Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт и ъпгрейд на окачване на Bertone Freeclimber 1 (Rocky)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ремонт и ъпгрейд на окачване на Bertone Freeclimber 1 (Rocky)

Puch-ът изглежда невероятно.
    Само ми е любопитно дали е с щатния мотор, и дали не му тежат новите гуми?
    BMW Е39 525 TDS; Bertone Freeclimber 2,4TD
    HONDA XR 600
    +359888311113; +359882208033
    0+

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
      [ATTACH]526722[/ATTACH]
      Бах, тия ако влезат у таяя гега, шъ трябва да идвам да те дърпам с Роки-то....а па тоя Крум акъл има ли да те пуска в гаража

Коментар

Първоначално публикуван от vdimitrov Преглед на мнение
        Puch-ът изглежда невероятно.
        Само ми е любопитно дали е с щатния мотор, и дали не му тежат новите гуми?
        Щатния си е....върти си ги и гумите не му тежат - собственика само мнооооого му тежи.
        Това щот много е папкал като малък и Рокито му станало тесно.....ма това щот кат мина сутрин все в закусвалнята..... и кат звънна "кафе взимам..идвай"...а то сигурно и 2-3 банички и тясно Рокито......" Не е ти малка каската мале....главата гуема"

Коментар

Абе в началото и аз се замислях да вкарвам много големи гуми, като за целта проекта щеше да е свързан с качване на ресорите върху мостовете, но в предвид степента на сложност на занятието и времето и базата, с която разполагах, реших да почна само с ремонт на оригиналното окачване. То взе, че се получи и своеобразен лифт и 31" гуми си застанаха прилично. За сега съм пре доволен от резултата и мисля да лекувам болестта и "алчното си око" с по малки дози. Ако прекалено вземат да ми малеят гумите(въпреки, че и сега детето не може да се качва само), ще пробваме първо с по-дълги обици и после...

Поздрави
          HONDA XR 600
          0+

Коментар

Първоначално публикуван от vdimitrov Преглед на мнение
            Абе в началото и аз се замислях да вкарвам много големи гуми, като за целта проекта щеше да е свързан с качване на ресорите върху мостовете, но в предвид степента на сложност на занятието и времето и базата, с която разполагах, реших да почна само с ремонт на оригиналното окачване. То взе, че се получи и своеобразен лифт и 31" гуми си застанаха прилично. За сега съм пре доволен от резултата и мисля да лекувам болестта и "алчното си око" с по малки дози. Ако прекалено вземат да ми малеят гумите(въпреки, че и сега детето не може да се качва само), ще пробваме първо с по-дълги обици и после...

Поздрави
            На мостовете на Рокито 31" са му кажи-речи предела. Съмнявам се на Бертонето да са по-здрави.
            Към момента в гаража имам един мост с изронен пиньон и една скъсана задна полуоска. Това с 31" не регенерат и без издевателства.
            По-големи от 31" според мен ще доведе до редовно чупене на нещо.
            Отделно - с заводските предавателни числа между двитагел, скотости, мостове на първа бавна с 31" успява да го задържи на спускане но е горе-долу на ръб. На големи наклони се налага да се помага със спирачките.

С какви предавателни числа са диференциалите на Бертонето знае ли се?
            Последно редактирано от Иван Горчев; 21-12-12, 09:13.
            Аз не вярвам в чудеса!
            Разчитам на тях!

Коментар

За качване на ресора върху моста как ти звучи удължаване на задния кардан с 5,5 см. и на предния с 2 см. , упгреид на спирачните маркучи и слагане на най дебелите фланци за които се сетиш за да се отдалечиш поне една идея от това да си видиш джипа с гумите нагоре и при силен страничен вятър да не хванеш морска болест

забравих да спомена и за промяна на захватите на амовете или смяната им с по-дълги
              >>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
              Защото така ми харесва...
              Телефон: НЯМАМ
              Когато немогат да стигнат нивото ти,хората започват да те плюят

Коментар

Първоначално публикуван от Ne_Razbral_4o Преглед на мнение
                За качване на ресора върху моста как ти звучи удължаване на задния кардан с 5,5 см. и на предния с 2 см. , упгреид на спирачните маркучи и слагане на най дебелите фланци за които се сетиш...

забравих да спомена и за промяна на захватите на амовете или смяната им с по-дълги
                Ами звучи ми като нищо невъзможно. Чесно казано повече ме притеснява преправянето и новата конфигурация на управлението, но както казах все още се въздържам от такива фундаментални промени. Иначе след зимата, ако реша да сменя ежедневния автомобил, Берто става само горски и го почвам. Ето един пример: http://www.drive2.ru/cars/other/jokerfest/
                HONDA XR 600
                0+

Коментар

За Ферозата нямаше проблем с кормилната уредба ,но аз слагах уазкови мостове и така или иначе трябваше да правя реглажа наново. Заслужава ли си за някакви си 8-10 см. във височина да хвърляш толкова труд и кучето да се крие под калника седнало на гумата като вали дъжд
                  Последно редактирано от Ne_Razbral_4o; 21-12-12, 12:54.
                  >>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
                  Защото така ми харесва...
                  Телефон: НЯМАМ
                  Когато немогат да стигнат нивото ти,хората започват да те плюят

Коментар

Първоначално публикуван от Ne_Razbral_4o Преглед на мнение
                    Заслужава ли си за някакви си 8-10 см. във височина да хвърляш толкова труд и кучето да се крие под калника седнало на гумата като вали дъжд
                    Ха хааа това беше много добро. Иначе всичко си заслужава, стига теб да те удовлетворява.
                    Редукторни мостове от УАЗ е доста добро решение.
                    HONDA XR 600
                    0+

Коментар

Дойде момента и аз да се похваля с ново окачване.
                      Окачването включва 4бр. ресори от Милнер. Амове 4бр.+ демфер Old Man Emu.
                      Монтирането го оставих на професионалистите и не сбърках. Жоро "климатика", официален представител на Gladiator за Плевен евала му правя!

http://imageshack.us/g/1/9960079/

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:p1113060.jpg
Прегледи:1
Размер:356.2 КБ
ID:5442548 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:p1113057.jpg
Прегледи:2
Размер:269.4 КБ
ID:5442549Натиснете снимката за да я уголемите

Име:p1113056.jpg
Прегледи:3
Размер:397.9 КБ
ID:5442550Натиснете снимката за да я уголемите

Име:p1113059.jpg
Прегледи:2
Размер:412.7 КБ
ID:5442551Натиснете снимката за да я уголемите

Име:p1113060.jpg
Размер:356.2 КБ
ID:5442548Натиснете снимката за да я уголемите

Име:p1113061.jpg
Размер:125.2 КБ
ID:5442552
                      Разликата със старото окачване и поставянето на новото е, че в момента джипката се вдигна със 13см.
                      Последно редактирано от snowblind; 11-01-13, 19:51.

Коментар

Браво Теди - а защо няма оранжево на биалетките горе и на "Бъмп стоповете", че стария го "чакам"....или поне на Горчев да му станат два.

Коментар

Докарваш ли возията с тия ресори?
                          Щото мойте са същите и бая си троши камъни на бъбреците. ОМЕ са си ОМЕ (аз не бих, де), ама и хеви дютито са си за яко товарене само.
                          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Биалетките не пасват, само тези отпред дето се защипват стават другите искат доработване, по- големи са оранжевите от стандартните. Бъмперите забравихме да ги сложим и ще останат за другата седмица, че ей сега се прибрахме по нощите.
                            ОМЕ-то и ресорите в момента возията се подобри в пъти на черно и на по асвалт, а и по паветата на Прага си вози по- добре от преди. Вече може се прежали човек да пътува на дълъг път с една идея повече комфорт за пътниците. МОже се каже, че му направих тест сериозен със закриването на едрия лов в една яма с вода и лед направо изненада голяма ама се справихме, като че ли беше някоя малка бабунка на пътя.
                            Тепърва ще има да ме измумява старата джипа с новото окачване. А как мърка с интеркулера дето му сложихме миналата седмица. Има довършителниработи и скоро ще псотна и там, снимки и млако какво сме пипна и по двигателя, че няма само отдолу да бараме я. Нещо онова мудноо кубче, взе да избледнява и се появява един озъбен дзвер доста по- пъргав от заводскяи му вид.
                            Един въпрос малко в страни от темата, но един проблем, капачката за резервоара на Бертоне/ Роки еднаква ли е с Ферозовата и къде мога си намеря една капачка за резервоара?
                            Последно редактирано от snowblind; 14-01-13, 00:54.

Коментар

Браво колега, много се радвам, че има още един пораснал "Бертон". Желая много кеф и милиони безаварийни км. Сподели повече за кулера моля.
                              Иначе капачката си е Дайхатсу-ва.
                              HONDA XR 600
                              0+

Коментар

Мерси колега. Намерих си капачката, беше паднала докато слагах енда добавка за дизела.
                                Куллера голям зор докато го събере над пробката за маслото пасна, но голяма врътня е. Трябваше и да се измисли нови стойки с цел укрепване при сериозни сътресения да не се разкачи целия куулер. Още не сме изрязали капака, че трябваше да ми изградят на ново един въздоховод. Ако успея до края на тая седмица всичко трябва да е ток и жица и ще псотна снимки и повече инфо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X