ви каже, как съм го притеснявал с въпроси по телефона, като правих ремонт на апартамента преди няколко години. Звънях му на ден по 2-3 пъти в най-натоварения период.
    И въпреки супер компетентните съвети-плочките пак са неравни, и има места дето водата се задържа...

Та случая с колегата и хидравличното моторче е аналогичен.

А и все още не ми е ясно какво означава джипа "да се изключи"?
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Сашо,пак казвам,нищо лично!Философстването е едно,градивната критика друго, а дърлянето трето!Приятна вечер на всички.

Коментар

Качи някоя снимка.
        Аз утре ( дано не забравя), ще снимам как е на мойта.
        Ако наистина не се ориентираш, ходи да го види някой. То моесто е предположение.
        На моята помпа са два щуцера с две маркучета за вакуум.
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Ето тука имам само един маркуч а виждам че има място за още един.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:666.jpg
Прегледи:1
Размер:51.8 КБ
ID:5731564
          Разглеждам тук.

Име:32434.jpg
Размер:152.0 КБ
ID:5731565
          Допълнителни снимки:

Име:IMG_20161018_131326.jpg
Размер:74.8 КБ
ID:5731566Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20161018_131148.jpg
Размер:115.2 КБ
ID:5731567
          Последно редактирано от offroad-daihatsu; 18-10-16, 13:34.

Коментар

Име:32434.jpg
Размер:220.2 КБ
ID:5731572
            Ей това отворче ти е вакума към хидравличната помпа !
            Намираш едно маркуче и свързваш тръбичката от първата снимка с тази която съм ти оградил !
            Последно редактирано от Kollety; 18-10-16, 13:51.

Коментар

Първоначално публикуван от Kollety Преглед на мнение
              [ATTACH=CONFIG]887247[/ATTACH]
              Ей това отворче ти е вакума към хидравличната помпа !
              Намираш едно маркуче и свързваш тръбичката от първата снимка с тази която съм ти оградил !

Много ти благодаря колега ! След малко ще пробвам дали ще стане.

Коментар

Точно за тези маркучета говорех. Не сварих да снимам днес, но колегата е показал.
                Не съм сигурен точно за принципа на работа на тая система, но би трябвало при въртене на волана, да има компенсиране в оборотите.

Коментар

Колеги ще стане ли с обикновен маркуч или ще трябва да си купя от сервиз ?

Коментар

Ще стане. Стига да влиза плътно на щуцерите. И защо от сервиз? Маркучета всякакви размери има из магазините за авточасти и автоаксесоари.
                    Не е необходимо да е с оплетки и т.н.
                    Скобички, също не са нужни.
                    Вземи размер от другия. Вътрешен и външен диаметър и прескочи до най-близките авточасти.

Коментар

В авточастите не познават парите. За две педи маркуче ще му поискат 10 лева...
                      В някоя железария, маркуч за въздух, 5 мм 50 см дълъг, и ще струва 80 стинки...
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                        Ще стане. Стига да влиза плътно на щуцерите. И защо от сервиз? Маркучета всякакви размери има из магазините за авточасти и автоаксесоари.
                        Не е необходимо да е с оплетки и т.н.
                        Скобички, също не са нужни.
                        Вземи размер от другия. Вътрешен и външен диаметър и прескочи до най-близките авточасти.
                        Само вътрешен.Тези за обратното гориво работят добре и на вакуумчетата
                        Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Да, само вътрешния е важен. Тези са малко по-дебели от останалите за вакуумчетата.
                          Вакумчетата за ЕГР-а и другите за делкото мисля да бяха около 4-5 мм вътрешно. Тези са около 8, пак малко наизуст.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                            В авточастите не познават парите. За две педи маркуче ще му поискат 10 лева...
                            В някоя железария, маркуч за въздух, 5 мм 50 см дълъг, и ще струва 80 стинки...
                            В тоя ред на мисли и маркуче от употребявана система ще стане.Но такова се слага , за да те прибере.И после се прави както си трябва.Понякога е и по-ккрасиво , нищо че е по капака.
                            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Име:50 (3).jpg
Размер:30.9 КБ
ID:5731647При мен едното е гумено с оплетка ако не се лъжа,а липстващото при колегата при мен е прозрачно.Има ги в магазините за железария или за лагери или за авточасти и не са скъпи,аз лично съм си купувал за чистачките подобен,по дебелостенен.Струва стотинки.
                              Не можах да се науча да маркирам нещо на снимка когато се наложи както е отбелязал колегата липсващия маркуч в по горния пост.Трябвало да кача някаква програма,която така и не можах да кача,помагайте да да не изоставам в технологиите и да съм по полезен тук,във форума!

Коментар

Първоначално публикуван от буклас Преглед на мнение
                                [ATTACH=CONFIG]887338[/ATTACH]При мен едното е гумено с оплетка ако не се лъжа,а липстващото при колегата при мен е прозрачно.Има ги в магазините за железария или за лагери или за авточасти и не са скъпи,аз лично съм си купувал за чистачките подобен,по дебелостенен.Струва стотинки.
                                Не можах да се науча да маркирам нещо на снимка когато се наложи както е отбелязал колегата липсващия маркуч в по горния пост.Трябвало да кача някаква програма,която така и не можах да кача,помагайте да да не изоставам в технологиите и да съм по полезен тук,във форума!

Благодаря за снимката колега ! А за маркирането лично аз си ги маркирам с програмата ''Paint'', мисля че трябва да го има във всеки Windows.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X