Обява

Свий
Няма добавени обяви.

счупен основен лист на ресор на Фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• счупен основен лист на ресор на Фероза

Здравейте!
    Счупил съм главния лист на единия ресор на Ферозата и се интересувам на някой от вас дали му се е случвало.
    Някой знае ли цените на нови, но предполагам, че са на безбожни цени?
    Четох из форума, че някои са слагали ресори от УАЗ, но са си оставяли основния лист, а при мене няма как защото е счупен.
    Имам един познат, който вече три пъти чупи основния лист на единия ресор на Ферозата му и все сменя с някакви стари, които нищо не издържат, а на мене не ми се иска всеки месец да си търся нови ресори.

Ако някой има вече опит с тези проблеми моля да сподели, защото се чудя сега какво да права.

До: счупен основен лист на ресор на Фероза

Потърси от някоя Фероза на старо ресор. В мобиле.бг има обяви доста. Иначе нови съм срещал по английски сайтове - 56 паунда за ресор. Доставката обаче не знам колко би излязла от Англия до тук.

Коментар

Колега това с листата е обичаен проблем на японците а много типичен за Фероза, сега решенията са ти няколко.

виждам си близо до София, в Горубляне някъде около борсите за коли по главната улица има сервиз за ресьори на камиони, май така си пише и на табелите но правят и за коли и джипки, имат вскякакви модели размери + консумативи и части отиваш там и се разбираш и мисля за 1/2 или 1 ден си готов, друг вариант е да си поръчаш да ти направят от заготовка има магазини 2 един на Ботевградско шосе и един на ул Резбарска близо до Сточна гара....

Според мен ще се вместиш в бюджет от 50-100 лева(всичко) ако ти искат повече сори ама мисля искат да те хлъзнат с цената...

Има и няколко теми с повече подробности из форума, ползвай бутона търсене...

Късмет!

Поздрави,
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Далаверата е да си купиш направо цели ресори от ЖУК
        стават идеално и вдигат колата с около 10-тина см.
        LZ1RED

Коментар

До: MuPoH

Като влизаш в София по Ботевградско шосе, отдясно преди "Опел" има една висока сграда и на партера магазин "Нити" ООД. Продават листове и всякакви неща за ресори. КАто за джипка листа ще е ~20 лв. не повече. Проблемът е да намериш някой да му направи уши.
          По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Здравейте пак!
            Благодаря на всички за информацията.
            Днес си взех (направиха ми) 2 основни листа - за двата ресора във фирма "Пантера 2005".
            Цялото удоволствие ми излезе 150лв като в тях се включва огъването на двата листа, правене на ушите и селеновите втулки. Хората не се мотаят много ... поръчваш и след 2 часа минаваш, оставяш парите и прибираш стоката .

Утре като ги сложа ще видим дали ще съм доволен.

Коментар

Живо ме интересува къде могат да ми сменят втулките, съответно за колко пари горе-долу. Питах в един сервиз срещу MrBricolage в софия и ми казаха 120-130лв. и 3-4 часа.

А може ли от някъде да си взема само втулките? И трябват ли някакви специални инструменти за да ги извадя/набия? Те с такива работи никага не съм се занимавал.

Изобщо струва ли си играчката да си ги сменям сам, или според вас е по-добре да им ги дам тия кинти?
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ако сумата е само за труд, мисля, че е малко пресилено, но ако втулките са включени в цената а ти нямаш инструменти като крикове ключове канал условия и т.н. я по-добре си дай парите не са чак толкова много...

Поздрави,
                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Живо ме интересува къде могат да ми сменят втулките, съответно за колко пари горе-долу. Питах в един сервиз срещу MrBricolage в софия и ми казаха 120-130лв. и 3-4 часа.
                  На мен точно срещу MrBricolage ми направиха листовете на ресорите ... там са едни араби и може да се пазариш с тях за по-ниска цена. На мен ми искаха 180лв. за всичко, но след малък базарлък стигнахме до 150лв.

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                    Ако сумата е само за труд, мисля, че е малко пресилено, но ако втулките са включени в цената а ти нямаш инструменти като крикове ключове канал условия и т.н. я по-добре си дай парите не са чак толкова много...
                    Мисля че са включени. Инструменти имам, крикове също, канал също, но мисля да мина и без канал.

Въпроса е как се махат/слагат самите втулки и трябват ли някакви по-специални инструменти за това? Набиват ли се на преса или нещо такова? Някакви дорници трябват ли? Такива неща..
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Дръпни си сервизното ръководство от тук! По раздели е. Информацията, която ти трябва е в раздел Rear Axle & Suspension. След като го разгледаш и прочетеш, едва ли ще ти останат въпроси ...

Коментар

Подкрепям Рибаро, както се казва на руски "Читать надо"

Успех!

Поздрави,
                        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Много често в сервизните ръководства пише нещо от типа на "отвиваш болт с ключ №13 и изваждаш втулката" а после на живо има рязане с ъглошлайф/оксижен, греене и горене на втулки, избиване с огромен чук и още един куп приятни неща... така че ако нямаш наистина сериозни инструменти не се захващай, може да успееш да ги смениш с комплект китайски ключета, ама по-вероятно е да си изпотрошиш пръстите и да стигнеш до там че нито да го сглобиш обратно, нито да избиеш всичко...
                          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Според мен за втулките ще си трябва механизъм за набиването им, механизъм който не включва чук и тръба а по-скоро някаква стяга за плавно и равномерно вкарване...

Поздрави,
                            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Абсолютно вярно. Аз говоря за ваденето на старите, щот те са ръждясали и запекли, новите са чисти и влизат лесно.
                              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X