Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рокито загрява

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Рокито загрява

Здравейте, от месец насам Рокито-2.0 карбуратор започна да качва температурата близко до максимума, спирам и проверявам- горния маркуч на радиатора много топъл, долния много студен, парно много добро има, отварам капачката на радиатора водата извира, следва смена на термостата с нов, като и стария и новия термостат ги пробвах във врела вода и двата отвориха, но температурата се покачва много близко до максимума а термостатите не отварат, пробвах радиатора но не е запушен
    Моля за съвет

От: Рокито загрява

Къде седи на бензиноворо Роки термостата? При дизела е горе на главата над водната помпа.
    Опипай внимателно радиатора, когато загрее. Щом не е запушен през него трябва да има някаква циркулация. Все някъде трябва да е топъл.
    Ако е студен целия надолу, а пари само горното казанче това означава, че през него не минава нищо.
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Коментар

термостата се намира на долния маркуч на радиатора кадето влиза във водната помпа, иначе радиатора е топал около 10 сантиметра от горе надолу, постепенно изтиващ

Коментар

Колега ако термостата е читава и не е запушен радиатора насочи се към водната помпа,възможно е изронени лопадки.
        Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

разбирам, но защо водата извира а термостата не отвара

Коментар

Ако има лоша циркулация точно това се получава.

Коментар

и как да разбера дали помпата е със счупени лопатки

Коментар

Колегите с Роки да ти обяснят къде е водната помпа. Сваля се и се виждат лопатките.

Коментар

Първоначално публикуван от slavitruck Преглед на мнение
                  и как да разбера дали помпата е със счупени лопатки
                  С махане на термостата и наблюдение на течноста в радиатора дали циркулира.Градусите на термостата правилните ли са?Топлото може да се процежда от тънкия маркуч от главата до радиатора които служи за предотвратяване на въздушен джоб в главата ако не е запушен или махнат изцяло и от отвора за обезвъздушаване на термостата ако изобщо има такъв отвор.Провери и останалата част от големия кръг след радиатора за затлачване
                  >>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
                  Защото така ми харесва...
                  Телефон: НЯМАМ
                  Когато немогат да стигнат нивото ти,хората започват да те плюят

Коментар

под капачката на радиатора излиза маркуч, който отива в казанчето, след извирането на водата при отварането на капачката на радиатора, течноста в казанчето се е върнала в радиатора.
                    на самия термостат има малка дупчица с малка играеща напред-назад пропка, един майстор ми каза тази пробка да е отгоре на термостата за да се обезвъздушава

Коментар

Ако парното ти е добре-не пипай помпата , тя работи.Най вероятно термостат.С поздрав Борето

Коментар

Тия магарии, обикновено ги прави термостата. Достатъчно е да не отваря напълно, или да е зацепил в лекинко отворено положение.
                        Подобни номера ми правеше на колата. Температурата отива към прегряване, а радиатора съвсем леко топъл отгоре.
                        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

живи и здрави в понеделник съм на майстор

Коментар

Имам и бензиново Роки 2.0. Смених два нови термостата, същия проблем. Накрая разпробих един с три дупки по 4 мм и сега е добре ! Според мен и твоя проблем е там, а не в помпата !

Коментар

Да. Има и такава вероятност. Да не може да се само-обезвъздуши.
                              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X