Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фероза - нов проблем , блока на двигателя.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Фероза - нов проблем , блока на двигателя.

Заваряха го, пука се под заварката, писах по-горе, двама колеги предложиха лепила, питам може ли да се разчита на лепилата или да търся блок.

Коментар

Първоначално публикуван от vivabg Преглед на мнение
      Помагайте да знам какво да правя.
      Някой пробвал ли е?
      Ще издържи ли лепилото?
      Аз на твое място бих опитал. Особено, ако пукнатината е на удобно за обработване място.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

maystor - колега дай да видим малко повече информация за лепилата които предлагаш.

Коментар

Значи конкретния пластилин съм го ползвал и като временно решение за запушване на течове на маслен картер на опел с множество язви от ръжда и върши работа,но за работа под налягане не мога да кажа дали ще се получи.

Коментар

Заваряха го, пука се под заварката, писах по-горе, двама колеги предложиха лепила, питам може ли да се разчита на лепилата или да търся блок.
            На место ли го заваряваха и с какво .

Коментар

Масивни детайли, като блока примерно знам, че се заваряват само свалени и предварително нагряти. Заварява се, след това бавно се охлажда. Иначе се получава точно описания ефект - цепи след заварката.
              Пробвано е на блок на камион, още се движи пущината, а имаше 15 см цепка, течеше като лейка.
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

Да бъда честен не знам дали са го заваряли на място, предполагам, засега май ще потърся около Велико Търново сервиз който се е специализирал в това, ако не успеят да го заварят ще пробвам с пластелин , лепило, и не дай боже най накрая - нов блок.
                Уплашиха ме , че ако взема само блок можел да не пасне с моите бутала и т.н.
                Благодаря за съветите, ще пиша докъде съм.
                Ако знаете за сервиз , колега който заваря алуминий около Велико Търново ще съм благодарен.

Коментар

Да бъда честен не знам дали са го заваряли на място, предполагам, засега май ще потърся около Велико Търново сервиз който се е специализирал в това, ако не успеят да го заварят ще пробвам с пластелин , лепило, и не дай боже най накрая - нов блок.
                  Уплашиха ме , че ако взема само блок можел да не пасне с моите бутала и т.н.
                  Благодаря за съветите, ще пиша докъде съм.
                  Ако знаете за сервиз , колега който заваря алуминий около Велико Търново ще съм благодарен.
                  Познавам или по точно знам къде могат да го заварят но не знам как да ти обясня . Намира се в село Самоводене по пътя от центъра към стрелбището последна или предпоследната къща от дясно преди да излезеш от селото . Питай по центъра няма начин да не те упътят . Не мога и да си спомня и името на човека .Препоръчвам по отзиви на мой познати . И в Лясковец около ЖП гарата заваряват ама не съм сигурен че с блока може да се справят. В Горна Оряховица Ангел Чомаков заваря ама предимно джанти .
                  По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Този, дето заварява джанти ще ти направи блока, независимо дали е с телоподаващо или аргон.
                    Трябва да се почисти много старателно
                    Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                    Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
                      Този, дето заварява джанти ще ти направи блока, независимо дали е с телоподаващо или аргон.
                      Трябва да се почисти много старателно
                      Заварят всички с аргон . Жалко е обаче че не знам къде има с телеподаващо .
                      По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
                        Заварят всички с аргон . Жалко е обаче че не знам къде има с телеподаващо .
                        Аргона или правотоковия електрожен са доброто решение.И аз незнам защото незнам къде продават чугунена тел за телоподаващото.За алуминиева знам ,че има ама ми се струва неизгодно...47лв за малка ролка...и несигурно защото пак трябва да се затопля преди заварката за да не се окаже че само сме заоблили ръбовете на цепнатината
                        >>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
                        Защото така ми харесва...
                        Телефон: НЯМАМ
                        Когато немогат да стигнат нивото ти,хората започват да те плюят

Коментар

Може да се пробва и с двете - и с пластилина, и с течната керамика, малко ще е играчка предварителната обработката на повърхността. Че първо трябва да се пооправи пукнатината, да се докара до V - образен улей, после да се почисти и обезмасли добре. В двата края на пукнатината трябва да се направят кръгли отвори, млако по-големи от самата пукнатина, за да се оберат напреженията
                          За лепилата обикновено се прави канал със сечение като буквата U. Цели се успоредност на двете стени за най-добри условия на натоварване. Toва лепило Сън-фикс изглежда е епоксидно. Вместо него препоръчвам да се използва нещо по-качествено и да е във вид на "течен метал", пак епоксидно. И да не е бързо, а от бавните - с време на работа минимум 10 минути. Блокът да се затопли до 20 - 3о градуса.
                          Пукнатини се правят и със занитване. Пробива се глух отвор, старателно за да стане строго цилиндричен и не като фуния, след това се слага плътно влизащ нит от материал като блока, анаеробно лепило (фиксатор за резби, лепило-заместител на пресови сглобки) и се начуква. Може и само с лепене. След занитването или залепянето това се зачиства главата на нита. Ако се лепи се внимава да не се загрява над температурата на освобождаване на лепилото - 100 - 150 градуса за анаеробните. Пробива се нов отвор, който да застъпи с 1/4 до 1/2 стария (всъщност нита), слага се следващия и се занитва. И така нататък.
                          И да кажеш на майсторите ти да събират пари за Франция.
                          Заваряването - с отвори в края на шева, и ако се пука и с отворите, те да не се пълнят, а след заварката да се почистят със свредло и да се затворят с пресова сглобка с тапа или с лепене на тапа.
                          Каква е тази течна керамика за 1000 градуса температури?

Направи снимки, и кажи къде е - може да мина да погледна.

Коментар

maystor - колега дай да видим малко повече информация за лепилата които предлагаш.
                            Ето на първо четене нещо. На сайта има и ТТД за изтегляне в ПДФ формат.
                            http://www.permatex.com/products/product-categories/adhesives-sealants/specialty-adhesives/permatex--liquid-metal-filler-detail

ето второ
                            http://www.permatex.com/products/pro...ompound-detail

Пластилина - http://www.permatex.com/products/pro...-repair-detail
                            Последно редактирано от maystor; 22-01-13, 10:23.
                            подаръци за мъже от FACOM
                            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Днес намерих сервиз в Велико Търново където имат опит в тази област, сега трябва да свалим блока , да го почистим и да го дадем за заварка. В сервиза искат първо да го видят и след това да кажат дали ще могат да го заварят, слагали планка и след това заварка.
                              Ако не стане съм намерил блок , но само блок, без оборудването.Притесняваме , че ако го взема него да не се окаже , че нещо няма да пасне и тогава....
                              Ще видим , дано го заварят, и всичко е ок.
                              Резервоара ми беше спукан, поръчал съм втора употреба и него чакам.
                              Като направя равносметка, досега имам повече километри до сервизите отколкото по предназначение....

Коментар

Лоша работа!
                                Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                                Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X