Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Внезапен отказ на спирачките

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Внезапен отказ на спирачките

Добро утро

Вчера на прибиране от работа усетих, че Рокито започна да тегли в дясно. Реших, че съм спукал гума. Симптомите бяха същите.
    Последва опит за спиране. Спирачката пропадна до дупка без да се усети каквото и да е спиране.
    Напомпах 2-3 пъти, усети се опит за забавяне, но нищо общо с нормално работещи спирачки.
    Напомпах още 2-3 пъти, при което на последното натискате се усети рязко теглене в ляво.
    При плавно натискане на спирачката педалът пропада до дъно. При рязко натискане се усеща някакво усилие, но тогава джипа започва да тегли в ляво.

В дясно спирачният диск и апарата бяха горещи до степен да не могат да се пипнат. Явно предна дясна спирачка е започнала да задържа и за това е повлякъл в дясно.
    Всички останали бяха напълно студени. Спирачна течност в казанчето има. Течове от апаратите и тръбите не видях.

Подозирам, че спирачната помпа се е предала. Някакви съвети къде може да се носи на ремонт или препоръка каква нова да търся?
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

От: Внезапен отказ на спирачките

Kипнала ти е течността наи вероятно. От задържането.
    Пробваи пак като изстине колелото.
    Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Имах такъв проблем но на Вектра, смених спирачната течност, като преди това раздвижих спирачните цилиндърчета че бяха яко спекли, нови накладки и работата заспа.

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
        Kипнала ти е течността наи вероятно. От задържането.
        Пробваи пак като изстине колелото.
        Ще го пробвам довечера.
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
          Имах такъв проблем но на Вектра, смених спирачната течност, като преди това раздвижих спирачните цилиндърчета че бяха яко спекли, нови накладки и работата заспа.
          Всичко това е правено преди една година. Нови маркучи, нова течност, пълна ревизия на апаратите и цилиндрите. Спирачките работеха перфектно до последно, отказаха от веднъж.
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
            Всичко това е правено преди една година. Нови маркучи, нова течност, пълна ревизия на апаратите и цилиндрите. Спирачките работеха перфектно до последно, отказаха от веднъж.
            В такъв случай както колегата Калин ти каза, кипнала ти е течността, но спирал ли си толкова продължително на стръмен наклон ?, ако не си, значи някой цилиндър може да ти е блокирал, независимо че си ги ревизирал мин. година...

Коментар

Колегата правилно каза за прегрята спирачна течност , а причините може да са две, блокирал апарат или запушен спирачен маркуч. Нивото на течноста изобщо ли не е спаднало ?
              пп. Въпреки че скоро си ревизирал системата нещо се е спекло може и калпав маркуч да си случил
              Последно редактирано от auto_marin; 03-12-13, 08:55.
              ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Нивото е както е оставено. Проверявам го редовно, седи си на максимума.
                Преди да започне да се бъзика джипа е каран 2 км по равно.
                Маршрутът ми е такъв, че позволява да се кара на 4-та и само с газта да си регулираш скоростта.

Ще проверя дали апаратите задържат, Наистина, това, че всичко е ревизирано преди година не е гаранция за нищо.
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

Не е гаранция , при мен протече задно цилиндърче на 6 месеца монтирано с нови накладки и добри барабани. Така че ...
                  ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                    Нивото е както е оставено. Проверявам го редовно, седи си на максимума.
                    Преди да започне да се бъзика джипа е каран 2 км по равно.
                    Маршрутът ми е такъв, че позволява да се кара на 4-та и само с газта да си регулираш скоростта.

Ще проверя дали апаратите задържат, Наистина, това, че всичко е ревизирано преди година не е гаранция за нищо.
                    Ванка ,задържа супорта в ония втулки които трябва да го самонагаждат!Като го свалиш ще видиш асиметрично износване на едната накладка.И блокирало буталце може да е !
                    При всички случаи ВД-40,нафта,парцали и инструмент!после хубаво да прошкуриш водачите ,грес дето вода не я мие,маншьошчета здрави.Просто го играх тоя филм преди 2-3 години.
                    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Мисля,че е това което подозираш.При задържане на предната секция и невъзможност да се отворят двата компенсационни отвора -педала също може да пропадне,а има опция и да задържи накладките на единия "кръг".

Коментар

Помпата е двукръгова, преден и заден кръг. От това което казваш изглежда възможна следната хипотеза - Вероятно са изтървали гумички на буталото на помпата (подмяна на гумичките) , клеясало предно ляво бутало(почистване), а спирачките на задния кръг имат много голям ход ( натегни си ръчната спирачка).
                        Последно редактирано от Ачо; 03-12-13, 19:22.

Коментар

Сега влизам. Разглобих предно дясно колело. Проблмът няма нищо общо със спирачките.
                          Лагерите на главината са се раздробили на сол. От главината изпадна една шепа ролки и парчета от сепаратора. Мамка им, нови бяха! Преди половин година ги смених и сложий уж Койо, нови семеринги, грес, нова контра шайба, всичко по учебник!

В резултат на разбития лагер диска започва да "играе" заедно с главината и успява да счупи вътрешната накладка.
                          Външната накладка изпада и се заклинва между апарата и диска, в резултат на което джипа започва да тегли в дясно, тъй като има постоянно триене. При натискане на спирачката буталото излиза навън до където може. Цяло чудо е, че буталото не е изпаднало и не е опраяло в диска.

Късмет си е, че се размина без да се ударя в нещо или в някой.
                          Аз не вярвам в чудеса!
                          Разчитам на тях!

Коментар

Браво,леко си минал
                            Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Да ме прощаваш,ама потрошени лагери на главина да не усетиш...То е било вой дни наред...
                              А са потрошени най-вероятно от пренатягане...
                              0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X