Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скърцане в предницата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Скърцане в предницата

А на мен за това скърцане ми казаха , че трябвало да сменя тампоните ....при предния майстор тоя хебел така се беше спекъл , че едвам го извади , взех друг ( втора ръка) същата работа..... накрая ми направи втулка на стария хебел и сложи него ....и вече не знам на кой майстор в Бургас да се кланям ... а да не разправям, че като спирам задницата ми несе и имам чувството , че ще ме задмине....стария майстор вика трябвало нова регулировка дето струвала 80-100 лв. ..отказах, карам я така спирам малко по - бавно за да не несе толкова...проучих и разбрах , че никой от джиповете не я прави тази регулировка....та всеки гледа да те прецака....вече на никой не вярвам .
    Сега за това скърцане ще копна , и като я закарам на майстора започвам ......"искам да свалиш преднадясната гума, сваляш паразитния хебел след това С един шабър почисти шарнира и после с малко фина шкурка,пласмасовата втулка с малко нафта и чист парцал,след което смажи с оръжейна смазка и малко обикновена грес .М/ду другото,къде що видиш гресьорка наблъскаи здраво с грес.."

И дано и при мен да се получи ефекта...за което благодаря на колегата
    буклас ...а за плагиатството ...ще черпя какво да се прави.

П.С. А на въпроса защо не го направя аз сам...отговора е един...... време и знания в тази област са = Log 1

Коментар

Относно задния мост, провери си петите на ресорите, където са заварени за моста, а също така и "U"-болтовете дали са стегнати добре.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
        Относно задния мост, провери си петите на ресорите, където са заварени за моста, а също така и "U"-болтовете дали са стегнати добре.
        Прегледай и тампоните на ресорите и състоянието на шасито,понякога изгнива при задния захват.
        Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Много точно допълнение!

Коментар

Огромно, благодаря колеги за предложенията......копвам и задавам точните въпроси, на майстора но, след празниците, че сега ми е натоварено..винско, свинско и тези три работи Весели празници

Коментар

Колега,верно е че имам мерак да си поддържам колата,т.е.джипката,но нямам условия.Втора година не мога да си направя гаража,а сандвич панелите ги имам но немога да докарам баластра за бетон.Както и да е,подробности.Иначе за много малко неща бих прибягнал до майстор.
              Аз имам същия проблем със семерингата на задния кардан,но за сега не чувам да ми дрънчи веригата,но не е лошо да проверя маслото в раздатката че да не стане по голяма беда.Да взема да долея като теб,да изкараме зимата,а напролет сменяване на семеринг.

Коментар

А що се отнася до потропването и сеенето в задния мост,се оказаха тампоните на амортисьорите.Отидох и си купих от магазин на ЛАДА едни половинки тамнпони,които като срещнеш в тънката част стават същите като оригиналните,т,е.един от вътрешната страна на ухото на амортисьора и един нанизвам след като вкарам ухото в болта,с една голяма шайба и навиваш гайката.Успа се,а тампончетата ги купих по 0,80лв/бр.Та за 3,20лв.свърших работа.Сега не тропа,не сее задницата в завой,а бе стана добре,ако ще да изкарат и една година,пак си заслужава.

Коментар

Първоначално публикуван от буклас Преглед на мнение
                  А що се отнася до потропването и сеенето в задния мост,се оказаха тампоните на амортисьорите.Отидох и си купих от магазин на ЛАДА едни половинки тамнпони,които като срещнеш в тънката част стават същите като оригиналните,т,е.един от вътрешната страна на ухото на амортисьора и един нанизвам след като вкарам ухото в болта,с една голяма шайба и навиваш гайката.Успа се,а тампончетата ги купих по 0,80лв/бр.Та за 3,20лв.свърших работа.Сега не тропа,не сее задницата в завой,а бе стана добре,ако ще да изкарат и една година,пак си заслужава.
                  При мен тези ладови тампони за задните амове карат вече шеста година.
                  Поздрави!

Коментар

Значи да съм спокоен колега за дълготрайността,а и не е станало на въпрос да не откривам топлата вода след като е била открита вече.

Коментар

Я кажете пичове, как точно се нарича тая част на снимката?
                      Знам че е паразитен хебел, знам че е шарнирен накрайник.
                      От доста време ми потропва и чак днеска го видях от какво е.
                      Шъ зема' се прИбия некаде.
                      Това разглобява ли се?
                      Сменява ли се само шарнира?
                      С хебела комплект ли върви?
                      Да знам как е, та да го търся.

Има ход цял сантиметър вертикално.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0392.jpg
Прегледи:1
Размер:141.4 КБ
ID:5641717Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0393.jpg
Размер:142.7 КБ
ID:5641719

Коментар

Е, баш паразитния хебел е.Не се разглобява,но ако не е много заминал може да се рециклира.Но мисля че и като цена не беше нещо фрапиращо.
                        Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Сега видях, че е обсъждано наскоро в темите.
                          Ще го свалям да го магеря някак.

Подозирам че е доста "заминал", щом има ход цял сантиметър по оста.

Как па все зимата се случва

Благодаря!

Коментар

Колега сега ти видях поста и ми се иска да съм ти полезен с нещо.Аз свалях целия хебел,като се развият трите болта на шасито,избиеш шарнира който при тебе е разбит и изваждаш целия хебел.Но това няма да ти помогне да оправиш проблема.Видях чисто нов за 72лв.Ако те интересува да се ровя къде съм го гледал за да ти кажа?Тук някъде има тема и за рециклиране на самия накрайник,разбития при теб.

Коментар

Поръчах си и ми го доставиха.
                              Моя наистина почти се изхлузи.
                              Едва я закарах на вилата.
                              В края на седмицата го дават да се затопли малко и ще сменям.
                              Ще разуча стария като го сваля и ще видя дали има вариант да се оправи, но няма да ми е належащо и кой знае кога ще се заема.

Като гледам, конуса изглежда като заварен.
                              Избиването ще е приключение.

Благодаря, все пак!

Коментар

Смених го днес за 15-20 мин.
                                Не свалях дори гумата.
                                Вчера си напръсках с ВД-40 и днес всичко се разви изненадващо лесно.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0430.jpg
Размер:127.9 КБ
ID:5642750

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X