Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дилема ВАЗ или Самурай/Роки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дилема ВАЗ или Самурай/Роки

Тракат си яко,доста по-шумни са от бензиновата.

Коментар

Първоначално публикуван от Pwter-D Преглед на мнение
      Нивата я карам вече 7 години и само съм сменял консумативи
      но има електронен блок за управление-а аз мразя елктронното управление на ДВГ
      -независимо дали е бензин или дизел,
      Електронното управление на двигателя при Нива не е проблемен детайл. Или поне много по-малко проблемно от други агрегати. Ако толкова те дразни, има много кратък път - купуваш си смукателни колектори, карбуратор, делко и бензинова помпа от по-стария модел и Нивата престава да е електронна. Но няма смисъл.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Ясно, значи така си тракат.

Като се има предвид, че Лукас е по-тихия вариант.
        Бош трака още повече.
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
          Като се има предвид, че Лукас е по-тихия вариант.
          Бош трака още повече.
          Не знам от къде са ти наблюденията, ама мойте са точно обратни. Това на 2 двигателя, правещи се и с едното, и с другото, до които съм имал досег. Всичко друго им беше абсолютно еднакво.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

XUD 9 TE.
            Или 1.9 ТД на PSA.

Коментар

Има Нива с двигатели серия XUD 9 на Пежо . Този двигател е много трудно убиваем и се слави като един от най здравите произвеждани някога от Пежо . Мотора без турбо е 75 кс и идва малко слабичък но с турбината е 90кс и нивата си върви прекрасно с него . Карал съм ги за проба и двете . От там на сетне другите предимства и недостатъци си ги знаеш .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Не съм ровил, но по спомен 1.9 Тд (XUD 9) който монтират на Витара и Самурай е по-малко от 90 к.с.
                Не знам дали заради размера на интеркулура, умната дюза... явно има два варианта 1.9 ТД.

Коментар

XUD9 65 PS (64 hp/47 kW) Diesel Peugeot 309 GLD
                  XUD9 A 71 PS (70 hp/52 kW) Diesel ROVER 200 MK2 D
                  Citroën Berlingo FSO Polonez
                  XUD9 TE/L 92 PS (90 hp/67 kW) Diesel turbo with intercooler Citroën ZX
                  Citroën Xsara
                  Citroën Jumpy
                  Peugeot 306
                  Peugeot 405
                  Peugeot Expert
                  XUD9 SD 63 PS (62 hp/46 kW) Diesel turbo catalyst Suzuki Samurai
                  XUD9 SD 75 PS (74 hp/55 kW) Diesel turbo catalyst Citroën Xantia
                  Peugeot 406
                  Suzuki Baleno
                  XUD9 TE/Y 90 PS (88 hp/66 kW) Diesel turbo with intercooler catalyst Citroën Xantia
                  XUD9/Z 68 PS (67 hp/49 kW) Diesel catalyst

Коментар

Карал съм дизел с Лукас помпа 8 години 2.1 Инденор разработка на Пежо,верно ,че, гарнитура на главата ми костваше час и половина-два ,без шлайфането,елементарен,но ми беше първия и последния дизел,а че тракат верно си е особено от 100 нагоре все едно си яхнал мотора,е не си падам по дизели и това е,ама всеки с мерака си!С бензинките ми е по-спокойно с утвърдените ,че и при тях съм правил всякакви изчекнотии преди време по независим откъм разни стендове и разни други боклуци,най много некоя диагностика.Помпата лукаса на дизела 2.1 в дизел център при Цецо дизела едвам я съживиха преди години никой не обичаше да ги пипа , сега като гледам тия новите помпи, не са по евтини от цената на цял ДВГ със сигурност.
                    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                      Не съм ровил, но по спомен 1.9 Тд (XUD 9) който монтират на Витара и Самурай е по-малко от 90 к.с.
                      Не знам дали заради размера на интеркулура, умната дюза... явно има два варианта 1.9 ТД.
                      Няма "умна" дюза . Това е класически дизелов двигател от старото поколение . Особено с БОШ горивна арматура е вечен .
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Не съм много в час с електрониките по колите, освен на елементарно ниво.
                        Моят е с механична помпа Бош и на една от дюзите има някакъв куплунг, от който излизат некакви жици. Не знам за какво служат.
                        Двигателят е XUD9 TE/Y

Инак, си е класически предкамерен дизел. Ужасно е шумен. Хеле па студен.
                        На обратното на колегата мнение съм.
                        Колкото повече е загрял и на по-високи обороти, толкова по-малко трака.

Коментар

Moторът на витара 1,9тд е 75к.с.Има турбо ,няма интерколер,няма умна дюза(само тъпи).По дебелите книги пише ,че има и с 90к.с мотор,но аз такава не съм видял.
                          Имам си такова Испано-японо-френско мелезче,та някой ако го интересува нещо ,насреща съм.
                          Последно редактирано от VANKOO1979; 22-04-14, 20:10. Причина: допълнение

Коментар

@TigetHunter: Умна дюза се слага, като я чете компютър. Компютър я чете, когато трябва да преценява времето на отваряне и затваряне, демек ъгъла на впръскване и евентуално количеството. В тоя случай някъде има и датчик за позицията на коляновия вал. И съответно по обратен ред компютъра нанася корекции в помпата, най-малкото за момента на впръскване. Може да е с механично жило, може и без, но умна дюза без компютър категорично няма. И чисто механична пома + умна дюза - също. Просто няма за какво да служи.

Иначе или ти е сменена помпата, или им е било по-евтино да ти набутат умна дюза като са я сменяли. Например за тераното умна дюза намерих за 270 кинта през BOSCH, а оригинални обикновени през NISSAN излизат над 300. Тоест, беше ми по-изгодно са си сложа 4 умни дюзи, вместо 1 умна и 3 глупави.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Няма XUD 9 с електронна помпа. Има от 2.1 нагоре.
                              Помпата си ми е оригиналната. Дюзите нямам идея , но аз я карам от 7 години и 145 К км. и не съм пипал нищо по мотора. Та, ако са сменяни преди това, може.

Коментар

С откачане на кабела не става
                                Пробвано!!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X