Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво е това лостче до скоростите ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво е това лостче до скоростите ?

Колеги, огледах преди няколко дни една Фероза -92 г. защото съм се насочил да си купувам такъв автомобил. Когато го тествах установих, че лостчето до скоростите с което се включват мостовете и бързи/бавни има само две положения, а не като на други модели които съм гледал:
    - напред /пише FULL TIME/
    - назад /пише LOCK DIFERENCIAL/
    Въпроса ми към Вас е, този модел има ли бързи и бавни, и ако има от къде се включват ? Ако няма бързи/бавни това хубаво или лошо е за модела, т.е. става ли за гората ? Какво следва от включването на лостчето в едно от двете положения? Моля отговорете ми по-бързо за да преценя става ли за лов ?

До: Какво е това лостче до скоростите ?

Първоначално публикуван от emtod Преглед на мнение
    Колеги, огледах преди няколко дни една Фероза -92 г. защото съм се насочил да си купувам такъв автомобил. Когато го тествах установих, че лостчето до скоростите с което се включват мостовете и бързи/бавни има само две положения, а не като на други модели които съм гледал:
    - напред /пише FULL TIME/
    - назад /пише LOCK DIFERENCIAL/
    Въпроса ми към Вас е, този модел има ли бързи и бавни, и ако има от къде се включват ? Ако няма бързи/бавни това хубаво или лошо е за модела, т.е. става ли за гората ? Какво следва от включването на лостчето в едно от двете положения? Моля отговорете ми по-бързо за да преценя става ли за лов ?

Това прилича на раздатка доста рядка, с диференциал която май няма бавни а само блокаж на дифа.

Има положение само на заден мост, положение преден + заден, положение 4х4 с блокиран диференциал тоест гарантирано 50/50 преден заден мост

Дане не те излъжа но мисля съм прав...

Поздрави,
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Благодаря, някой друг да знае нещо в повече ?

Коментар

Това е отговора!
        Колегата го е написал по-горе...
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

emtod, Ще се опитам да позная - 1995-та, от Швейцария.

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
          Има положение само на заден мост, положение преден + заден, положение 4х4 с блокиран диференциал тоест гарантирано 50/50 преден заден мост
          Защо подвеждате човека - това си е Фултйам фероза - НЯМА бавни и НЯМА само заден мост.
          За лов според мен става, но за по-сериозни изпълнения бих търсил нещо друго.
          “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
          Walter Rohrl
          GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
            Т

Положение само заден мост няма. Мисля, че за трети път обсъждаме фул тайм Ферозите. Самия израз фул тайм говори достатъчно. Другото е вярно. Използвайте търсачката повечко.

P.S.: Сори, Javoresku, не видях поста ти.

Коментар

Правилно са ти отговорили хората. Само ще добавя, че на пътя, особено когато е заледен, мокър и т.н. ще е по-стабилна от парт тайм ферозите. Липсата на бавни ще е проблем, ако искаш да катериш големи наклони тежко натоварен и други подобни. Иначе, ако скоростната кутия е като на другите ферози първата бърза е достатъчно бавна, за внимателно движение по камъни и т.н. Или с други думи не е като да не става за лов, но аз не бия я предпочел, ако е само за в гората. Ако ще я караш и доста по асвалт може би си струва компромиса. Само трябва да вземеш предвид и факта, че са доста редки и нямам представа как седи въпроса с частите, ако не дай си божи се развали.
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Благодаря за изчерпателните отговори, вече разбрах ! Ще търся от другия модел. За информация автомобила е 91 г. и е от Италия.

Коментар

Ето и нагледно разликите:
                  Това е твойта раздатка
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:F300-TR-Transmission_and_Transfer_Page_08.jpg
Прегледи:1
Размер:115.9 КБ
ID:5044239

Име:F300-TR-Transmission_and_Transfer_Page_17.jpg
Прегледи:2
Размер:62.7 КБ
ID:5044240
                  Тове е другия вариант

Име:F300-TR-Transmission_and_Transfer_Page_02.jpg
Прегледи:1
Размер:67.1 КБ
ID:5044241
                  О899 2б2 1З2

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X