Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дилема ВАЗ или Самурай/Роки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дилема ВАЗ или Самурай/Роки

То читави такива няма "Ниви" де

Коментар

Aбе и aз ,бях фен нa "Нивите",обaче скочих мaлко по нaгоре,тa при"Фронтерите" и си взех един змей 2,4 бензинДБ с рaзход гaз 13/100 нa дълго и не се оплaквaм,кaто знaм некои дребосъци колко сa лaкоми ,a и достa зор виждa и го понaся геройски ,тaкa че имa aлтернaтиви.Тоя джип ми е много по лесен зa подръжкa и кaто ремонти и кaто цени от много други и рядко ми дaвa ядове,незaвисимо от годинките,но си е и до мaшинa и до подръжкa.
      Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Е да ама за дизелова Фронтера не съм чувал
        Пък с дизела нямам тайни ако е мех.управление на ГПВН
        по-лесно се справям с дизала от колкото с бензина
        та за това си търся дизел

Коментар

Малко си чел явно. Фронтери дизел има 2,2 2,3 2,5 и 2,8. И къси и дълги бази.

Вземи първо си уточни малка джипка ли искаш или голяма. Нивата тежи към 1200 кг. Горе-долу по толкова са Фероза, старата Витара и Самурай. Рокито е над 1600 кила, късите Фронтерата и Терано са 1700 и отгоре. Големите са уж по-здрави, но си и похарчват повече и трудно се дърпат като затънат.

После - цял преден мост или независимо предно окачавне. Самурай, повечето Рокита, Патрули, Тойоти Лендроувър са с цял преден мост. Витара, Фероза, някои Рокита, Спортидж, Фронтера, Терано и т.н. са с независимо предно окачване. Първото е по-добро извън пътя и евентуално позволява по-големи ходове на окачването, второто е по-комфортно на асфалта
          Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Pwter-D Преглед на мнение
            Е да ама за дизелова Фронтера не съм чувал
            Пък с дизела нямам тайни ако е мех.управление на ГПВН
            по-лесно се справям с дизала от колкото с бензина
            та за това си търся дизел
            Ти сериозно ли
            не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Мое мнение за дизел ,само и единствено от 2.5 нагоре иначе си е таралеж в гащите ,нито икономия ,нито техническа сигурност при високи натоварвания,освен ако не е много нов!
              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Всеки знае за него си. За мен лично, ако на една и съща кола (джипка) сложиш дизел, чийто среден разход изразен в литри е същия като на бензиновия модел (вариант), смисъла се губи тотално.
                Дайхатцу такъв дизел са имали, такъв са сложили на Рокито, но за едни 20 см в повече от Ферозата като дължина и едни стотина кила в повече, 2.8 който харчи пак толкова, няма смисъл.
                Едно време не е като да имаше голям избор на дизели. Средния клас като кубатура почти липсваше, а за японските, да не говорим.
                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Дизелово АРО, аз съм невероятно и приятно изненадан от това творение на братята румънци. При нас има такова творение и няма граници при него. Дизелово 2.5 и катери по-добре от Феро.
                  Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                    Ферозата и Витарата, страдат също толкова много от ръжда и корозия колкото и нивата
                    Мдам, понеже знам че си имал фероза, явно не си имал руска кола. Идва си с ръждата още от завода. Не вземеш ли сериозни мерки, на втората - третата година вече има дупки по калниците, а на 5-тата - 6-тата вече започват да се саморазпадат гредички и тем подобни.

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                    , Фероза без прогнили рама, резервоар и т.н. надали съществува, просто не са защитени на определени места и всички страдат именно там.
                    Има. Мойта. 89-та година. Ще се радвам да видя Нива в това състояние, или въобще в движение, без 18 сериозни ремонта и минимум 2-3 основни кърпенета, ако е останало какво да кърпиш.

Просто са дъртички, преобладаващо внасяни от държави дето гният. От същите държави каквото и да вземеш на тия години и тая експлоатация, ще е в абсолютно същото състояние.

Лично за мен дилената "Нива срещу кво-да-е" е еднозначно спечелена от "кво-да-е". Имам под 200 километра на такова, и не искам да повтарям по никакъв повод.

ПП: Рокитата и те са дъртички вече и трудно се намират читави. То всичко с чисто механична помпа е дърто. И терано преди 96-та е в тая категория - железен мотор (в пряк и преносен смисъл), предкамерен, без ремъци, вериги и прочие, долен вал. С малко късмет още се намират, а като комфорт е на светлинни години от рокито. Дизелова витара също е вариант, ама да намериш такова, че и в добро състояние, си е почти мисия невъзможна. Естествено и комфорта е като на витара, с допълнение вибрациите и тропането от дизела. Много тропа тоя двигател, поне на двете, до които съм имал досег. Не знам дали по принцип така си хлопа.

ППП: И разни Trooper-и има с подобен мотор (долен вал и т.н.). Не знам обаче там как стои въпроса с намирането.

ПППП: И пак за терано - вариант - взимаш такова с електронна (то-ест електрическа - електроника в нея няма, само я управлява компютър) помпа (1996-та - 2004-та), и ако ти направи проблем (точно тая помпа рядко прави проблем) и не ти се разправя с тоци, жици и компютри, просто сменяш помпата с такава от терано преди 96-та (помпи се намират на никакви пари). Бонус е че спокойно можеш да го пазаруваш и от Италия, просто защото е дуракоустойчиво във варианта си 2.7TDI и механични проблеми или проблеми с двигател са рядкост. Но пък няма да е ръждясало, което си е бонус.
                    Последно редактирано от sparkybg; 22-04-14, 01:33.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                      Мое мнение за дизел ,само и единствено от 2.5 нагоре иначе си е таралеж в гащите ,нито икономия ,нито техническа сигурност при високи натоварвания,освен ако не е много нов!
                      Моя кош 2,3 ТДИ - 7-8/100 на извънградско според тежестта на крака (до 150 съм вдигал, редовно движа с около 130,) около 11-12/100 градско през центъра в задръстванията с Кобри. На път не ме е оставял и най-сложната електроника е в часовника на таблото. Пък и по баирите горе-долу се движи...
                      П.П. на 300 000 е по километраж и я карам от 7 години, а обикновено кола повече от 2 години не държа. Досега съм имал над 30 коли ....
                      Последно редактирано от kuzdov; 22-04-14, 02:20.
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Колеги, трябва да си призная, че силно ме шокирате с този разход, който обявявате. Е как толкова години не попаднах на една барем икономична кола.

Да разбирам ли, че със 130-150 гори 7-8/100 или може да вдигне 150 по нанадолнището, а с 80 и без да изпреварваш даже и тракторите и силен попътен вятър гори 7-8. И това 7-8 на 100 километра ли е.

Съседа ми на всеки 500 километра спира Алфата и точи 10 литра, иначе почва да му олива задния калник.
                        Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                        Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Нивата я карам вече 7 години и само съм сменял консумативи
                          но има електронен блок за управление-а аз мразя елктронното управление на ДВГ
                          -независимо дали е бензин или дизел, защото колкото по-вче е елктрониката
                          толкова са по скъпи частитеи саздава повче проблеми.
                          Имам реални наблюдения за цените.Сгурно всички добре знаете
                          колко пари вземат да ти прочетат и изтрият грешките
                          Но всеки решава сам за себе си

Коментар

Първоначално публикуван от Pwter-D Преглед на мнение
                            Сгурно всички добре знаете
                            колко пари вземат да ти прочетат и изтрият грешките
                            Като не искаш да ги даваш на друг - купуваш си кабел. Аз имам и за тераното, и за шкодата. Глешки се четат и без кабел, с кламер, обикновено. И се трият с откачване на акумулатор за 15 минути.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Витарата с Пежо мотор е с механична помпа лукас.Като искаш малка джипка с малко жици това е твоята кола.Маздовият мотор е с електронна помпа,май същият слагат и на Киа Спротейдж.

Коментар

Първоначално публикуван от VANKOO1979 Преглед на мнение
                                ...помпа лукас...
                                Ясно, значи така си тракат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X