Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Повдигане само на задница на Фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Повдигане само на задница на Фероза

Първоначално публикуван от murzila Преглед на мнение
    Колеги,вчера започнахме ремонт на Ферозата на един приятел.Оказа се доста зле от към задница.Имаше счупен лист на ресора,а по принцип и двата изглеждаха доста странно и дори различни.Бяха придружени и от криви амортисьори. Изчетох доста теми във форума и дори се бях уплашил.Но днес попаднах на добри майстори,при които отидох само за консултация,а те ми решиха проблема,за часове.Амортисьори ме накараха да купя от Мерцедес 190.Нови ги взех за 44 лв (с отстъпка).Майстора гарантира че са същите,дори по добри заради шоковите тампони.Майстора на ресорите пък ме изненада истински.Предложи да ми смени счупения (3 лист),както и да смени третия на другия,за да са еднакви.Каза че ще ги пусне на валовете,за да ги тества и с това обещава да се вдигне задницата с 2-3 см.(аз не искам повече).Гръмна ме с цената.Каза че ще ми ремонтира двата за 35 лв. Разбира се резултата от работата им ще го имам,когато започна монтажа(шасито отзад почти липсва),но цената направо ме изуми.
    Направо без пари .На мене за шпрегване+нов тампон+втулка+един лист ми искат 80 лв на пакет.От кой мерцедес точно са амовите 190Д или 190 Е и от коя година
    0893966166- Димо Тодоров

Коментар

Втулки и тампони взех за 50 лв. Тампоните са от Фронтера,втулките поръчка.За ресорите човека взе 30 лв.(нямаше дребни).Амортисьорите,казах Мерцедес 190 и продавача ми ги даде,не знам за разлика м-у моделите,но носих и моите за сравнение.Подари ми и жигулови тампони за тях.Ако е важно,ще питам,или ще видя за номер на тях.
      Няма да съм сигурен обаче на 100%,дали стават,до като не започна монтажа,въпреки че майстора дава гаранция.

Коментар

Ясно ,пиши да ли са паснали.
        0893966166- Димо Тодоров

Коментар

Колеги скоро троших ухото на основен лист на ресор по джуганските преглабини в гората.Бях чел в форума,за присадки и пр. но се оказа,че в близост до мен има майстори,които се занимават само с ресори на всякакви автомобили.Отидох на място-извадиха нов лист,тампони,болтове и пр. и феро беше с нов лист,за около 40 мин.,там ми предложиха и подложка на основния лист/всичко си пасва без преправки и присадки/,но не я сложих защото трябваше да сменя и от другата страна.Не пиша умишлено подробности,за да не се сметне за реклама.

Коментар

Аз няма да пробвам скоро амортисьорите!Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02735.jpg
Прегледи:1
Размер:114.5 КБ
ID:5640152

Коментар

Я!
              Ауууу!
              У голЕм филм си се вкарАл!
              Колега, не го прави това!
              По-добре намери Фероза италианка със здраво шаси, режи задната част и наставяй.
              Крие своите рискове, но това не помага по никакъв начин. Два пъти пробвах да кърпя моето.
              Или сменяй цялото шаси.

Наскоро гледахме с един градски колега от форума една италианска Фероза с три години по-дърта от мойта.
              89-ти набор.
              Шасито беше безупречно.
              На мен ми се наложи да го сменям ('91г).
              Последно редактирано от TigerHunter; 09-02-15, 23:31.
              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Малко да разясня снимката,че може да се обърка човек.Беше кърпена от майстор.Това от лявата страна са майсторските кръпки.Махам всичко и правя нови греди (от дясно).Оставян само горната част.Играчката е голяма,но стана вече.След обработка ще изкара още 20 години.
                Намерил съм здраво шаси,но чакам да се оголи,та да го взема на килограм.Обещано ми е.Да го имам за всеки случай.

Коментар

Амортисьорите от Мерцедес 190 не стават,категорично!В разгънато положение са добре,но в сгънато нямат нищо общо.Осигуряват само 7-8 см.ход.
                  Но срещу още 65 лв.,се снабдихме с точния размер.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02847.jpg
Прегледи:1
Размер:108.3 КБ
ID:5642679

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X