Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Течността в инклинометъра?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Течността в инклинометъра?

Здравейте колеги! Както обикновено имам питане към вас от известно време забелязвам че течноста в инклинометъра или клинометъра (нз как е по правилно) на Роки-то постепенно ми се губи и понеже аз не ползвам този прибор не му обръщах внимание, да но доиде момента в който тотално той спря да се движи и сега пък ме дразни че няма течност и стой статичен. Разглобих го аз и видях че се е пукнала леко(незнаино как) пластмасовата сфера потопих я във вода но балончета не излизаха..... от там я матирах с финна шкурка и залепих мястото с "капчица" за да съм сигурен че няма да тече от там. По пътя на логиката си мисля че течността се губи точно от тази цепнатина но не като капки (защото тя е от горната страна на сферата и когато течността спадне под цепнатината няма как да продължи да капе) а като изпарения при високите температури през лятото. До тук добре но сега идва въпроса.... с какво аджеба да напълня сферата смисъл че не знам каква течност да и сипя първата ми мисъл беше ВОДА но тя замръзва веднага след това си помислих Антифриз тогава но пък не знам как ще се отрази на натписите и скалите вътре както и на самата пласмаса и сега си мисля за нещо от сорта на глицерин или течен парафин макар да не знам те дали замръзват или пък са много гъсти, а в зимни условия още по гъсти. И така писах в гугъл в търсачката на форума и нищо.... за това ако някой знае какво трябва да се сипе да казва пък ще черпя на някоя чужда сватба

От: Течността в инклинометъра?

Глицерин. Парафина зимата ще се вкУрави. Нищо им няма на пластмасите от него.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Глицерин и аз мисля че е .
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Лигроин, но се намира трудно. Става и глицерин, разбира се, аз така направих.
        Един колега беше използвал т.н. "бебешко олио" - също ставало много добре.
        Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
        имат право да гласуват на избори.

Коментар

Благодарско колеги пак се намери решение! Едно време помня че бях купувал глицерин от аптеките дано още го има

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
            Лигроин, но се намира трудно. Става и глицерин, разбира се, аз така направих.
            Един колега беше използвал т.н. "бебешко олио" - също ставало много добре.
            Това е верно. Аз лично ползвах "Глицерол 85%" от аптеката. Това всъщност е разреден глицерин. Върши прекрасна работа. Ето и една тема (верно за Мицубиши, ама е все тая). http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=90641
            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Точно с глицерол го бях напълнил.
              Изкара около година и се спука компенсиращата мембрана.
              Глицерола изтече, и като резултат останах без аудио-системата.
              Добре, че управлението на климатроника е така опаковано, че не попадна в него.

Тая гадна течност притежава чудната способност да не се мие с познатите за миене неща, и резултата беше, че си купих ново аудио.
              Сега инклинометъра е празен, и се мандахерца така, и не чувствам съвършено никаква липса от това.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                ....Изкара около година и се спука компенсиращата мембрана.
                .....
                Всъщност въпросната мембрана може да се смени с изрязана капачка от 10 литрова бутилка минерална вода
                (пасва по размер). Поне при мен де.

Коментар

Напълнил си го прекалено много, затова и се е спукало. Друга идея е да го напълниш с горещ пълнеж (примерно 70-80 градуса) и да го затапиш още докато е горещ. Така се подсигуряваш че дори при най-голямата жега в кабината няма да се спука. И пак трябва да му оставиш малко въздух, ако няма еластична мембрана някъде.

Не се е измило лесно, защото е разтворило каквото е намерило по пътя си, докато стигне до аудиото - то смазки, термопасти, разни лакове по платките ако са калпави, разни лепила по уплътненията на въздуховодите и т.н. По принцип се мие и с вода, и със спирт. Ако е прекалено гъст за даденото приложение, може да се разрежда и с двете. Обикновено се ползва нещо между 40 и 100%, останалото - спирт или вода.

Глицерин и глицерол е едно и също, впрочем.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз, ако знаех, че ще се пукне, и ще ми направи такива бели, щях превантивно да поработя.
                    Ама сега не си и помислям да си губя времето с глупости, с потенциално неприятен край - сегашното аудио е хубаво.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                      - сегашното аудио е хубаво.

- нали все пак нещо е трябвало да те накара да смениш старото...

А иначе - така и не разбрах как някой хора смогват да карат по баира, да превключват скорости, да следят уредите по таблото та накрая да се дзверят и У инклинометъра без който видиш ли няма да стигнеш за където си тръгнал. Е да лови окото на "разбирачите" докато катериш някой бордЮр се е отепАло

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение

- нали все пак нещо е трябвало да те накара да смениш старото...

А иначе - така и не разбрах как някой хора смогват да карат по баира, да превключват скорости, да следят уредите по таблото та накрая да се дзверят и У инклинометъра без който видиш ли няма да стигнеш за където си тръгнал. Е да лови окото на "разбирачите" докато катериш някой бордЮр се е отепАло
                        Че що е нужно да го гледаш докато караш? Инлкинометъра ти дава някакъв ориентир на субективните усещания спрямо реалния наклон, когато това те интересува по някакъв повод. Доста е интересно как особено при пръв досег с наклони яйцето е дошло до гъза, а като погледнеш - я има 15 градуса, я не.

Не че някога като съм карал съм го гледал задълбочено де.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Че що е нужно да го гледаш докато караш? Инлкинометъра ти дава някакъв ориентир на субективните усещания спрямо реалния наклон, когато това те интересува по някакъв повод. Доста е интересно как особено при пръв досег с наклони яйцето е дошло до гъза, а като погледнеш - я има 15 градуса, я не.

Не че някога като съм карал съм го гледал задълбочено де.
                          Да де, ама то това е за хора дето за пръв път стъпват по черно, така де то човек мине ли 2-3 пъти по-сериозни наклони и започва да усеща вътрешния инклинометър.
                          Абе важното е да има какво да ти развеселява

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Че що е нужно да го гледаш докато караш? .....
                            Както казва Търтьо насирането е 10 градуса преди обръщането. Или нещо подобно де.

Коментар

Здравейте! Глицерол+силикон с който залепих дупката и проблема е фикснат сега е като плувка в бурна вода нека си се клати там независимо дали го ползвам Оставих му и малко въздух за да не е пълен до горе

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X