Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рокито загрява

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Рокито загрява

добре де а досега какво е било, хубаво ще го разпробия, но нали самия термостат си има малка дупка за обезвъздушаване

Коментар

Първоначално публикуван от slavitruck Преглед на мнение
      добре де а досега какво е било, хубаво ще го разпробия, но нали самия термостат си има малка дупка за обезвъздушаване
      Тази дупка,както и цялата охладителна система,може котления камък да ги е позапушил.
      Е,не на 100% но достатъчно,че да създават главоболия.
      0осем9осем7шест0осем7едно
      Миро

Коментар

Ако ти е читав термостата, и си го варил с термометър да видиш дали отваря докрай вероятноста проблема да е в него е малка. Вариантите са няколко:

Необезвъздушена система.
        Запушен радиатор отвън с кал, осили и подобни-проверява се визуално, ако имаш климатик е по трудно.
        Запушен радиатор отвътре-вадиш маркучите и надуваш с уста. Въздуха трябва да върви почти без съпротивление.
        Скапана помпа. Ако е лесна за сваляне се проверява визуално, ако е на кучето. в... се намира прозрачен маркуч и се монтира на мястото на тоя след помпата и се гледа как циркулира течноста.
        Скапано виско или невключващи вентилатори, зависи от вида с който е таралясника-проверява се с термометър температурата на мястото което включва нещото и се гледа дали включва когато трябва да включи.
        Скапан сензор или уред на таблото-това е случая когато уж загрява, а тя не загрява и като отвориш капачката ти бяга антифриза. Ами да те изненадам, на повечето е нормално така да завира нещото защото има такива с работна температура 130 градуса и 2 атм налягане и когато налягането изведнъж стане равно на атмосферното чорбата завира здраво. Проверява се с термометър.
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Като начало ти казах да разкараш термостата и да видиш дали без него ще затопли целия радиатор равномерно и да погледнеш дали течноста циркулира в него.Ти да не си взел от тънките термостати дето не им се личи кое на къде и да си го обърнал по невнимание?Разкарай онова мандрахълце дето седи на отвора и го играе ролята на възвтатно клапънче.Маркуча след термостата към радиатора топъл ли е ?
          >>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
          Защото така ми харесва...
          Телефон: НЯМАМ
          Когато немогат да стигнат нивото ти,хората започват да те плюят

Коментар

може и да има въздух, но как да рарбера, иначе радиатора е чист и отвън и от вътре-слагам два литра вода отгоре-от долу изтича за секунди два литра
            - перката работи добре според мен, лятото нямаше никакви проблеми с виското
            - струва ми се датчика работи добре, колкото повече стрелката се покачва толкова повече идва парно

Коментар

ще пробвам първо без термостат и ще премахна това клапанче

Коментар

За да работи това клапанче правилно има посока.
                Тормостатът трябва да е завъртян така, че клапанчето да е най-горе. Така спомага за обезвъздушаване, за да не остане джоб с въздух около термостата.
                Втората му роля е да играе възвратен клапан. Идеята е да пропуска течност само в посокатана циркулация. Водната помпа "тика" горещата течност от главата през радиатора.
                Клапанчето в тази посока трябва да е отворено и да пропуска помалко. Когато до термостата започне да достига топла течност през радиатора започва да отваря.
                Провери да не би при монтажа термостата да е сложен на обратно и клапанчето да е затворено в посоката на циркулация.
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

Предполагам, че няма нищо общо с дизела и за това си мълча. И аз проблеми с охлаждането в началото, но май е друга бира. На дизела термостата е с две клапи. Когато едната отваря, другата затваря. При тебе така ли е?
                  edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

както извадих стария термостат така и го сложих пак него след проверка във врела вода-той си отвара, като взех новия термостат има разлика в посоката на циркулация на клапанчето и затова сложих пак стария

Коментар

От описанието разбрах, че без да пипаш нищо е започнала да кипва.
                      След това си сменил термостата.
                      Така ли е?
                      На стария термостат клапанчето движи ли се свободно?

Ето едно хипотетично обяснение:
                      На стария термостат клапанчето запецва - отлагания, ръжда, залепване за корпуса.
                      Циркулацията спира и няма кой да ти стопли термостата за да отвори.
                      Радиатора е топъл в горната част само от топлообмен между горещата вода и тялото му. Мотора кипва.
                      Ориентираш се правилно и сменяш термосат, но новия е с клапан в обратната посока. Съответно циркулация пак няма и мотора пак кипва.
                      В казана и двата отварят, защото там циркулация им не трябва, греат се целите.
                      Аз не вярвам в чудеса!
                      Разчитам на тях!

Коментар

без да пипам, започва да грее, клапанчето на стария термостат се движи свободно
                        - от един магазин взех термостат и от друг взех на различни фирми са термостатите като и двата ги дават за Роки 2.0, но с различни посоки на клапанчето и се чуда кой да слагам

Коментар

Колега и аз го гледах тоя филм.При мен се оказа термостат,смених 5 или 6, понякога е гадна работа с тия термостати докато намериш читав.Търси такъв да отваря на 82 градуса но го пробвай във вода.Аз наблюдавах как някой започват да отварят от 82 до напълно отваряне на 95 градуса,други забелязах от започват от 82 и до 88 са напълно отворени.Зависи от производителя,аз пробвах италиански,китайски,не знам още какви.Сега съм с термостат правен в Англия,започва да отваря на 84 ,без клапанче е,само с малка дупчица и лятото забелязвам,че често включва перката(моето виско го замених с ел.перка от някакъв Опел).
                          Поздрави.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X