Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт и ъпгрейд на окачване на Bertone Freeclimber 1 (Rocky)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ремонт и ъпгрейд на окачване на Bertone Freeclimber 1 (Rocky)

Едно питане по окачването. Болтовете на предните ресори(може да се еднакви и със задните) някой да им има точни размери, резба и т.н. Да знам какви да търся, че искам да сложа 8.8, а не знам къде са ми старите и да не свалям от новите? Та това са болтовете на предните уши на ресора.

Коментар

Първоначално публикуван от snowblind Преглед на мнение
      Едно питане по окачването. Болтовете на предните ресори(може да се еднакви и със задните) някой да им има точни размери, резба и т.н. Да знам какви да търся, че искам да сложа 8.8, а не знам къде са ми старите и да не свалям от новите? Та това са болтовете на предните уши на ресора.
      При мен бяха 16 мм. размер на гайката 22, а резбата със сигурност беше 1,25. Ама ти каквито и болтове с диаметър Ф16 да вземеш, Ще ти свършат работа, просто ги вземи със шайби и гайки.

Поздрави
      BMW Е39 525 TDS; Bertone Freeclimber 2,4TD
      HONDA XR 600
      +359888311113; +359882208033
      0+

Коментар

Намерих ги преди време 16/120 размери нещо такова беше от една фирма във Военна рампа болтове 8.8 с гайки за ресори. всичко на всичко около 4-5 лв. излезе.
        Последно редактирано от snowblind; 31-01-13, 12:47.

Коментар

Край,
          Решено е. Берто приключва цивилната си кариера. Очаквайте качване на ресорите, махане на степенки, уширители, монтаж на кулер... ииии закупуване на бутонки или тракторки.

Само да задържи хубаво време.
          HONDA XR 600
          0+

Коментар

Първоначално публикуван от vdimitrov Преглед на мнение
            Край,
            Решено е. Берто приключва цивилната си кариера. Очаквайте качване на ресорите, махане на степенки, уширители, монтаж на кулер... ииии закупуване на бутонки или тракторки.

Само да задържи хубаво време.
            Малииии - сериозен филм -успех, ще гледаме и ще ти стискаме палци / ако трябва и ще помагаме/.
            Като знам какъв си мераклия и "луда глава" със сигурност ще стане супер.
            Е...после ще тестваме заедно, само май сбирката ще я отложим тогава, че без теб не е същото.

P.S. Абе мойто най-ниско ли ще остане бре......яяя шъ зема и аз да мисля вече - не остана и едно стоково ей

Коментар

Степенкиии долу.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20130310_152741.jpg
Прегледи:1
Размер:178.2 КБ
ID:5460808

Малее все едно получи още 5 санта лифт .

Име:20130310_170406.jpg
Размер:164.7 КБ
ID:5460811Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20130310_170433.jpg
Размер:173.5 КБ
ID:5460812

Стойката на левия май е отнесла як бой...

Име:20130310_170454.jpg
Размер:223.8 КБ
ID:5460813

...май при тая ситуация

Име:09022013132.jpg
Размер:180.7 КБ
ID:5460814Натиснете снимката за да я уголемите

Име:09022013137.jpg
Размер:204.5 КБ
ID:5460815

Това е за сега.
              HONDA XR 600
              0+

Коментар

Смених съединителя, описано тук: http://www.offroad-bulgaria.com/show...40#post2148140
                HONDA XR 600
                0+

Коментар

Смених съединителя, описано тук: http://www.offroad-bulgaria.com/show...40#post2148140
                  Ми ...дай едно кръгче де, да видя дали върви.

Коментар

Първоначално публикуван от gogo16 Преглед на мнение
                    Ми ...дай едно кръгче де, да видя дали върви.
                    Върви, върви. Както не е излизал по черно от две седмици направо не се удържа, апе си каишката . Вчера го разкалях малко по манастирските ливади, ама малко.
                    Иначе за кръгчето нямаш грижи. И без това трябва да се видим да ти дам втулките.

Поздрави.
                    HONDA XR 600
                    0+

Коментар

• От: Ремонт и ъпгрейд на окачване на Bertone Freeclimber 1 (Rocky)

Върви, върви. Както не е излизал по черно от две седмици направо не се удържа, апе си каишката . Вчера го разкалях малко по манастирските ливади, ама малко.
                      Иначе за кръгчето нямаш грижи. И без това трябва да се видим да ти дам втулките.

Поздрави.

Трета вечер се каня да ти звъннкам да правим сбирка на по бира на "клуб Дайхацу кв. Дружба", ма чакам Горчев да каже дали може, а той трета вечер мести мебели в офиса, каква е тая работа.....незнам - всеки месец си местят мебелите тия хора по 3 дни, подслушватели сигурно имат

Коментар

Направо ме гони страшен карък.

1. Жената кара джипа в и най-голямата жега между Костенец и Белово къса ремъка на алтернатора и водната помпа. Естествено, че две червени лампи не и правят впечатление и продълчава да си кара, в следствие на което двигателя прегрява и гърми водното съединение от главата до радиатора. За щастие след подмяната на съединението и ремъка, доливаме вода, палим и до сега няма видими други щети от прегряването.
                        2. Карам детето на градина и ми се чупи вилката на помпата на съединителя. На светофарите паля на стартер на първа бавна, и на горе ги целя на обороти. Прибирам се с триста зора, с десет км/ч. Подмених помпата и тръгвам за вилата.
                        3. Пътувам си за вилата, за щастие сам. Карам с около 100 по магистралата. Някъде на 500 м. от отбивката за Вакарел се чуват ужасяващи звуци от задно дясно колело. В следващия момент Берто поляга на дясно, задницата почва да танцува по асвалта, а зад мен хвърчат впечатляващи фоерверки. В този момент виждам гумата ми заедно с полуоската маневрирайки около летящите коли да пресича магистралата и да спира до мантинелата в най лявата лента. По някакъв начин овладявам джипа, естествено за капак нямам и спирачки, тъй като барабана е излетял заедно с гумата и полуоската. Спирам и виждам, че изтичащото от моста масло се е запалило и весело гори под резервоара. Добре, че имам редовен, зареден 2 кг. прахов пожарогасител под шофьорската седалка, вадя го и гася пожара. Заемам се да обезопасявам магистралата, защото гумата е извън асвалта, но полуоската навлиза около 20 см. на платното и ако някой се ушие у нея със 150... не ми се мисли. Включвам челника на "мигащ режим" и пресичам магистралата. Хващам джантата и веднага я пускам, имам чувството, че е 200 градуса. Сритвам я по близо до мантинелата и зачаквам да се разреди трфика. В този момент дойде патрулка, като видя какво става, полицая отцепи движението. Гушнах гумата и претичах. Викнах пътна помощ и се заех да огледам какво е причинило инцидента.

Име:20130802_215806.jpg
Размер:122.5 КБ
ID:5509323Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20130802_215819.jpg
Размер:121.3 КБ
ID:5509324Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20130802_215828.jpg
Размер:126.7 КБ
ID:5509325Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20130802_215835.jpg
Размер:135.3 КБ
ID:5509326

Това, което забелязх веднага, е че лагера изобщо липсва. Как така се счупи без да вие и ручи не знам. Как никой не пострада, също не знам. Джакнах жипа, наврях полуската в ръкава ударих два шута на гумата и зачаках пътната помощ.
                        Равносметката е, че пак съм в бокса и тъся полуоска.

Това всичкото в рамките на една седмица!?!
                        Направо ще ходя да паля свещ в някой манастир и ще направя курбан.
                        Последно редактирано от vdimitrov; 07-08-13, 16:30. Причина: Качване на снимки
                        HONDA XR 600
                        0+

Коментар

Съчувствам ти.
                          И на мен ми е много каръшки период напоследък. Не съм фаталист, ама тая година от Март-Април насам, едно оправя, две се счупят. Няма смогване, а и няма дерман откъм средства.
                          Дано оправиш всичко бързо!
                          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Откъде е излязла полуоската-изнизала се е през лагера и втулката, или са се развили болтовете които държат лагера към моста?

Приемам, че моста е като почти всички други задни мостове-с горещо набита втулка против изнизване на полуоската през лагера, и с планка която държи самия лагер към моста.
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Да, моста си е като всички стандартни мостове, но лагер и втулка изобщо липсват, направо са се разпаднали и разпилели. Четирите болта си стоят добре затегнати към задната ламарина на барабана, която държи цилиндърчето и накладките.
                              HONDA XR 600
                              0+

Коментар

"Карък.....гоуем шъ излезнеш". Кога е курбана да дойда?
                                Пита ли Ванката за тая полуоска с кои Рокита е еднаква, пък тогиз ще потърсим.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X