Здравейте колеги! Както обикновено имам питане към вас
от известно време забелязвам че течноста в инклинометъра или клинометъра (нз как е по правилно) на Роки-то постепенно ми се губи и понеже аз не ползвам този прибор не му обръщах внимание, да но доиде момента в който тотално той спря да се движи и сега пък ме дразни че няма течност и стой статичен. Разглобих го аз и видях че се е пукнала леко(незнаино как) пластмасовата сфера потопих я във вода но балончета не излизаха..... от там я матирах с финна шкурка и залепих мястото с "капчица" за да съм сигурен че няма да тече от там. По пътя на логиката си мисля че течността се губи точно от тази цепнатина но не като капки (защото тя е от горната страна на сферата и когато течността спадне под цепнатината няма как да продължи да капе) а като изпарения при високите температури през лятото. До тук добре но сега идва въпроса.... с какво аджеба да напълня сферата смисъл че не знам каква течност да и сипя първата ми мисъл беше ВОДА но тя замръзва веднага след това си помислих Антифриз тогава но пък не знам как ще се отрази на натписите и скалите вътре както и на самата пласмаса и сега си мисля за нещо от сорта на глицерин или течен парафин макар да не знам те дали замръзват или пък са много гъсти, а в зимни условия още по гъсти. И така писах в гугъл в търсачката на форума и нищо.... за това ако някой знае какво трябва да се сипе да казва пък ще черпя на някоя чужда сватба

Коментар