Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Внезапен отказ на спирачките

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Внезапен отказ на спирачките

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
    Да ме прощаваш,ама потрошени лагери на главина да не усетиш...То е било вой дни наред...
    А са потрошени най-вероятно от пренатягане...
    Отрицателно джанти и рошави гуми - никога няма да чуеш лагера, нито ще го усетиш.
    Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
    Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
      Отрицателно джанти и рошави гуми - никога няма да чуеш лагера, нито ще го усетиш.
      Мммне.Или поне не трябва да е така.Имам КИА с 36" ТСЛ-и,на редукторни мостове и с 63мм генерация.Луфт в лагер на главина се усеща много,ама много преди да провие лагера...както и да е.Да не се приема като заяждане.По скоро като съвет да се внимава повече с въпросната кола,че сега е бил малкия дявол.
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Нищо не се усети преди да се появи проблема със спирачките.
        Нямаше виене или стъргане. Когато се появи луфт със старите лагери се усети вднага. Този път нищо.

До последно джипа вървеше както в вървял винаги. Ако имах съмнения, че нещо не е наред не бих карал така.
        В крайна сметка нито аз нито останалите в движението по родните пътища сме тръгнали да се пребиваме.
        Не го приемам като заяждане, напротив. Съветът е ценен, ще имам едно на ум.
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

Аз пък това съм го играл с Нива, механизмът на проблема е еднакъв. Понеже толкова ми е акъла, съм го играл два пъти.
          Лагер се смила щото е калпав, от недостатъчен луфт, от недостатъчно смазка, от прегряване или от комбинация от всичко това.

Конкретно разбиването на лагер от недостатъчен луфт изглежда точно така, както Горчев го е разказал - дълго време никакви проблеми и никакъв звук (особено ако се движиш с относително ниска скорост, примерно ако месеци наред не излизаш от града няма да се разбие), после излизаш някъде на дълго, засилваш се трайно и белята става. Първо ти дръпва кормилото 1-2 пъти като предупреждение, след малко или блокира, или колелото губи осева опора и си изритва накладките.

Коментар

Брой го за "хубава"случайност (късмет).
            И аз съм патил,но с руска техника-Нивата след преход от 350 км. започна да клати(като изкривена джанта) и като спрях и предно ляво се "килна". А на бордовата ми уазка, след блокиране на заден ляв лагер в движение ми падна гумата-беше се скъсала полуоската.
            Оправяй "церозата" и по често- оглед и ритане по гумите.
            Последно редактирано от petkov_bb; 04-12-13, 11:14.

Коментар

Да кажа и аз как счупих лагера на Гарнитурозата на задно колело.Студ,забравена ръчна,сабахле първа и напред-нъц.И аз щото карам 4х4 включвам бавни и първа и газ.Чува се яко тряс и джипката тръгва,цял ден обикаляхме за едни чакали в снега и вечерта вече апокалиптичния шум вече се чуваше в хипофизата ми/центъра на пачата/.Отварям и гледам черупката на лагера строшена по дължина,сепаратора беше една импресия и т.н.
              Подозирам че Ванката е набил спирачки в дупка-тогава се натоварва лагера с удар съчетано с обезмасляване студ и вода.......
              МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Лагер се смила щото е калпав, от недостатъчен луфт, от недостатъчно смазка, от прегряване или от комбинация от всичко това.
                И от динамично натоварване/удар. Няколко лагера съм хвърлял заради дупки - когато не можеш да реагираш по някакъв начин за намаляне на ефекта...
                Последно хвърлих лагер на Маздата на около 40-50х.км - капсулован японски, гаранционен.. Причината - натоварен с 5 човека и фул багаж автомобил, и дълбока около 12-15см дупка външна в завой при разминаване на тесен път...
                Гумата - с бабуна, а лагера издържа около 5х.км след това (до момента в който започна яката деградация, с която за около 200км го докара до ниво за усилване на радиото )
                Наистина при джипките особено с по-рошави гуми и дрънчащи ламарини е по-трудно да се чуе лагер, но все би трябвало да е имало някакво предизвестие...
                П.С. на една дрънчаща шкодичка усетих лагера като оправих ауспуха
                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                  го докара до ниво за усилване на радиото
                  ...
                  П.С. на една дрънчаща шкодичка усетих лагера като оправих ауспуха
                  Нали го знаеш лафа- От както ми се развали радиото разбрах колко ми дрънчи колата.

П.П Един приятел с Kia Sportage след като му се развали радиото още на следващия ден се раздели с резервната си гума барабар със цялата стойка-много тропала... в последствие така и не я сложи обратно.
                  Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
                  Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Първоначално публикуван от Vani4a Преглед на мнение
                    Нали го знаеш лафа- От както ми се развали радиото разбрах колко ми дрънчи колата.
                    Майтапа си е майтап, но наистина шума може да са маскира дори и да си познаваш автомобила много добре...
                    Колегата по-горе спомена за гуми и т.н. - шума е много подобен - с едни зимни гуми направо си бях помислил, че са заминали лагерите. А като минах на летни гуми - изведнъж виенето изчезна.
                    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

До Иван Горчев.Малко късно влизам в темата,но имам предени два барабана,комплект с лагери,спирачни цилиндърчета и накладките са почти нови.
                      Мога да ги продам ако ти трябват и то на добра цена.
                      тел. ми е 0877/701740

Коментар

Предни барабани???
                        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X