Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Териос - гори масло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Териос - гори масло

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
    Старите хора казват да слушаш патило. Това, че още не се е строшил, нищо не значи.

Какво да сподели още? На всичките първата шийка задира и чупят разпределителен вал след първи цилиндър . После среща клапаните с буталата и честито. Всички мотори се чупят по един и същи начин. Послушайте човека и потърсете мотор втора употреба. Иначе и мен ме кефи като фасон за евридейка.
    От факта че един колега се е опарил от "Териусчето" не трябва да се правят генерални изводи за модела. Не съм фен на "Дайхацу", не ме разбирайте погрешно
    Nissan Pathfinder 2.5 dci

Коментар

Първоначално публикуван от paganini Преглед на мнение
      Новини за Териос.
      С две думи - имам проблем.Вчера жена ми се прибира и оставя колата отвън.Качвам се аз да я прибера в гаража.Паля - разстоянието е 10 метра,прибирам я в гаража , слизам и изненада - две следи от масло и локва отдолу.
      И аз съм в амок - изхвърли цялото масло и късмет че не стана на пътя.Мойте предположения са семеринга на коляновия вал - евентуално излязла от леглото си и или запушена картерна вентилация.Съмнява ме и че преди няколко дни смених маслото и е възможно да го е изхвърлило от маслен филтър.
      Всякакви предположения и споделен опит ще са ми от полза
      Няма кой да предполага, навеждаш се и виждаш откъде е проблема. По-важно обаче е защо. Ако имаш въображение представи си същото 5 км. по-рано...и идваш "на моя". Нека уточня, че имам виждане върху по-стария модел-с ремък. И освен това имам вече доста резервни части.

Коментар

Първоначално публикуван от wolf70 Преглед на мнение
        От факта че един колега се е опарил от "Териусчето" не трябва да се правят генерални изводи за модела. Не съм фен на "Дайхацу", не ме разбирайте погрешно
        По принцип е така. Само че човека прозвъни цяла България и всички са с една и съща повреда. Аз съм сигурен, че вашия няма да се строши...............щото така.
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Аз попитах защото знам че стария двигател с ремъка е различен от по новия на Тойота К3-VE с веригата ... Но не съм чувал за такива проблеми с този на Тойота даже знам че е добър двигател. Но съм чувал за други проблеми които имат от СОТ -а Териусите . Чупят яко някакви лагери по скоростните кутии и едни зъбни колела ама не помня точно ( но и при тях карането е ЗВЕРСКО ) А аз си я пазя много ! както и всеки собственик предполагам. Така че има много поводи да се строши една кола. А доколкото знам и виждам в Гърция е пълно с Териуси а като знам Гърците какви претенции имат ....нямаше да ги купуват въобще ако бяха много зле..

Коментар

Говорим за тия с ремъка. С веригата явно са друга бира.
            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Не съм влизал скоро във форума, но все пак да споделя личен опит. Преди време взех Териоса от един Софийски дребен бизнесмен който ме уверяваше че всичко е пушка и няма никакви проблеми. Да е жив и здрав само че не след дълго установих, че гори масло 1л/1000км. Два три дена го кълнах, след това намерих сервизното ръководство за двигателя- този с ангренажен ремък HC-EJ. Закарах колата на вилата, там имам гараж с канал, първо смених гумичките на клапаните- 60лв и нещо в Ауто плюс. Направи ми впечатление има доста нагар. Покарах малко но резултат нямаше. Затова пак на канала, двигателчето се вади за 2-3 часа. След като го разглобих установих:
              - Много нагар по главата и по клапаните, водачи на клапаните доста износени.
              - Разпределителен вал- в добро сьстояние.
              - Много нагар по буталата и запушени отвори за връщане на маслото от маслосъбирателните сегменти.
              - Износени сегменти 1 и 2ри компресионни, маслосъбирателните не много.
              - Хлабини на биелните лагери- все още в норма, но наближават максимума, на една шийка и лагера имаше една резка, която не е проблем. Много че чудих дали да сменя биелните лагери, но ме достраша че новите може да са по зле от старите.
              - Отворих един основен лагер- в прекрасно състояние.
              Дотук 2 дена бях навъсен и гоних жената като ми се мерне в гаража, но след като изчистих добре буталата и цилиндровите втулки и ми стана едно хубаво- буталата като нови, цилиндровите втулки още си личат хонинг марките- някои хора това няма да го разберат, но да кажем че са като нови. Така че извиках жената и и казах да носи ракия и салата, че ще черпя.
              Оттам нови сегменти- към 115лв,пасване на клапани, гарнитури забравих, но не бяха много. А и да не забравя лагер стандартен за паразитна ролка на анг. ремък 2.50лв. За сравнение паразитна ролка на другата ми кола Рено Лагуна 2 - над 100 лв.
              Как да не ги разцелуваш япончетата.
              Пийте вино да сте здрави, че да може да пиете и ракия.

Коментар

Сестра ми и зетя си купиха Териос. Обслужиго както трябва уж. Преди два дни ми звънна и леко разтревожен за 2000 км. долял 500гр. масло в двигателя. Не капе, не е забелязал да пуши. Двигателя е от тия с ремък. Има и друг проблем, Виското му работи постоянно. Двигателя студен като чукан и като го форсира перката вее здраво. Възможно лие да "зацепи" постоянно или стария собственик му е помогнал някак си за това. Абе перката си е като на стар москвич. Благодаря предварително.
                Ако можеш да помогнеш на един човек , направи го и веднага го хвърли в морето.
                freelander 1,8 2001g.

Коментар

Здравей, да караме по ред- погледнете дали охладителната течност е бистра, да не е започнало да смесва маслото с водата.За 2000 километра четири цилиндров двигател да изгуби 500гр. масло си е доста.
                  Относно виското-ако всичко е наред трябва три студен двигател да може да се спре с вестник например.Сигурни ли сте, че виското си е на място защото може да е заменено с твърда връзка(фланец) и перката да си се върти постоянно с оборотите на двигателя.Няма вариант виското да се само зацепи постоянно без чужда намеса, поне до колкото на мен ми е известно.
                  Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
                  Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Много благодаря за бързия отговор. Веднага ще звънна на зетми и да му кажа да провери тия неща за който пишеш. Замаслото не знам ама много се съмнявам че вестника ще стане на дреп.
                    Ако можеш да помогнеш на един човек , направи го и веднага го хвърли в морето.
                    freelander 1,8 2001g.

Коментар

Да питам и аз семерингите трудно ли се сменят и за колко пари на Териос 1.3 2000г особено към скоростите .

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X