Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Териос - гори масло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Териос - гори масло

Здравейте колеги,отскоро съм горд собственник на Дайхатсу Териос 1.3, '99 година,внесено от Швейцария в много добро състояние откъм външен и вътрешен вид,моторчето работи тихо и равномерно и изобщо джипчето си е добро.
    Инсталирах му газов инжекцион Ловато,карам смесено и дава разход около 10/100.

Всичко хубаво,обаче минах 2 хиляди километра и се оказа че е изгорило 0.8 литра масло.
    В началното обслужване му сипах Репсол 10/40 и както споменах по-горе за 2к кил. изгори почти литър.Сега преди 2 дни източих това масло и излезе много черно все едно карам дизел.А джипа е на газ и не би трябвало да цапа маслото,освен ако няма нагар по мотора или отлагания в картера.Нали това са мои разсъждения.По съвет на един продавец на масла му сипах Лики Моли със същия вискозитет 10/40.
    Ако продължи да го хрупа а най-вероятно няма да спре мисля ще трябва да се отваря за гумички или сегменти.Това отново са мои разсъждения.

Искам съвет,това стандартен проблем ли е на тези автомобилчета или просто моето е проблемно.
    Също ако може някой да ми препоръча добър майстор на японски джипове във Варна ще е много полезно.

Благодаря ви !!!

От: Териос - гори масло

Истината за този мотор никак няма да ти хареса, вярвай ми.

Коментар

Аз съм още начинаещ и в джиповете и в Дайхатсу като цяло,количката ми е симпатична,висока е и проходима.
      Ако не е проблем да кажеш по-конкретно за ДВГ - то , ако е сериозно да го сменям навреме.

Коментар

До 1л/1000км не е необходимо да се прави ремонт - ако само това е проблема /намаляване на маслото/, аз не бих отварял мотора... Ако са гумички на клапани само, би трябвало да припушва доста на студен мотор.
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от paganini Преглед на мнение
          Аз съм още начинаещ и в джиповете и в Дайхатсу като цяло,количката ми е симпатична,висока е и проходима.
          Ако не е проблем да кажеш по-конкретно за ДВГ - то , ако е сериозно да го сменям навреме.
          За да не съм голословен, проблемите идват с мазането...после се къса разпределителния вал, оттам надолу се чупи всичко...
          Прегледай обявите за такива на части и ще намериш само купета без двигател...Аз го разбрах по скъпия начин.

Коментар

Толкова ли са проблемни тези джипки ?? Или стария двигател е проблемен ?? А за по новия какви са ви мненията ? Аз имам този на Тойота с веригата ... И тои ли е зле ??

Коментар

Първоначално публикуван от михаил михалев Преглед на мнение
              Толкова ли са проблемни тези джипки ?? Или стария двигател е проблемен ?? А за по новия какви са ви мненията ? Аз имам този на Тойота с веригата ... И тои ли е зле ??
              И на мен ми е интересно толкова ли са зле?
              LZ2IZ,DUTY for DUTY[/B] PAJERO 3,5 v6
              Анти-социалното поведение е признак на интелигентност в един свят, пълен с конформисти!

Коментар

Здравейте. Колегата "chrichri" сигурно се е опарил с модела, но това не означава, че трябва да се правят генерални заключения. Аз имам "Териос" - 1999 год.от близо две години и съм го тествал в най-различни условия и терени. Вярно, че двигателя е с малка кубатура и няма "бавни", но колицата тежи малко над тон и е учудващо добра с подходящи гуми.
                Бъдете здрави!
                Nissan Pathfinder 2.5 dci

Коментар

и СОТа имат териоси - като знам как ги карат, досега трябваше да са изчезнали...
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                    За да не съм голословен, проблемите идват с мазането...после се къса разпределителния вал, оттам надолу се чупи всичко...
                    Прегледай обявите за такива на части и ще намериш само купета без двигател...Аз го разбрах по скъпия начин.
                    Явно нямаш желание да споделиш!
                    LZ2IZ,DUTY for DUTY[/B] PAJERO 3,5 v6
                    Анти-социалното поведение е признак на интелигентност в един свят, пълен с конформисти!

Коментар

Първоначално публикуван от wolf70 Преглед на мнение
                      Здравейте. Колегата "chrichri" сигурно се е опарил с модела, но това не означава, че трябва да се правят генерални заключения. Аз имам "Териос" - 1999 год.от близо две години и съм го тествал в най-различни условия и терени. Вярно, че двигателя е с малка кубатура и няма "бавни", но колицата тежи малко над тон и е учудващо добра с подходящи гуми.
                      Бъдете здрави!
                      Старите хора казват да слушаш патило. Това, че още не се е строшил, нищо не значи.

Първоначално публикуван от vankata_fly Преглед на мнение
                      Явно нямаш желание да споделиш!
                      Какво да сподели още? На всичките първата шийка задира и чупят разпределителен вал след първи цилиндър . После среща клапаните с буталата и честито. Всички мотори се чупят по един и същи начин. Послушайте човека и потърсете мотор втора употреба. Иначе и мен ме кефи като фасон за евридейка.
                      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Без да съм наясно с този двигател - само като предложение - дали няма да се подобри мазането ако се смени маслото с пълна ситтетика (вероятно ще е добре да се направи преди това промивка на мотора, или се сложи масло за кратък интервал - 1 000 км.) и след това се постави синтетика + добавка за подобряване на мазането на мотора - нещо като LIQUI MOLLY MOS2 или CERATEC ?

Коментар

Превантивни мерки могат да се вземат много, но понеже колегите реагират доста остро, ще ги оставя да се оправят.
                          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Кажете де ...какви мерки да вземем ?? Пишете ... Нали за това сме тук .. А този с веригата и тои ли има същия проблем ?

Коментар

Новини за Териос.
                              С две думи - имам проблем.Вчера жена ми се прибира и оставя колата отвън.Качвам се аз да я прибера в гаража.Паля - разстоянието е 10 метра,прибирам я в гаража , слизам и изненада - две следи от масло и локва отдолу.
                              И аз съм в амок - изхвърли цялото масло и късмет че не стана на пътя.Мойте предположения са семеринга на коляновия вал - евентуално излязла от леглото си и или запушена картерна вентилация.Съмнява ме и че преди няколко дни смених маслото и е възможно да го е изхвърлило от маслен филтър.
                              Всякакви предположения и споделен опит ще са ми от полза

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X