Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов собственик на Фероза пита

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нов собственик на Фероза пита

Честита Фероза Много безаварийни километри!
    Няма автомобил, за който да е нормално здрав да тропа, трака или каквото и да е.
    Най-вероятно са разбити карета на задния кардан. Лягаш и проверяваш.
    Възможно е да има луфт в задния диференциал, но аз да се чува толкова ясно и отчетливо трябва да е бая луфт.
    Лично аз се съмянвам да е луфт в раздатката или скоротите, трябва да е скъсана от каране за да се стигне до там.
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Коментар

Я погледни. да не е проблема, който борих преди няколко дена.
      Бяха ми се скъсали опорите (петите на моста), на които лежат ресорите.
      Същият феномен (клопане, удар), се получаваше и при мен, защото моста се извърташе аксиално.
      При потегляне, назад, напред, подаване, отнемане на газта...
      Наложи се за заваря опорите и да ги подсиля.

Ето снимка:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image007.jpg
Прегледи:1
Размер:131.8 КБ
ID:5424424
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Това категорично не е жироскоп, нито има нещо общо с него.

И още по-категорично не може да върши нищо от това, което може жироскопа.
        Ама не е верно, колега! И двата апарата създават у водача усещане за "ОЛЕ БОЖЕ, ОЩЕ МОЖЕ"!
        Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
        Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Абе и на мен на карета ми мирише но ще видим... падам си перфектционист и не мога го трая тоя шум. Вчера установих, че го има това чаткане и при двойното така че нещата ще са около задния диф. Чаткането е същото като при разбито каре на автомобил с предно предаване при завой , но при мен се чува само веднъж в съответно избраната посока на движение. Благодаря за съветите! Поздрави!!!

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=157068 продава джипката и има трите часовника от ляво на дясно, волтметър, инклинометър, часовник
            Последно редактирано от белята; 17-12-12, 21:31. Причина: кривопис
            Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Здравей, от инклинометърът няма смисъл, ако питаш мен послушай колегата и си сложи датчик за температурата.За гумите в общи линии и пред мен стой този въпрос и чета де що видя по темата и извода е- всеки си има предпочитание и съм срещал коренно противоположни мнения за даден модел и ако питаш мен мини по центровете за гуми виж цените и хващай някои гуми за ушите.
              Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
              Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Привет аз неискам да махна инклинометър ( р.б аз мислех че се казва клиномер....но нали съм млад дихател ра ми е позволено да правя грешки ) а искам да махна часовника ..та има ли някаква сложнотия да монтирам датчика за температурата от паджеро на мястото на часовника ....т.е ще ми трябват ли специални знания и умения и колко кеш е тоя индикатор ....

Коментар

И аз имам едно стържене, ама само в определен случай. Когато съм включил хъбовете, на бавни съм и катеря голям баир. Чува се стържене , сякаш нещо опира до нещо въртящо се примерно (такава асоциация имам) и потропване когато друсне. И това е само при качване на баир.

Коментар

Първоначално публикуван от penchopp Преглед на мнение
                    Абе и на мен на карета ми мирише но ще видим... падам си перфектционист и не мога го трая тоя шум. Вчера установих, че го има това чаткане и при двойното така че нещата ще са около задния диф. Чаткането е същото като при разбито каре на автомобил с предно предаване при завой , но при мен се чува само веднъж в съответно избраната посока на движение. Благодаря за съветите! Поздрави!!!
                    Каре на кардана (задния при теб).
                    Освен това колеги - защо не си смазвате ресьорите ?
                    Когато останат сухи често се чупят.

Коментар

Първоначално публикуван от ninurta Преглед на мнение
                      И аз имам едно стържене, ама само в определен случай. Когато съм включил хъбовете, на бавни съм и катеря голям баир. Чува се стържене , сякаш нещо опира до нещо въртящо се примерно (такава асоциация имам) и потропване когато друсне. И това е само при качване на баир.
                      А случайно лоста на скоростите да се наклана наляво-надясно?

Огледай си левия тампон на двигателя, и тоя на раздатката. Почти сигурно някой от двата е скъсан.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И провери дали имаш масло в раздатката, че аз това лято мислех, че ми е избучал лагер на главина. Толкова грозно стържеше.
                        А на бавни, раздтката е нормално да се чува една идейка повече.
                        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Мерси колеги, масло мисля че има. Майстора проверява и долива скоро. При това стърженето се получава само при бавни и при катерене на голям наклон. Ще проверя за тампоните - не се бях сетил за това. Лоста не съм гледал. Трябва да гледам като я напъна на баир дали се накланя наляво надясно или по принцип дали се клати? Дали може да е от хъба? Единия беше счупен вътре и ми го заваряха и струговаха. Сега се движи много лесно ама знае ли човек.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                          X