Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сваляне на глава!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Сваляне на глава!!!

Погледнато отдалеч се затварят по един и същи начин - слагаш главата и и стягаш болтовете. Работата е в детайлите. Затова или си набавяш сервизно ръководство с процедурата за конкретния, или ако имаш опит го караш на усет, или викаш някой с опит да свърши работата, освен ако не си готов сам да си направиш опитите и грешките.

Например, в сервизното пише да монтираш и колекторите и още някои неща по главата, преди да я монтираш върху блока, и аз бих го спазил, ако имам физическата възможност да го спазя. Знам че много хора биха казали че няма нужда и знам че последователността на сглобяване и разглобяване на даден възел често е свързана не толкова с експлоатационните му особености, а просто заради по-голямо удобство при работа.
    Последно редактирано от sparkybg; 27-11-15, 15:50.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Погледнато отдалеч се затварят по един и същи начин - слагаш главата и и стягаш болтовете. Работата е в детайлите. Затова или си набавяш сервизно ръководство с процедурата за конкретния, или ако имаш опит го караш на усет, или викаш някой с опит да свърши работата, освен ако не си готов сам да си направиш опитите и грешките.
      Благодаря! Значи е нямало нужда от 4 страници.

Коментар

Напротив - има. За такива като мен които са израсли в компанията на монтьори и шофьори,тогава не ги слушах много-много ами гледах да забърша някое гадже. Е като не внимавах сега ми е трудно. Виждате че и с парите не е лесно!

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
          Благодаря! Значи е нямало нужда от 4 страници.
          Има нуждаколкото повече -толкова по-добре.Винаги има нещо което да научиш.
          Grand Vitra ddis 2008
          SEAT Althea XL tsi 2010
          Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от wukova Преглед на мнение
            Напротив - има. За такива като мен които са израсли в компанията на монтьори и шофьори,тогава не ги слушах много-много ами гледах да забърша някое гадже. Е като не внимавах сега ми е трудно. Виждате че и с парите не е лесно!
            При мен за сваляне на главата и ремонт ми казаха минимум 500Е .И при чуването на -,,минимум'' се стимулирах и я свалих в двора
            Grand Vitra ddis 2008
            SEAT Althea XL tsi 2010
            Mitsubishi Canter

Коментар

Здрасти. Малко развръзка. Главата поставена клапаните претрити и регулирани. По данни на Спарки на студено 20-25.Утре остана масло и антифриз пък ще видим. Стискайте палци.

Коментар

Стискам. Желая ти успех и всичко да е наред.
                Георги Танев (0+)
                Land Rover Discovery 1 300 TDi
                Land Rover Club Bulgaria
                0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Първоначално публикуван от wukova Преглед на мнение
                  Здрасти. Малко развръзка. Главата поставена клапаните претрити и регулирани. По данни на Спарки на студено 20-25.Утре остана масло и антифриз пък ще видим. Стискайте палци.
                  Имай предвид, че Тойота и дериватите и от любов към монтьорите изискват клапаните да се регулират на загрял двигател.
                  Хлабините на студен мотор са само отправна точка.
                  Аз не вярвам в чудеса!
                  Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                    Имай предвид, че Тойота и дериватите и от любов към монтьорите изискват клапаните да се регулират на загрял двигател.
                    Хлабините на студен мотор са само отправна точка.
                    И Nissan, поне моя.

...обаче отправната точка за хлабини на студено помага - регулираш ги на студено, после само контрол и корекция (ако се налага) на топло, ако има отклонения. Иначе там си е гъчканица и поне аз не мога да се справя с 16-те клапана достатъчно бързо, особено с част от тях (до колкото помня - последно преди 3 години), за нормално време, та за да е строго по книга, трябва да е на части и с припалвания.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Равносметката е че не загрява, по добра работа на двигателя.Всичко изглежда добре но не иска да запали на бензин. Не се чува помпата. Има ли бушон за нея или съм забравил някоя букса?

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        регулираш ги на студено, после само контрол и корекция
                        Може ли да обясниш по какво се различава регулирането от коригирането? Една работа или я правиш като се прави или си губиш времето няколко пъти.
                        Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                        Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
                          Може ли да обясниш по какво се различава регулирането от коригирането? Една работа или я правиш като се прави или си губиш времето няколко пъти.
                          Различава се по това че като ги регулираш по референсните стойности на студено, после се налага да дорегулираш по-малко клапани на горещо (ако изобщо се наложи), съответно времето за това е по-малко и двигателя няма време да изстине значимо докато го правиш.

Ти можеш ли да регулираш 16-те клапана на горещ двигател за 10 минути? Ако можеш - евала. Аз не мога. Лятото в жегите може и за 20, сега на студено докато стигна последния клапан и двигателя вече ще е с 40-50 градуса надолу. Затова бавно и спокойно регулирам на студено (ако има изобщо референтни стойности на студено), после загрявам и дорегулирам, където е нужно. Може и 2 и 3 пъти да дозагрявам, докато в крайна сметка не излязат всичките в норма след поредното дозагряване и отваряне на капака.

Ако за теб времето е от ключово значение, понеже с това си изкарваш хляба, то за мен не е. Регулирам си моите возила. И мога да си позволя вместо половин час да загубя час или час и половина, с цел достатъчна прецизност спрямо температурата на мотора.

Коментар

Здравейте колеги.Вече мога да се похваля със свършената работа по джипката.Карам я няколко дни и много ми харесва работата на двигателя,интересно до кога? При сглобяването бях забравил да закача една маса и не искаше да работи на бензин. Оправих и виското на принципа (проба-грешка) с доливане и източване,най после работи както трябва ,въздушния филтър ми е спортен но беше близо до изпускателния колектор и го преместих на по студено.С две думи-много доволен. Моята поука е когато на някой му дойде до главата същата неволя да почва да чете във форума или да взима ключовете и да вика силно НЕВОЛЬОООООО

Коментар

[IMG]IMG_201.jpg[/IMG]не мога да кача снимка и това е

Коментар

Не се нервирай и аз не мога да качвам снимки,тук колеги ми казаха че трябвало да се свали някаква програма,но още не съм се справил с проблема!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X