Обява
Свий
Няма добавени обяви.
счупен основен лист на ресор на Фероза
Свий
X
-
До: счупен основен лист на ресор на Фероза
Е точно това ме интересуваше - дали е зор да се извадят/сложат.
Инструменти имам достатъчно и китайски и не-китайски, не там е работата. Притесняваше ме най-вече избиването на старите.
Явно е по-добре да го дам на човек, дето това му е работата. Не че ме е страх дали ще се справя, просто понякога не си струва. 130лв. са си един резервоар гориво все пак, не е чак болка за умиране.
Благодаря много на всички за помощта.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Нищо не ти пречи да опиташ! Ако не успееш ще я събереш и тогава я давай на "човек, дето това му е работата".Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение....Явно е по-добре да го дам на човек, дето това му е работата. .....
Напоследък стигнах до извода, че ако искаш нещо да стане (както трябва) - свърши го сам.
А за втулките не се знае, може и да излязат лесно, ако са достатъчно разбити/износени.По-добре късно, отколкото по-късно.
Коментар
-
Здравей колега.Основен лист става от Фиат 126п с 4те фара същата ширина и дебелина е.Но е по дълъг.В Бояна има ковач казва се Цецо Ваташки той ги скъсява и прави нови уши за смешни цени.Имам Роки 2.8д и съм изпатил и аз с ресорите но откакто ме светнаха за фиатофи ги смених и нямам грижи.
Коментар
-
Проблема е решен ... вече съм със здрави ресори.
За фиатовите и аз разбрах съвсем на скоро, че стават, но сега съм с два нови основни листа ... поръчах си ги (по-горе съм споменал къде) и ми ги направиха и според мен съм се вместил дори в добри пари.
Междудругото ги поръчах да ми ги усилят малко и сега са с 1мм по дебели и засега съм доволен, ще видим за в бъдеще как ще е.
Коментар
-
Аз сложих по още един основен на Вранглера при арабите. Резултата е супер странен - почна да вози по-приятно, по-гумено някак, като немска кола, преди само друсаше а сега е някак стегнато... Не мога да си го обясня но е факт.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Не правят дупка в тавана, но си подскачат, седят практически върху задния мост
Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Здравейте,
Стабилизиращата щанга би подобрила поведението ( крена ) в завой, тя поставя напрежение не само върху натоварената страна но и пренася и върху ненатоварената, ефекта е, че се намалява крена в завой, следователно подобрява стабилността( с висока скорост една бърза маневра също би била по-приятна при наличие на стабилизираща щанга).
За амовете, ефекта който ми липсва на мен лично е - при дупка заради яките пружини дефакто моста бива засилен посока земята и забиването на гумата в дупката е шумно и твърдо, ако има амортесьор той би прихванал по някое време пропадането на гумата и тя не би трябвало да бъде толкова засилена на долу.
При легнал полицай или изпъкнала неравност, при мен се получава следното, колата подскача леко като моста отлепя от земята и веднага след това бива отласнат и засилен от окачването надолу, следва зверско топване на земята което дава вторично топване отново и всичко в багажника полетява включая и червата ми
това се случва защото все още нямам никакви амове отзад, ако имам те биха спрели движенията първо колата нямаше да отскочи силно от гърбицата, а после по-плавно би ударила земята, а това вторично подскачане нямаше да го има въобще.
Твърдостта на амовете обаче е сложна наука, това се прави или със смятане или се установява емпирично като последното е свързано с много пари нерви и време, по-приятно е но си има цената за това...Пламен КИНЕКС може да каже много неща за амовете и твърдостта на окачването...
Моите две стотинки...
Поздрави,Бъдете живи и здрави!
Коментар
-
Само не забравяйте че стабилизиращата щанга е нож с две остриета. Аз на Вранглера съм с някакви зверски немски щанги, креновете отсъстват като понятие, обаче и артикулацията на мостовете е по-малка от на повечето коли
Не че ми трябва да е повече, щот това целя, ама тук болшинството залагат на проходимост а не на стабилност на асфалт, така че пак смятайте...Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Оплакват се. На второ качване няма никой, който да не посегне веднага към коланаПървоначално публикуван от sapporo Преглед на мнениерядко возя хора отзад, но който се качи казва че доста блъска, при вас как е
.
Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар