Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чисто нова гарнитура!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Чисто нова гарнитура!

А сигурен ли си че ти връщат твойта си глава? Щото аз им давах няколко глави да правят и започнаха яките проблеми, вече не давам глава да излезе от сервиза.

Коментар

Моята си е,сигурен съм. При монтажа на газта май са изпуснали нещо защо имаше набито по буталата и м/у клапаните. Току що замерих и главата и блока - имат по 0,02 - 0,05 кривина. Все едно е стягана яко в краищата а в средата по малко. Допустим ли е този луфт?

Коментар

Първоначално публикуван от wukova Преглед на мнение
        Моята си е,сигурен съм. При монтажа на газта май са изпуснали нещо защо имаше набито по буталата и м/у клапаните. Току що замерих и главата и блока - имат по 0,02 - 0,05 кривина. Все едно е стягана яко в краищата а в средата по малко. Допустим ли е този луфт?
        Това е пренебрежимо малко,получава се от стягането.
        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Все пак трябва да се шлайфа, нали?

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Танев Преглед на мнение
            Я! Какво те кара да мислиш, че си за гарнитура?
            Геша така каза хахаха. Без маитап изчезва всичката течност от радиатора и антифриза за отрицателно време. Вчера замалко да изпуши тотално. Бях при него да ме консултира и каза, че съм за нова гарнитура.

Коментар

Patrol fen/Люцкан/ във форума - преди две години ми достави оригинална гарнитура и оригинални болтове,при това на съвсем прилична цена.Винаги го търся и съм много домолен.Драсни му лс.Винаги отговаря.Успех!
              VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Aз се стих,сложих гарнитура Payen и няма проблем вече две години!Ако не ти харесва там как ги шлайфат,откарай в Перник в бившия автосервиз,на гърба шлайфат глави много добре,също така ги надуват и не са скъпчии!

Коментар

За сега е замразен проекта. Иначе двигатела е разглобен на части. Блока има шупла м/у 3 и 4 цилиндър [ATTACH=CONFIG]850683[/ATTACH? и не продължава през ризите. За надолу не съм сигурен. Ще се види на проверката.
                  Прикачени файлове

Коментар

Колега, снимай го под някакъв ъгъл за да не отблясва така светкавицата.
                    Смятам, че тази шупла не е интересна и ще работи мотора.
                    Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                    Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Преди да стягате главата минахте ли с метчик резбите в които се навиват болтовете?
                      Защото ако резбите са мръсни, или някоя е прецакана-това се отразява на натиска с който главата ще се притиска към блока. На ключа показва необходимата сила на стягане, но една част от нея е отишла за преодоляване на силата за въртене на болта в гадната резба.
                      Ако в ръководството пише, че трябва да се сменят болтовете-сменят се задължително.
                      При някои двигатели се разчита на еластичността на болтовете, и ако те вече са разтеглени-не се получават нещата.
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Има и други но не може да се качват

Коментар

Болтове не ги смених предишния път, но резбата съм я почистил много добре щом като се навиваха на ръка. Сега ще ги сменям сигурно.

Коментар

Коле, пак даваш съвети за неща, дето не са ти ясни, мама му стара!
                            Това е резба в алуминий и за да се пуска метчик трябва или нищо да не разбираш от духова музика или да си наварявал около резбата.
                            Бързаш да пишеш преди всички и даже не обмисляш нещата, които пишеш, щото ако помислиш малко - няма да го напишеш.
                            Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                            Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Никъде не видях в ръководството да пише че е задължително да се сменят болтовете на главата. А знае ли някой колко трябва да е максимума на ключа на сегментите че ми намирисва на смяна.

Коментар

Аз един път сменявах гарнитура,един път глава и гарнитура и съм със едни и същи болтове!Натягат ли се с динамометричен и с усет,не е задължително да се сменяват!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X